Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem látogat a lányom mióta elváltam az anyjától?
5 éve váltam el, viharos házasság, viharosabb válás után, a szokásos láthatást itélte nekem a biróság, a lányom mégsem akar jönni. 8 éves most és tényleg csak nagyon ritkán jön, szülinap, névnap, karácsony. Nagyon flegma, neveletlen, látszik a nejem minden rossz tulajdonságát örökölte. Ennek ellenére törődni szeretnék vele. Lehet, hogy megszokta és nem igényel szeretetet?
Szerintetek van ilyen?
09,33-al egyet értek.
Ne a plázázás és a pénzszórás legyen a szórakozás amikor együtt vagytok.Menjetek strandra ha jó idő van,ki a szabadba kirándulni amikor csak lehet,mutassátok meg neki az országot a szép helyeket.Rétre virágot szedni,versenyt futni...stb..Otthon játszatok együtt,főzetek közösen bográcsba,süssetek szalonnát,ha rossz idő van társasozzatok a lakásba...stb...a lényeg,hogy a társaságotokkal ajándékozzátok meg Őt.Érd el,hogy szeressen veletek lenni,hogy jól érezzétek együtt magatokat.Annyi másfajta szórakozás van mint a plázázás ami sokkal tartalmasabb élvezetesebb és értékesebb.Persze azt is kell néha,de ne csak kizárólag vásárolni vigyétek.
Az anyjával meg üljetek le(személyesen)beszélgetni.Az Ő érdeke is,hogy a gyereke kiegyensúlyozott legyen.És ehhez az kell,hogy veled az apjával is jó legyen a kapcsolata.
Beszélgess el agyerekkel is,hogy mi az oka annak,hogy veletek csak vásárolni szeret?Biztos befolyásolja az anyja,de az nem igaz,hogy ez ellen nem tehetsz semmit.Csak akarni kell.A kommunikáció csodákra lehet képes.Próbáljatok együtt működni az exeddel a gyereketek érdekében,közösen neveljétek Őt.Az a baj,hogy a gyerek látja,hogy Ti hogy viselkedtek egymással,és nem tud a helyzettel mit kezdeni.Nem lehet,hogy az ex még nem lépett túl válásotokon,a sérelmein és ezért nem együtt működő?Próbáljátok megbeszélni.
Nálunk hasonló a helyzet! Páromnak van egy fia, az anyukája sikeresen ellenünk nevelte. Már ott tartottunk, hogy a gyerek megkérdezte az apját,hogy Te mit keresel itt,mikor ment érte. Páromnak elege lett. Állandóan zsarolt minket, azt mondta,hogy addig marad,míg a boltban kap játékot, aztán hívjuk az anyját, mert hazamegy. 2 hetente van láthatás, 3 órát volt hajlandó maradni. Mindig a kedvében jártunk, a kedvenceit főztem én is, pedig nekem nem is köszönt, sőt a családomból senkinek. A saját hugára, aki csecsemő volt még akkor azt mondta,hogy az anyukája azt mondta, Ő nem a testvére.
8 éves, van iwiw-je stb, de mi nem írunk levelet Neki,mert tudjuk az anyja kezeli az oldalát. Ugyanabban az időben lép fel rá.
Mi már nem keressük a kisfiút, a párom azt mondja, hogy semmi szeretetet nem kap Tőle, mindenre huzza száját, hiába csinált progikat, 10 perc után a nyavajgás volt, hogy menni akar haza. Nehéz döntés volt a páromnak, 2 évig próbált mindenfélét csinálni, tanácsokat kért, és megfogadott, de semmit nem ért el vele.
Egyszer megkérdeztem a kisfiútól,hogy szereted-e az apukádat, és a válasz "nem" volt. Szerintem egy 8 éves gyermek tisztában van érzelmeivel, és a cselekedeteivel. Ülj le, beszéld meg a kislánnyal, és segít a döntésedben,hisz már Ő is el tudja mondani,hogy mit akar. De egyet ne felejts: Pénzen nem lehet szeretetet venni.
Sok sikert, remélem Neked sikerül az, ami sajnos nekünk nem!
Nem olvastam végig, csak a kommentjeidet.
A lányod azért nem jön, mert viharosan szétment a családja és ennek okát benned látja.
Neked nagyon sokat kellene dolgoznod azért, hogy bebizonyítsd neki, hogy attól még jó apja vagy és szereted. És hogy ne higyjen el mindent, amit anya mond, ha valmiben bizonytalan, bátran kérdezzen meg téged.
De ehhez nektek BESZÉLGETNI kellene, négyszemközt, sokat. Tehát olyan programokat csinálni, amikor csak ketten vagytok.
Hogy te ezt mennyire akaor megvalósítani egy új feleség és két új gyerek mellett, abban nem vagyok biztos, bocs, nekem ez jött le a kommentjeidből.
Tehát itt nem neki kellene jó gyerekként viselkednie, hiszen még csak 8 éves, 5 éve az apja nélkül. Mindenhol feleslegesnek tartja magát, mindenhol új házastárs, új gyerek, anya valószínűleg utál téged, ami süt minden mondatából otthon. Akkor mit vársz szegény gyerektől?
Gondolod, hogy ő a hibás és nem ti ketten, a szülei???
Ha az anyja ellened neveli,akkor nem sokat tudsz tenni.Nálunk a családban is van ilyen anya.Bármit csinál vagy tesz az apa,mindig ő a hibás.Ha valamit nem tud az anya megvenni,az apát hibáztatja,mert kevés pénzt ad.(Ami nem igaz) És ott a gyerekek között van l4 éves is.A gyerekek hisznek az anyjuknak,Talán ha felnőnek,és megismerik az anyjuk hibájait,akkor változik a helyzet,de akkor már elég késő lesz.
Szeresd a lányodat,érdeklődj a dolgai iránt,és szüntesd be a márkás cuccok vásárlását.Nem bagyon tudsz a kialakult helyzetről úgy beszélni,hogy ne szidd az anyját.Ezt pedig nem szabad.Nem tudsz mást tenni,mint az időre bízni a megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!