Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért nem látogat a lányom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem látogat a lányom mióta elváltam az anyjától?

Figyelt kérdés

5 éve váltam el, viharos házasság, viharosabb válás után, a szokásos láthatást itélte nekem a biróság, a lányom mégsem akar jönni. 8 éves most és tényleg csak nagyon ritkán jön, szülinap, névnap, karácsony. Nagyon flegma, neveletlen, látszik a nejem minden rossz tulajdonságát örökölte. Ennek ellenére törődni szeretnék vele. Lehet, hogy megszokta és nem igényel szeretetet?

Szerintetek van ilyen?

2009. szept. 29. 08:42
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
91%

09,33-al egyet értek.

Ne a plázázás és a pénzszórás legyen a szórakozás amikor együtt vagytok.Menjetek strandra ha jó idő van,ki a szabadba kirándulni amikor csak lehet,mutassátok meg neki az országot a szép helyeket.Rétre virágot szedni,versenyt futni...stb..Otthon játszatok együtt,főzetek közösen bográcsba,süssetek szalonnát,ha rossz idő van társasozzatok a lakásba...stb...a lényeg,hogy a társaságotokkal ajándékozzátok meg Őt.Érd el,hogy szeressen veletek lenni,hogy jól érezzétek együtt magatokat.Annyi másfajta szórakozás van mint a plázázás ami sokkal tartalmasabb élvezetesebb és értékesebb.Persze azt is kell néha,de ne csak kizárólag vásárolni vigyétek.

Az anyjával meg üljetek le(személyesen)beszélgetni.Az Ő érdeke is,hogy a gyereke kiegyensúlyozott legyen.És ehhez az kell,hogy veled az apjával is jó legyen a kapcsolata.

Beszélgess el agyerekkel is,hogy mi az oka annak,hogy veletek csak vásárolni szeret?Biztos befolyásolja az anyja,de az nem igaz,hogy ez ellen nem tehetsz semmit.Csak akarni kell.A kommunikáció csodákra lehet képes.Próbáljatok együtt működni az exeddel a gyereketek érdekében,közösen neveljétek Őt.Az a baj,hogy a gyerek látja,hogy Ti hogy viselkedtek egymással,és nem tud a helyzettel mit kezdeni.Nem lehet,hogy az ex még nem lépett túl válásotokon,a sérelmein és ezért nem együtt működő?Próbáljátok megbeszélni.

2009. szept. 29. 09:52
 32/45 A kérdező kommentje:
Amit felsoroltál, mindent kipróbáltunk már, csak nem akartam ennyire részletezni a programmjainkat. Az exemnek is van új családja, férj, gyerek, úgyhogy gondolom túl van a múlt sérelmein, nem ezzel lehet a gond. Nem tudom, és megint csak nem tudom. Azt hiszem inkább feladom.
2009. szept. 29. 09:56
 33/45 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk hasonló a helyzet! Páromnak van egy fia, az anyukája sikeresen ellenünk nevelte. Már ott tartottunk, hogy a gyerek megkérdezte az apját,hogy Te mit keresel itt,mikor ment érte. Páromnak elege lett. Állandóan zsarolt minket, azt mondta,hogy addig marad,míg a boltban kap játékot, aztán hívjuk az anyját, mert hazamegy. 2 hetente van láthatás, 3 órát volt hajlandó maradni. Mindig a kedvében jártunk, a kedvenceit főztem én is, pedig nekem nem is köszönt, sőt a családomból senkinek. A saját hugára, aki csecsemő volt még akkor azt mondta,hogy az anyukája azt mondta, Ő nem a testvére.

8 éves, van iwiw-je stb, de mi nem írunk levelet Neki,mert tudjuk az anyja kezeli az oldalát. Ugyanabban az időben lép fel rá.

Mi már nem keressük a kisfiút, a párom azt mondja, hogy semmi szeretetet nem kap Tőle, mindenre huzza száját, hiába csinált progikat, 10 perc után a nyavajgás volt, hogy menni akar haza. Nehéz döntés volt a páromnak, 2 évig próbált mindenfélét csinálni, tanácsokat kért, és megfogadott, de semmit nem ért el vele.

Egyszer megkérdeztem a kisfiútól,hogy szereted-e az apukádat, és a válasz "nem" volt. Szerintem egy 8 éves gyermek tisztában van érzelmeivel, és a cselekedeteivel. Ülj le, beszéld meg a kislánnyal, és segít a döntésedben,hisz már Ő is el tudja mondani,hogy mit akar. De egyet ne felejts: Pénzen nem lehet szeretetet venni.

Sok sikert, remélem Neked sikerül az, ami sajnos nekünk nem!

2009. szept. 29. 10:00
 34/45 anonim ***** válasza:
87%
A közöz programokra figyeljetek de az ne a plázázás legyen meg a vásárlás. Olyasmi amiben rá kell figyelned. Nekem egy 9 éves lányom van és ő is mostanában flegmáskodik, amikor megkérdeztem miért beszél így velünk azt mondta, hogy nem akar így beszélni de nem tudja miért van így. Lehet az már nálatok is a kamaszodás első jelei. Persze gondolom az anyuka is rátesz ezt azt, de most neked kell kitartanod és szeretned akkor is ha utálatos. Ne fordulj el tőle.
2009. szept. 29. 10:05
 35/45 anonim ***** válasza:
59%
Nem adhatod fel,nem teheted meg.Ő a te gyermeked is.Le kellene ülnöd az exel mert a gyermeked fog erre rámenni.Ha felnő mit fogsz neki mondani?Hogy nem tudtál az anyával beszélni?Nem tudtál apaként kiállni a saját lányodért? Nem ő akart megszületni.Apaként nézz rá,és próbálj az anyára hatni.Ne taszizsd el magadtól.Miattatok lett olyan amilyen most a ti válásotok és harcotok tette olyanná amilyen most.
2009. szept. 29. 10:13
 36/45 anonim ***** válasza:
76%
Azt esetleg megtehetitek, hogy a plázázást összekötitek más, tartalmasabb programmal, csak ne a plázán legyen a hangsúly, de legyen egy kicsi az is, ne az legyen, hogy semmi nin.
2009. szept. 29. 10:17
 37/45 anonim ***** válasza:
89%

Nem olvastam végig, csak a kommentjeidet.

A lányod azért nem jön, mert viharosan szétment a családja és ennek okát benned látja.

Neked nagyon sokat kellene dolgoznod azért, hogy bebizonyítsd neki, hogy attól még jó apja vagy és szereted. És hogy ne higyjen el mindent, amit anya mond, ha valmiben bizonytalan, bátran kérdezzen meg téged.

De ehhez nektek BESZÉLGETNI kellene, négyszemközt, sokat. Tehát olyan programokat csinálni, amikor csak ketten vagytok.

Hogy te ezt mennyire akaor megvalósítani egy új feleség és két új gyerek mellett, abban nem vagyok biztos, bocs, nekem ez jött le a kommentjeidből.

Tehát itt nem neki kellene jó gyerekként viselkednie, hiszen még csak 8 éves, 5 éve az apja nélkül. Mindenhol feleslegesnek tartja magát, mindenhol új házastárs, új gyerek, anya valószínűleg utál téged, ami süt minden mondatából otthon. Akkor mit vársz szegény gyerektől?

Gondolod, hogy ő a hibás és nem ti ketten, a szülei???

2009. szept. 29. 10:39
 38/45 anonim ***** válasza:
90%
Ha a volt feleséged nem táplálna irántad már haragot,ha nem lennének sérelmei akkor már rég tudtatok volna nyugodtan beszélni 3-ról.Biztos van benne harag a lányod sem a semmiért olyan amilyen
2009. szept. 29. 10:40
 39/45 anonim ***** válasza:
95%

Ha az anyja ellened neveli,akkor nem sokat tudsz tenni.Nálunk a családban is van ilyen anya.Bármit csinál vagy tesz az apa,mindig ő a hibás.Ha valamit nem tud az anya megvenni,az apát hibáztatja,mert kevés pénzt ad.(Ami nem igaz) És ott a gyerekek között van l4 éves is.A gyerekek hisznek az anyjuknak,Talán ha felnőnek,és megismerik az anyjuk hibájait,akkor változik a helyzet,de akkor már elég késő lesz.

Szeresd a lányodat,érdeklődj a dolgai iránt,és szüntesd be a márkás cuccok vásárlását.Nem bagyon tudsz a kialakult helyzetről úgy beszélni,hogy ne szidd az anyját.Ezt pedig nem szabad.Nem tudsz mást tenni,mint az időre bízni a megoldást.

2009. szept. 29. 10:53
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Én most olvastam végig az ön/kérdező válaszait. Sajnos nekem az jön le,hogy már nem úgy közelít a kislány felé,ahogy kellene. "Az anyja minden rossz túlajdonságát örökölte", meg a kis szörnyeteges megjegyzés is furcsa nekem. Elhiszem,hogy bántja,hogy ilyen a kapcsolatuk,de magának kell okosabbnak lennie. Azt se írtem,hogy miért emailben kell kommunikálni egy 8 éves gyerekkel? Biztos,hogy azt nem ő olvassa el,egy 8 éves gyerek ne is netezzen egyedül. A baráti körünkben egy apuka nagyon hasonló cipőben járt évekkel ezelőtt,mint most ön. A gyerek számító volt és csak akkor ment ha akart valamit. Ennek ellenére az apuka mindig a legnagyobb szeretettel közelített felé és beszélt róla. Most tini és kiderült,hogy a "kedves" anyuka uszította az apja ellen. Azóta jó a viszonyuk,mert a gyerekek nem buták és egy idő után kiismerik az embereket. Azaz ha a lánya most látja,hogy maga előítélettekkel van tele,mert ön szerint az anyukája minden rossz tulajdonságát örökölte,akkor azzal megbántja. Legyen vele türelmes és fogja vissza az plusz anyagi dolgokat. Inkább szervezzen kirándulást meg ilyenek. A láthatási időt meg igenis töltse magukkal. Eleinte lehet,hogy tiltakozni fog,de ha belátja,hogy ön vele akar lenni és szereti biztos meg fog változni a helyzet. Ha meg mégse,akkor legalább megpróbálta.
2009. szept. 29. 10:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!