Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért nem látogat a lányom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem látogat a lányom mióta elváltam az anyjától?

Figyelt kérdés

5 éve váltam el, viharos házasság, viharosabb válás után, a szokásos láthatást itélte nekem a biróság, a lányom mégsem akar jönni. 8 éves most és tényleg csak nagyon ritkán jön, szülinap, névnap, karácsony. Nagyon flegma, neveletlen, látszik a nejem minden rossz tulajdonságát örökölte. Ennek ellenére törődni szeretnék vele. Lehet, hogy megszokta és nem igényel szeretetet?

Szerintetek van ilyen?

2009. szept. 29. 08:42
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
08:54 azt hiszem erről lehet szó.De képes kihasználni anyagilag minket és cserébe még egy mosolyt sem kapunk....???? Ki ez egy 8 éves szörnyeteg???
2009. szept. 29. 09:00
 12/45 anonim ***** válasza:
74%
Ne haragudj, de egy 8 évest még könnyű befolyásolni. Ha az anyja ellened neveli, te is tedd meg a magadét, azaz ragadj meg minden lehetőséget -ha kell, furfanggal-, hogy "meggyőzd" az ellenkezőjéről, DE te az anyját sose szidd neki!
2009. szept. 29. 09:02
 13/45 anonim ***** válasza:
90%
Amikor veled van, próbáld bebizonyítani az anya állításainak ellenkezőjét. Vidd olyan helyre, ahol annyira jól érzi magát, hogy máskor is szívesen elmegy hozzád. Vagy szervezz neki szupi programokat. Mivel még kicsi, és mindent elhisz, könnyen befolyásolható, tehát ebből adódik, hogy TE is tudsz rá hatni.
2009. szept. 29. 09:06
 14/45 A kérdező kommentje:
Nálunk nem téma az ex, a válás vagy ilyesmi, a feleségem mindig ügyel rá, hogy minden tökéletes legyen, ha ő is itt van, egy családként viselkedünk, még olyan sérelmező dolgokat is megengedünk neki, ami a nagyobbik lányunknak sincs megengedve. Őszintén mondom, ha a feleségem nem lenne mellettem, már nem keresném a saját lányom társaságát, mert dühit a viselkedése, és nagyon sért, a neveletlensége. Jó apja akartam lenni, úgy érzem meg is tettem mindent. De van még két lányom, akiket szerethetek, csak félek, hogy egyszer majd itt fog állni az ajtónkban és éengem már nem fog érdekelni.
2009. szept. 29. 09:06
 15/45 anonim ***** válasza:
87%

Egy 8 éves még kevéssé gondolkodik maga. Viszont már le lehet ülni vele egy kicsit beszélni. Most ő azt szajkózza, aszerint viselkedik amit otthon hall.

Én a helyedben csak azt mondanám neki mindíg, hogy nagyon szeretem és számíthat rám. Aztán fogat összeszorítani és várni. 10-12 éves korban már kezdi a saját véleményét kialakítani, kezdi megkérdőjelezni az anyja által elmondottakat. Akkor kell, hogy ottlégy mellette, egyrészt, hogy a kérdéseire válaszolhass, másrészt hogy a saját szemével lássa, hogy nincs pata a lábadon.

Kitartás.

2009. szept. 29. 09:09
 16/45 A kérdező kommentje:
Ha itt van hétvégén akkor pláza, mc donalds, pénzszórás, shopping csak addig boldog még vásárolunk, itthon teljesen más. Egyik hétvégén nem tudtunk elmenni plázázni, elkezdett sirni és hazament. Mit tehetnék még????
2009. szept. 29. 09:10
 17/45 anonim ***** válasza:
91%

Szia!

Hát meg kell mondjam eléggé elkeserítő ez.

Velem is ugyanez történt, de én a gyermek vagyok, nem pedig a szülő. Anyám teljesen apám ellen nevelt. " nézd már megint mit csinált velem" " már megint a lábosból eszik, undorító" "apátok ezt meg ezt csinálta, mikor fiatalok voltunk" "apádnak ezt ne mondd" .stb. Ez odáig ment, hogy apám már az ellenőrzőmet sem írhatta alá, pedig mi még együtt laktunk. Szó szerint én kaptam ki ha ez "véletlenül" megtörtént. Aztán persze, hogy nem kezdtem el tisztelni őt, sőt. Gyerek fejjel elég nehéz észrevenni, hogy mi a valóság vagy mi az amit már anyám utálata éreztetett velem.

Ma 25 évesen tudom, hogy sok minden nem úgy van ahogy annak idején anyám „belém nevelte” ( és ezen van a hangsúly sajna, belém nevelte ) . De ezen nem tudok sokat változtatni. Úgy nőttem fel, hogy arra lettem tanítva, „ezt ne mondjam apunak, azt ne csináljam vele”. Szeretem, mert az apám, de ha ma találkozunk is ( fél évben egyszer ) az amolyan felszínes beszélgetés. Hiába akarnék közelebb kerülni hozzá, az agyam ebben gátol. Hisz nem így neveltek. 

A megoldást én nem tudom, de azt tudom, hogy nem segít ha az anyját támadod. Szeresd a lányod amennyire tudod, az az egy biztos. Többet nem tudok mondani.

25/L

2009. szept. 29. 09:10
 18/45 anonim ***** válasza:
86%
Nem olvastam végig a válaszokat, de nem értek egyet az első válaszólóval. Ne készits pénzt, ez egy nagyon rossz ötlet. Ha csak pénzzel lehet megvásárolni a szeretetet, akkor az már rég rossz. Más oldalról próbáld.
2009. szept. 29. 09:11
 19/45 anonim ***** válasza:
76%
Fejezd be a pénz ráköltését, ha pedig emiatt nem jön hozzád, akkor lépj túl rajta. Te megpróbáltál jó apa lenni, ő nem akarta. Ne csinálj magadból áldozatot.
2009. szept. 29. 09:12
 20/45 anonim ***** válasza:
92%

09:10-es vagyok.

Soha ne a gyereked hibáztasd! Hisz Ő még csak gyerek, azért vannak a szülei, hogy tanítsák,neveljék, a saját élettapasztalataik alapján.

2009. szept. 29. 09:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!