Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetséges tartásdij előre fizetése? Tegyük fel hogy elváltam de most van pénzem. Ugyanakkor egyáltalán nem biztos hogy ez mindig igy lesz. Tehát kifizetem előre a tartásdijat mondjuk a gyerekem 24 éves koráig
- feltételezem hogy egyetemre fog járni.
Az anyja tegyen vele amit akar, fektesse be, költse el bármi nem érdekel, csak egy: ha késöbb anyagi gondjaim lesznek ne perelhesse el tőlem a minimál bér felét, a házat a fejem fölül, ne csukhasson börtönbe stb. mert már lerendeztem e kötelességemet.
Jogilag lehetséges mindez?
ez majdnem olyan mintha azt kérdezném hogyan kell piskótát sütni s erre beírnád hogy kérdezzek meg egy cukrászt.
érted a problémát?
Mar biztos megoldodott, de en is valaszolok.
Igen,lehet, ha mindenkeppen akarod birosag elott egyezzetek meg rola, az erosebb, mint egy ugyved elotti megallapodas.
Az mas teszta, hogy en pl nem tennem. Pl mivan, ha 8 evesen meghal a gyerek balesetben? Akkor a tobbi resz bukta. De barmi mas lehet.Mi van ha az asszony elsipolja a penzt gyorsan, utana a gyerek jar rosszul.
Sztem a megoldas. Nyitni kell egy szamlat a gyerek nevere,betenni a teljes osszeget aminek te vagy a gondozoja.
Abba asszonypajtas nem nyulhat csak te, a gyerek pedig 18 eves kora utan. Onnan havonta kifizetni a tartast. Abbol behajtani sem tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!