Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ugye számít gyerekelhelyezésné...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ugye számít gyerekelhelyezésnél, ha egy férfi megüt egy nőt? És a megcsalás? Mindegy mit akarnak a gyerekek?

Figyelt kérdés

A férjem felpofozott bár erre nincs tanúm, de egy-két embernek beismerte. Most válni akar és a gyerekeket is magának. 10 és 11 évesek, ha ők az apjuknál akarnak lenni akkor mehetnek? Nem számít hogy erőszakos?

Van egy olyan előzménye, hogy volt egy félrelépésem, amit ő tud bizonyítani. Neki is voltak női, csak én nem tudom. Ez lehet ellenem kifogás? Illetve hogy "ezért" vesztünk össze és én pofoztam fel először?

2013. ápr. 22. 12:40
1 2 3 4 5 6
 21/58 A kérdező kommentje:
Nyilván nem a gyerekek előtt szoktunk veszekedni. Vagy nálatok úgy szokás? Nem vagyunk állatok hogy egymásnak essünk, tudunk várni és akkor veszekszünk ha nincsenek otthon, addig meg nem szólunk egymáshoz inkább. Sosem veszekedtünk előttük!
2013. ápr. 22. 13:24
 22/58 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező #19, fogd már fel, hogy azonos a törvény férfira és nőre, egyik sem ütheti meg a másikat. Innentől kezdve tök mindegy, hogy ki mennyire erős vagy nem erős. Tudod, ezt jelenti az egyenjogúság, a feleknek nemtől függetlenül egyenlőek a jogaik.

A gyerek véleménye meg ebben a korban még nem kötelező a bíróságra, de figyelembe szokták venni, ha egyébként mindkét fél vállalná és alkalmas.

2013. ápr. 22. 13:31
 23/58 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, elég legyen már a hisztiből!

1. A pofon csak akkor érdekli a bíróságot, ha van róla látlelet. Nincs, így tárgytalan. A bíróságot egyébként nem érdekli, hogy ki provokál, ki üt kit, neked sem szabad ütnöd és neki sem, ennyi. Ez nem így megy, hogy "neki nem fáj, én üthetem", az eszem megáll!

2. A megcsalás sem érdekli a bíróságot, ez a ti problémátok. De szerintem ne csodálkozz, hogy megcsalt, ha te is megcsalod.

3. A gyerekeket jó eséllyel fogja az apjuk megkapni mert 1. maradhatnak a megszokott környezetben 2. a gyerekek is vele akarnak maradni (ezt ennyi idősen már figyelembe veszik). Ha mindemellé az apának jó a fizetése és szerez egy jó ügyvédet, aki tud azzal érvelni, hogy mondjuk az apa eddig is törődött a gyerekekkel, stb., akkor esélyed sincs. A férjed remélem nálad normálisabb egy kicsit, mert ilyen emberre mint te, én sem bíznék gyerekeket. És ezt nőként mondom.

2013. ápr. 22. 13:43
 24/58 A kérdező kommentje:

Jó nekem sem kellett volna megütnöm. Már mindegy, attól még nem kellett volna szerintem visszaütnie. Akkor nem jogilag, de emberileg azért nagyobb tahóság ha egy férfi üt meg egy védtelen nőt!

A gyereket meg azért kapja ő mert van pénze? Vagyis a ház az övé - megszokott környezet. meg jobb a fizetése? Nekem meg a kicsiből vonják le a gyerektartást???

Azt hogy számolják? Ha a nettó 100 ahhoz mérik? akkor mennyit vonnak le?

2013. ápr. 22. 13:52
 25/58 anonim ***** válasza:

Fontos a megszokott környezet - így ha a ház az övé, esetleg hitelmentes is, és te mennél, akkor jó eséllyel maradnak a gyerekek. A bíróság arra törekszik, hogy a gyerekek megszokott környezete ne változzon meg.

A fizetés is fontos, igen, bár nem elsődleges. De ha két szülő egyaránt alkalmas a gyerek nevelésére, és az egyik minimálbérből él, a másik meg fél milliót visz haza, akkor a jobb keresetűnek jobb esélye van a gyerekekre természetesen, hiszen többet tud nekik adni.

Az meg bónusz, hogy kinél akarnak maradni a gyerekek.

A gyerektartást a gyereket nem nevelő szülőtől vonják le, akkor is, ha annak kicsi a keresete. A fizetés kb. 30-40%-át vonják le 2 gyerek után.

2013. ápr. 22. 13:58
 26/58 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor nem jogilag, de emberileg azért nagyobb tahóság ha egy férfi üt meg egy védtelen nőt! " - emberileg is pontosan ugyanakkora tahóság, a nő meg a saját helyzetével él vissza ilyenkor.

A tartásdíj szabályai sem különböznek aszerint, hogy férfi vagy nő a kötelezett, olyan 30%-40% körül kalkulálhatsz a 2 gyerekre a bíró döntése szerint.

2013. ápr. 22. 13:59
 27/58 anonim ***** válasza:
17%

olyan jó lenne, ha tanulnátok egy kis családjogot..

a megcsalás bizonyos esetekben nyom a latba.

mondom ezt joghallgatóként, aki ezt tanulta(és nem noname gyakoris valakiktől)

2013. ápr. 22. 13:59
 28/58 anonim ***** válasza:

Igaz kevesebben vannak, de a női bántalmazók sokkal brutálisabbak, mint a férfiak. Sőt! A nők sokkal többször bántalmazzák a gyerekeket, mint a férfiak. Ezt tudják a bíróságok is, ne aggódj.

Ráadásul te megcsaltad, ő talán (biztos megcsalt, csak te nem tudsz róla), te megütötted, ő is.

Kit érdekel, hogy mekkora kárt tudsz benne tenni? Egy nő sem üt meg soha egy férfit. Elvesztetted a nőiességedet, jogos volt a pofon. Én még adtam volna egyet-kettőt.

2013. ápr. 22. 14:06
 29/58 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy csal évek óta. Csak azért ha én tettem meg (egyetlen egyszer) az azért zavarja. De engem ne zavarjon. Se az hogy csal, se az hogy nem vesz emberszámba.. És még én vagyok szerintetek is a rossz?
2013. ápr. 22. 14:11
 30/58 A kérdező kommentje:
Egyébként nem vagyok erőszakos! A gyerekekhez soha nem nyúlnék! Nem vagyok hülye, csak akkor kiakadtam. A gyerekekre ilyen szinten nem tudnék soha!!
2013. ápr. 22. 14:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!