Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A volt férjem tényleg ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A volt férjem tényleg ilyen szinten beleszólhat a gyerekek életébe? (óvoda váltás megakadályozása)

Figyelt kérdés
A gyerekek hivatalosan is nálam vannak elhelyezve. Az apjuk ragaszkodott egy magánóvodához, ezért a bírónő megítélte a gyerekenkénti 70000Ft-os gyerektartást. Most, hogy az apukának már van új kapcsolata, hirtelen túl soknak érzi ezt, ezért csak a megítélt minimumot utalja, így én az állami óvoda mellett döntöttem, ahova át is vették volna a gyerekeket, ha az apjuk be nem ment volna balhézni, hogy ő nem engedélyezi, hogy másik óvodába járjanak. Szerdán felhívott az igazgató, hogy sajnos mégsem áll módjukban felvenni a gyerekeket az óvodába, csak akkor, ha az apjuk írásban is engedélyt ad rá. Ilyenkor mégis mit lehet csinálni?
2013. ápr. 5. 10:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Hogyan tette lehetetlenne?
2013. ápr. 5. 12:22
 12/24 A kérdező kommentje:
Bement az óvodába és balhézott, hogy nem egyezik bele a váltásba. Szerdán hívott az igazgató, hogy addig amíg az apa hivatalosan, írásban nem egyezik bele, nem tudják felvenni a gyerekeket, hiába van meg a helyük.
2013. ápr. 5. 12:34
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Akkor viszed a maganoviba, es ha fizetni kell , akkor megadod az apa elerhetoseget...

Nem kotelezhet hogy a semmibol fizesd az ovodat...

2013. ápr. 5. 12:36
 14/24 A kérdező kommentje:

Ezt már eljátszottam előző hónapban, mert már akkor sem utalta a nagyobb összeget. Csak annyit sikerült elérnem, hogy az előző havi pénzt 2 részletben fizethettem be, de megmondták, hogy ez volt az első és utolsó alkalom, őket nem érdekli, hogy milyen vitáink vannak, a gyerekek csak akkor mehetnek ismét ha a havi pénzt befizetjük.

Akkor még azért nem estem kétségbe, mert azt hittem, hogy mehetnek a másikba, erre az apjuk így bekavar.

2013. ápr. 5. 12:43
 15/24 anonim ***** válasza:
LEgkésöbb hétfön menj be a gyámhatóságra és mondd el a helyzetet. Ök tudnak segiteni, megmondják, hogy mi a hivatalos útja az óvodaváltásnak.
2013. ápr. 5. 13:01
 16/24 anonim ***** válasza:
74%

Van kizárólagos felügyeleti jogod?

Egyébként meg a körzetes oviba mindenképpen fel kell venniük.

2013. ápr. 5. 13:17
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kötelesek a körzeti oviba felvenni őket. Egyébként ha nem fizeted a magánovit és kirakják őket, akkor az már nem átiratkozás, hanem beiratkozás a másikba és nem hiszem, hogy ebbe beleszólási joga van az elvált szülőnek. Szerintem csak nem akarták az új oviban felvállalni a balhét és azért hajtottak el.
2013. ápr. 5. 13:26
 18/24 anonim ***** válasza:

Hát, nem túl szép, de talán hatásos módszer, ha nem fizetsz, papírod lesz arról, hogy kirakták őket.

Mivel a nagynak kötelező az ovi, a körzetes nem tehet mást, fel kell vennie, ha máshol nem ovis.

A körzetesnek a felvétel kötelező, az átvétel nem, ha pl nincs szabad férőhely.

2013. ápr. 5. 14:00
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát teljesen elborult az agyam a kérdésedet olvasva, de csak mert én is olyan könnyen juthatok hasonló helyzetbe...

Igaz nekem egy szem lányom van, aki csak 4 éves, de neki is az apukája szerette volna a magánovit, és vállalta, hogy fizeti.

Én egészen biztosan odaállítanék a kérdéses hétfő reggel az apukához mondjuk hatkor, és közölném vele, hogy tessék a gyerekeid, vigyázz rájuk, ha már az ovit fizetni nem vagy hajlandó.

Másik ovit nem tudsz keresni? És mondjuk apuka ne tudja, hgy melyikről van szó, hogy ne mehessen be balhézni.

2013. ápr. 5. 14:33
 20/24 anonim ***** válasza:

Ezen én is teljesen kivagyok!

Hogy lehet egy apa ennyire undorító?!

Új kapcsolat mindent visz?!Szánalmas!

Kérdező!Ne hagyd magad!!!Járj utána!!!

2013. ápr. 5. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!