Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén mi van a családi adókedvezménnyel? Most a férjem veszi igénybe (én gyes-en vagyok). Ha nálam helyezik el a három gyereket, vagy megosztva lesznek, akkor az adókedvezmény elvész?
Ebbe bele ne menj!!!!
Papirmon nekik itelik a gyerekeket, tehat te lemondasz roluk, mert csak igy a biztos, ezek utan ha. A ferjed ugy gondolja, hogy gyakorlolja ezt a jgat, te semmit nem tehetsz, fel sem lebbezhetsz, mert te mondtal le...
Azt a h...seget, hogy papirozztok le, h papiro nala vannak, de igazabol nalad. Alapbol ez adocsalas, nemhogy joljartok, meg jol meg is buntetnek titeket. Tehat ilyen utobb papirozassal megint csak magatok alatt vagnatok a fat....
Kozos gyermekfelugyelet eseten hovatalosan igenyelheti a csaladi adokedvezmeny felet, majd ha visszamesz dolgozni, te pedig a masik felet.
Ennel nagyobbant nem kockaztatnek...
Utolso vagyok..
Jah igen a gyest es a csaladi potlekot is bukod, ha nem nalad helyezik el a gyerekeket...
Köszönöm a válaszokat.
A gyes és a családi eszembe sem jutott, köszi a figyelmeztetést. Átgondolom, nekem sem tetszik az ő ötlete.
Ha ez tartható, akkor amíg gyesen vagy ne váljatok el, és megkaptok minden kedvezményt (gondolom megegyeztetek, hogy az adókedvezményből nem ő él jobban, hanem a gyerekekre és a háztartásra fordítjátok).
Ha tudtok normálisan, veszekedés nélkül egymás mellett élni, akkor a gyerekeknek is jobb, hiszen anya, apa velük van. Ha nem, akkor almás...
Van már lehetőség arra, hogy elvált szülők közösen legyenek jogosultak családi kedvezményre.
Ennek feltétele egy olyan bírósági végzés, amelyben közös a felügyeleti joguk a gyermekek felett. Tehát nem kell senkinek lemondania a gyerekéről hivatalosan azért, hogy jogosult legyen a másik erre a kedvezményre.
Ha ilyen van, akkor nem csak a családi kedvezmény felére jogosult egyik és a másik, hanem bármelyik igénybe veheti azt a részt is, amelyiket a másik (adóköteles jövedelem hiányában) nem tud. Tehát akár 1 is jogosult az egész összegre, hiába váltak el, ha a felügyeleti joguk közös a bírósági ítélet szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!