Brutto 143000 ft tgyasnak mennyi a nettoja csladi adokedvezmennyel 2 gyerek utan?
Első vagyok
113665
szóval nagyon kevés
Bruttó 143 ezer tgyásnak a nettója a két gyerek után igénybevett adókedvezménnyel 140 ezer.
Nem bérkalkulátorba kell beírni, mert a tgyás nem bér. A levonás belőle csak szja. 143000-nek az szja tartalma 22880, a két gyerek utáni adókedvezmény miatt a levonás azonban csak 2880Ft.
Tehát a nettó tgyás kicsit több, mint 140 ezer.
Utolsó!
Aztán a 17,5% járulékkal mi van?
Egészségügyi,nyugdíj,munkaerő piaci?Hmmmm
A 113 665 a helyes.
Istenem, mennyi nagyon okos ember van itt...
A tgyás NEM MUNKABÉR, hanem ELLÁTÁS. Az ellátásokból pedig mások a levonási szabályok (lsd pl. gyed, amiből levonás szja, és nyugdíjjárulék, vagy a gyes, amiből csak nyugdíjjárulék) A tgyásból kizárólag szja-t vonnak. Amiről te beszélsz az a bérjövedelem nettója. De lévén nem ez volt a kérdés, így a válaszod sem jó.
Nem gúnyolódni kellene kedves válaszoló, hanem utánanézni, ha valamit nem tudsz. Pláne nem szép olyannal gúnyolódni, aki helyesen válaszol. Főleg, hogy hülyeséget írsz. Hmmm...
Igazad van!Elnéztem a kérdést.
Bocsánat!
Ja kérdező, sajna sikerült kifognod egy pár ostoba válaszolót, akik nem tudják mi a különbség a szezon és a fazon között.
Az előttem válaszoló írta jól, ha igénybe veszed a két gyerek utáni adókedvezményt, akkor alig 3000-el lesz kevesebb amit kézbe kapsz.
Mivel jó sok hülye válaszolt, köztük olyan is, aki a családi adókedvezményt sem ismeri, így leírta a családi pótlékot (hogy vajon honnan szedte? biztos zavaró, hogy mindkettő ugyanazzal a szóval kezdődik...) inkább nézz te utána.
Keress egy tgyás-gyed kalkulátort ne bérkalkulátort...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!