SOS Mekkora a max gyed összege két gyerek utáni adókedvezménnyel?
Mennyi idősek a gyerekeid? bocs, hogy off leszek, de én is max gyedet kaptam eddig, erre idén, mert kis korkülönbséggel vannak, nincs meg a 180 napom, vagy nem tudom miért családi adókedv.nélkül 80 e ft-ot kaptam. Sírógörcsöm van. Én 96 e ft-ra számítottam, mint amit te kaptál.
Képzelheted, én mit érzek a negyedmilliós bruttómmal.
Akkor te sem mentél vissza dolgozni a két gyerek között.
Hm.... Érdekes. Hogy miért kaptam én is és a kolleganőm is 80 e ft-ot ugyanilyen feltételek mellett.
Igaz, nekünk az oep fizet.
Kérdező, a 2012. évre vonatkozó adóbevallásodban tudod majd visszakérni. A munkahelyeddel pedig egyeztess, hogy február hónapra már intézik, és így március elején már kapni fogod.
Másik válaszoló: OEP-et kérdeztétek, hogy mi az oka ennek? Az, hogy nem mentél vissza dolgozni, elvileg nem jelenthet semmiféle hátrányt, ugyanis a GYED-ed alapja az az év, ami az első gyermekednél is adta neked a TGYÁS-t és a GYED-et. Én is 80e Ft-ot kaptam (350e Ft-os bruttó bér után), de nálam a bérlapon GYED összegként még 109.200 Ft szerepel, tehát nem az új, hanem a tavaly érvényes maximum összeg alapján számoltak. Ezt rendezik, és hóköziben kifizetik a különbözetet, majd következő hónaptól már rendesen 96e Ft-ot fogok kapni.
Beszéljetek az OEP-pel, mert vagy ez történt, mint nálam, vagy abban az évben, ami a gyed-et alapját adta eredetileg, nem érted el a mostani max gyed-re jogosító összeget (bár azt mondtad, hogy igen).
Köszönöm szépen a segítséget.
Nagyon bánt,hogy most amikor a leginkább kellene az a 20 ezer ft,akkor rontja el a munkahelyem.És várhatok rá egy évnél is többet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!