Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen esetben ítéli a bíróság az apának kisgyereket?
mint említette van családja, aki biztosan támogatni fogja.
apám nálunk is lelépett, igaz egy percig sem harcolt értem, sztem csak nyűg voltam neki.
anyum szülei, tehát a nagyszüleim azt javasolták, h költözzünk hozzájuk (bár nekünk is volt saját 2szobás lakásunk, de felesleges lett volna fenntartani).
ott éltünk a nagyiméknál 3 évig, míg anyum gyesen volt. vidék, jó levegő, hatalmas ház, és persze a nagyszüleim vállalkozása, amiből szépen megéltünk 4en.
nyugi, ha a családod befogad, és igazolni tudjátok, h van annyi jövedelem, amiből normálisan megéltek, akkor nem lesz olyan rázós a szitu.
Majd a bíróság megítéli, hogy hol a jobb a gyereknek. Itt ez a sok laikus, előítélettel rendelkező ember, akik részinformációk alapján próbálják eldönteni, hogy mi lenne a legjobb a gyereknek.
Kedves kérdező! Ha tényleg jó anya akarsz lenni, akkor NE kijátszani akard a bíróságot, hanem hagyd, hogy azok ítélkezzenek, akiknek ez a szakterülete! Nincs itt szükség jó ügyvédre, szánalmas az egész amit művelsz és a gyerek fogja megsínyleni!
Számomra az az érdekes, hogy mindenki okoskodik, de azt senki nem kérdezte meg, hogy a gyermek hány éves???
Fontos tényező, ahogy az is, hogy a GYERMEK mit akar??
Kivel szeretne élni?
Abban az esetben amikor apuka és anyuka is küzd a gyermekért többnyire van pszichológiai vizsgálat is ami elég sokat fog számítani.
A jövedelemmel olyan hű de sokat nem fognak foglalkozni.
Viszont azzal, hogy ki hol lakik azzal igen ugyanis környezettanulmány az van.
Sokat számít, hogy a gyermeket ne szakítsák ki az eddigi környezetéből (óvoda, iskola, barátok).
Nálunk már 1,5 éve folyik a gyerekelhelyezés. Májusba lesz ítélet. A gyerekek 2,5 éve vannak apukával, mert anyuka lelépett aztán rájött hogy lenne abba pénz ha nála lennének a gyerekek így pert indított. Tartás díjat soha nem fizetett, ritkán látogatta a gyerekeket, pszichológiai szakvélemény kimondja, hogy anyuka nevelési képességei gyengébbek az apukáénál. Apuka anyagi körülményei stabilak, anyuka instabil mégis a bíróság azon gondolkodik, hogy mit tehetne, hogy anyuka kaphassa a gyerekeket... :(
Még az ügyvédünk is fel van háborodva.
Üdv.: Egy mostoha anya.
Egyezettek meg közös felügyeletben az a gyereknek és a szülőknek is egyaránt a legjobb.
Igaz akkor nem kapsz gyerektartást, de lesz időd munkát keresni.
Persze, egy anya tuti akkor is jó anya, ha drogos vagy alkoholista, veri a gyerekét, mindig más huszonéves pasikat visz fel éjszakára. Tuti ekkor is más az anyai szív és majd jól elcsevegnek a szexuális dolgokról a gyerekkel, főleg, miután jól megverte.
A párom családjában is volt nő, aki megfogta a férfit, összeházasodtak, rögtön jött a gyerek, majd a nő közölte, hogy lehet menni, neki csak egy tenyészcsődör kellett, nem akart zabigyereket, viszlát. A férjet eltiltotta a gyerekétől, akit nagyon imádott. A férj öngyilkos lett. Anyu az unokát az apai nagyszülők ellen fordította, elmentek bíróságra, ahol a gyerek kijelentette, hogy ezek az emberek idegenek neki, nem akar tőlük semmit. Ez az anya is biztos nagyon jó anya.
Egyébként a gyermekelhelyezési per nem olyan egyszerű. Pszichológus véleményezi az apát, az anyát és a gyereket is, ha nem túl kicsi. A gyerek véleménye is sokat számít! Nálunk is így volt (én voltam a gyerek). Anyámnál maradtam, nem mondom, hogy jól jártam, de apámnál rosszabb lett volna. A magyar bíróság anyapárti és ez sok esetben rossz. Hogy a te férjed kiba.szból akarja-e elvenni tőled a gyereket vagy mert nála tényleg jobb helye lenne, azt csak te tudhatod, de nagy eséllyel tiéd lesz a gyerek, mert hacsak nem vered vagy nem lóg ki a tű a karodból, az anyjánál marad a gyerek.
Mindenesetre tényleg érdekes az a kijelentésed, hogy te küzdöttél 5 évig a gyerekért... a férjed nem? Neki mindegy volt? Vagy csak befogtad, hogy legyen valakitől gyereked?
Ráadásul Ő még alapíthat családot 38 évesen, de én 5 évet
küzdöttem ezért a gyermekért ! Én 39 éves vagyok!!! ezt írta pontosan. ebben sehol nem szerepel, h ezt a gyermeket felejtse el. nem vitatkozni akarok, távol álljon tőlem, csak nyilván 39 évesen esélye sincs még 1 gyermeket szülni, míg a férjének még lehet babája, szerintem erre célzott, tény, hogy nem a legjobb megfogalmazásban. ok, aláírom, a küzdöttem szó kicsit erős... bár lehet, h ebben meg benne van, hogy mégiscsak válásra kerül a sor, gondolom épp nem a hites férjéről álmodozik... szóval én nem akarom védeni, mivel fogalmam sincs, h ki ő, meg mi van a háttérben, de nem biztos, h ő az ördög maga azért, mert ragaszkodik a lányához. és hangsúlyozom továbbra is, én sem adnám a fiamat és akiket ismerek a környezetemben édesanyákat, ők sem. (pedig nincs szó válásról, mint már írtam is, csak most emiatt elgondolkodtam, hogy mit is tennék).
Viszont a férjemnek igen. És szívből kívánom, hogy ha úgy hozza a sors legyen egy új családja és legyen boldog.
A gyermek ugyan úgy továbbra is az Övé és bármikor jöhet és viheti is. De kérem , ha valaki mocskolódni vagy a saját sérelmeit, családi problémáit, rossz tapasztalatait rám szeretné kivetíteni az keressen más oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!