Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen esetben ítéli a bíróság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen esetben ítéli a bíróság az apának kisgyereket?

Figyelt kérdés
Sajnos válásra került a sor. Férjem mindenáron ragaszkodik a gyermekért. Azt mondta mindent megtesz ezért. Viszont én nagyon meg vagyok emiatt rémülve. Mi alapján dönt ilyenkor a bíróság? Semmi rossz szenvedélyem nincs, mindenem a kislányom!!!!! Egy miatt viszont nagyon izgulok, amíg gyesen voltam sajnos megszűnt a munkahelyem , ahol 5 évig dolgoztam és azóta sajnos nem találok.A férjemnek viszont van. Segítsetek mit tegyek? Tudtok esetleg ajánlani egy jó válóperes ügyvédet?

2013. ápr. 2. 10:14
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

mint említette van családja, aki biztosan támogatni fogja.

apám nálunk is lelépett, igaz egy percig sem harcolt értem, sztem csak nyűg voltam neki.

anyum szülei, tehát a nagyszüleim azt javasolták, h költözzünk hozzájuk (bár nekünk is volt saját 2szobás lakásunk, de felesleges lett volna fenntartani).

ott éltünk a nagyiméknál 3 évig, míg anyum gyesen volt. vidék, jó levegő, hatalmas ház, és persze a nagyszüleim vállalkozása, amiből szépen megéltünk 4en.

nyugi, ha a családod befogad, és igazolni tudjátok, h van annyi jövedelem, amiből normálisan megéltek, akkor nem lesz olyan rázós a szitu.

2013. ápr. 2. 12:58
 22/35 anonim ***** válasza:

Majd a bíróság megítéli, hogy hol a jobb a gyereknek. Itt ez a sok laikus, előítélettel rendelkező ember, akik részinformációk alapján próbálják eldönteni, hogy mi lenne a legjobb a gyereknek.

Kedves kérdező! Ha tényleg jó anya akarsz lenni, akkor NE kijátszani akard a bíróságot, hanem hagyd, hogy azok ítélkezzenek, akiknek ez a szakterülete! Nincs itt szükség jó ügyvédre, szánalmas az egész amit művelsz és a gyerek fogja megsínyleni!

2013. ápr. 2. 13:04
 23/35 anonim ***** válasza:

Számomra az az érdekes, hogy mindenki okoskodik, de azt senki nem kérdezte meg, hogy a gyermek hány éves???

Fontos tényező, ahogy az is, hogy a GYERMEK mit akar??

Kivel szeretne élni?

Abban az esetben amikor apuka és anyuka is küzd a gyermekért többnyire van pszichológiai vizsgálat is ami elég sokat fog számítani.

A jövedelemmel olyan hű de sokat nem fognak foglalkozni.

Viszont azzal, hogy ki hol lakik azzal igen ugyanis környezettanulmány az van.

Sokat számít, hogy a gyermeket ne szakítsák ki az eddigi környezetéből (óvoda, iskola, barátok).

Nálunk már 1,5 éve folyik a gyerekelhelyezés. Májusba lesz ítélet. A gyerekek 2,5 éve vannak apukával, mert anyuka lelépett aztán rájött hogy lenne abba pénz ha nála lennének a gyerekek így pert indított. Tartás díjat soha nem fizetett, ritkán látogatta a gyerekeket, pszichológiai szakvélemény kimondja, hogy anyuka nevelési képességei gyengébbek az apukáénál. Apuka anyagi körülményei stabilak, anyuka instabil mégis a bíróság azon gondolkodik, hogy mit tehetne, hogy anyuka kaphassa a gyerekeket... :(

Még az ügyvédünk is fel van háborodva.

Üdv.: Egy mostoha anya.

2013. ápr. 2. 14:11
 24/35 anonim ***** válasza:

Egyezettek meg közös felügyeletben az a gyereknek és a szülőknek is egyaránt a legjobb.

Igaz akkor nem kapsz gyerektartást, de lesz időd munkát keresni.

2013. ápr. 2. 14:17
 25/35 anonim ***** válasza:

Persze, egy anya tuti akkor is jó anya, ha drogos vagy alkoholista, veri a gyerekét, mindig más huszonéves pasikat visz fel éjszakára. Tuti ekkor is más az anyai szív és majd jól elcsevegnek a szexuális dolgokról a gyerekkel, főleg, miután jól megverte.

A párom családjában is volt nő, aki megfogta a férfit, összeházasodtak, rögtön jött a gyerek, majd a nő közölte, hogy lehet menni, neki csak egy tenyészcsődör kellett, nem akart zabigyereket, viszlát. A férjet eltiltotta a gyerekétől, akit nagyon imádott. A férj öngyilkos lett. Anyu az unokát az apai nagyszülők ellen fordította, elmentek bíróságra, ahol a gyerek kijelentette, hogy ezek az emberek idegenek neki, nem akar tőlük semmit. Ez az anya is biztos nagyon jó anya.

Egyébként a gyermekelhelyezési per nem olyan egyszerű. Pszichológus véleményezi az apát, az anyát és a gyereket is, ha nem túl kicsi. A gyerek véleménye is sokat számít! Nálunk is így volt (én voltam a gyerek). Anyámnál maradtam, nem mondom, hogy jól jártam, de apámnál rosszabb lett volna. A magyar bíróság anyapárti és ez sok esetben rossz. Hogy a te férjed kiba.szból akarja-e elvenni tőled a gyereket vagy mert nála tényleg jobb helye lenne, azt csak te tudhatod, de nagy eséllyel tiéd lesz a gyerek, mert hacsak nem vered vagy nem lóg ki a tű a karodból, az anyjánál marad a gyerek.

Mindenesetre tényleg érdekes az a kijelentésed, hogy te küzdöttél 5 évig a gyerekért... a férjed nem? Neki mindegy volt? Vagy csak befogtad, hogy legyen valakitől gyereked?

2013. ápr. 2. 15:10
 26/35 anonim ***** válasza:
mi ez a rosszindulat? miből gondoljátok, h ez a nő rossz ember, anya, aki kib@szásból akarja a gyereket? nem tudom, nekem totál az jött le, h kétségbe van esve, mert nem akarja azért elveszíteni a gyermekét, mert nincs munkája. én elhiszem, hogy sok a gusztustalan, ócska ember a világon, anya, aki eldobja a gyerekét, apa, aki megerőszakolja a saját lányát, de annyira elképzelhetetlen, hogy egy anya, pusztán azért, mert imádja a gyermekét és maga mellett akarja tudni küzd érte és időnként kétségbe esik? ne nézzetek szerintem annyi brazil sorozatot...
2013. ápr. 2. 15:56
 27/35 anonim ***** válasza:
Én például abból gondoltam, hogy voltak a kérdezőnek furcsa megnyilvánulásai. Pl, írta, hogy Ő 5 évet küzdött a gyerekért, meg hogy az apuka tud csinálni másikat, miért ez a gyerek kell neki... ezek azért elég önző hozzáállásról árulkodnak szerintem. Meg szerinted apuka mennyire van kétségbe esve, hogy elveszítheti a gyermekét? Aki ilyeneket ír, hogy csináljon apuka másik gyereket, ne a mostani kelljen neki, az szerinted majd engedi apukának látni a gyereket? Hidd el hogy nem.
2013. ápr. 2. 16:08
 28/35 anonim ***** válasza:

Ráadásul Ő még alapíthat családot 38 évesen, de én 5 évet

küzdöttem ezért a gyermekért ! Én 39 éves vagyok!!! ezt írta pontosan. ebben sehol nem szerepel, h ezt a gyermeket felejtse el. nem vitatkozni akarok, távol álljon tőlem, csak nyilván 39 évesen esélye sincs még 1 gyermeket szülni, míg a férjének még lehet babája, szerintem erre célzott, tény, hogy nem a legjobb megfogalmazásban. ok, aláírom, a küzdöttem szó kicsit erős... bár lehet, h ebben meg benne van, hogy mégiscsak válásra kerül a sor, gondolom épp nem a hites férjéről álmodozik... szóval én nem akarom védeni, mivel fogalmam sincs, h ki ő, meg mi van a háttérben, de nem biztos, h ő az ördög maga azért, mert ragaszkodik a lányához. és hangsúlyozom továbbra is, én sem adnám a fiamat és akiket ismerek a környezetemben édesanyákat, ők sem. (pedig nincs szó válásról, mint már írtam is, csak most emiatt elgondolkodtam, hogy mit is tennék).

2013. ápr. 2. 16:18
 29/35 A kérdező kommentje:
Azért küzdöttem mert nem jött össze a baba!!!! 9 éve vagyunk házasok és nem csak csináltattam magamnak egy gyereket , hanem nyilván mind a ketten szerettük volna! De engem műtöttek többször, én voltam veszélyeztetett terhes stb. De igen van úgy az életben, hogy ennyi volt és nem megy együtt tovább! Ezért nem kell az embert mocskolni meg mindenfélének leírni. Igen is engedném, hogy bármikor elvigye az apja , de nekem is az lenne a jó ha megállapodnánk és így nem tennénk ki magunkat és a gyereket több hónapos huzavonának. De én csak feltettem egy kérdést, hogy ilyenkor válás esetén mi a tapasztalat ehelyett .... De látom ezzel elindítottam egy lavinát . Mintha és lennék az egyetlen akinek zátonyra futott a házassága. Igen is nekem mát nem valószínű , hogy gyermekem lehet:(
2013. ápr. 2. 16:54
 30/35 A kérdező kommentje:

Viszont a férjemnek igen. És szívből kívánom, hogy ha úgy hozza a sors legyen egy új családja és legyen boldog.

A gyermek ugyan úgy továbbra is az Övé és bármikor jöhet és viheti is. De kérem , ha valaki mocskolódni vagy a saját sérelmeit, családi problémáit, rossz tapasztalatait rám szeretné kivetíteni az keressen más oldalt.

2013. ápr. 2. 17:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!