Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen esetben ítéli a bíróság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen esetben ítéli a bíróság az apának kisgyereket?

Figyelt kérdés
Sajnos válásra került a sor. Férjem mindenáron ragaszkodik a gyermekért. Azt mondta mindent megtesz ezért. Viszont én nagyon meg vagyok emiatt rémülve. Mi alapján dönt ilyenkor a bíróság? Semmi rossz szenvedélyem nincs, mindenem a kislányom!!!!! Egy miatt viszont nagyon izgulok, amíg gyesen voltam sajnos megszűnt a munkahelyem , ahol 5 évig dolgoztam és azóta sajnos nem találok.A férjemnek viszont van. Segítsetek mit tegyek? Tudtok esetleg ajánlani egy jó válóperes ügyvédet?

2013. ápr. 2. 10:14
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
77%

Értem. Szóval ő csináljon másik gyereket és a mostanit felejtse el.

Szegény gyerek....

Közös felügyelet esetleg?

2013. ápr. 2. 10:47
 12/35 anonim ***** válasza:
55%

Na azért csak miért más egy anya? Ja tudom! Azért mert az te vagy! Szánalom.

24/F

2013. ápr. 2. 10:48
 13/35 anonim ***** válasza:
71%

6-os. Ez tipikus női felfogás. Egy gyereknek annál a szülőnél van a helye, aki jobban el tudja tartani és nevelni. Az apák ugyan olyan jó szülők lehetnek, mint az anyák. Sőt! Sok esetben jobbak is. Az egyedül álló anyák közül nagyon sok az apa ellen neveli a gyereket, és ezzel nagyon sokat árt neki.

A kérdező keressen munkahelyet, és egy jó ügyvédet.

2013. ápr. 2. 10:48
 14/35 anonim ***** válasza:
34%
Igen, az anyák mások, ezért van itt minden nap 10 olyan kérdés, hogy mit tehetnék az ellen, hogy ver az anyám, az anyám egyfolytában ordítozik velem stb..
2013. ápr. 2. 10:49
 15/35 anonim ***** válasza:
76%

Felháborító amiket itt olvasok! (Én vagyok az a lány, akit az apjához ítéltek)

Szerintem nektek kezet kéne fognotok az én édesanyámmal... Már 19 éves vagyok, de még mindig azon jár az esze, hogy hogy tegyen keresztbe édesapámnak! Félreértés ne essék, tartom a kapcsolatot anyukámmal is, sokat járok hozzá, de olyan erős érzelmi kötelék (mint amilyen apummal van) sohasem alakult ki közöttünk.

2013. ápr. 2. 11:25
 16/35 anonim ***** válasza:

Óhh nézzük csak kívülállóként.

Van az anyuka, akinek nincs munkája, munkanélküli segélyen kívül nincs jövedelme (ami elég kevés, valljuk be). Ki tudja, hol lakik (ezt nem említetted, hogy maradsz az eddigi lakásban, mert a tied, vagy a szüleidhez költözöl vagy albérletbe kell menned vagy ez egy nagy kérdőjel), ki tudja mikor talál munkát.

Van apa, akinek van biztos munkahelye, jövedelme, nem segélyen él. A lakási kérdését nem tudjuk, vajon övé-e a lakás amibe eddig laktatok vagy mi van vele. De ha övé a lakás, akkor szinte evidens, hogy hozzá kerül a gyerek.

Hiszen mi a jobb neki? A biztosan kereső apukával az eddigi szobájában, megszokott környezetben vagy a pár tízezer forintból élő anyukával valami albérletben?

Nincs olyan épeszű ember, aki az anyának adná a gyereket ilyen esetben. Remélem.

2013. ápr. 2. 11:40
 17/35 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező nekem az a mondat sok mindent elárult, hogy TE 5 évet küzdöttél a gyermekedért...

szóval akkor csak te akartál gyereket, a férjed nem? Ezt nehezen hiszem, mert ha így lett volna, akkor nem szeretné ő nevelni a kicsit.

Ha viszont mindketten akartátok, akkor nem csak te küzdöttél, hanem ő is... ebben az esetben meg elég énközpontú, önző ember vagy. Valószínűleg ezért is ment tönkre a házasságotok, mert a férjed számodra semmit sem számít, csak te, te, és te...

Szerinted neki az jó, hogy kéthetente láthatja a gyerekét? Nem hinném. Csak neked van jogod ehhez a gyerekhez? Ő meg csináljon másikat? Tudod bennem az fogalmazódott meg az eddigi infók alapján, hogy neked kellett valaki, aki csinál neked egy gyereket, mert TE gyereket akartál, aztán most hogy összejött, apuka mehet a sunyiba, rá már nincs szükség...

Mindemellett a legtöbb esetben azt mondom, hogy jobb egy gyereknek az anyja mellett, rendszeres apai láthatásokkal, ha már válásra került a sor, de nem minden esetben.

Nem mondom, hogy nálatok jobb lenne, ha az apukához kerülne a gyerek, mert mindezek ellenére lehet, hogy jó anya vagy, de hogy fél éven belül elmarnád a gyereket az apja mellől, abban is biztos vagyok.

2013. ápr. 2. 11:50
 18/35 A kérdező kommentje:
A lakás az enyém! Nem albérlet hanem saját tulajdonú 65m2 es három szobás lakás! Nem igényelek segélyt nem segélyből élek!!! De szerintem nem én vagyok az egyetlen, akinek megszűnt a munkahelye (sajnos). Diplomával, nyelvvizsgával sem tudok állást találni egyik napról a másokra. Van családom, szülök, nagyszülők! De igazából nem szeretnék magyarázkodni, és okosabb sem lettem . Úgy , hogy köszönöm szépen az eddigi válaszokat, de úgy érzem megoldom...
2013. ápr. 2. 11:50
 19/35 anonim ***** válasza:
Értem én, hogy nem igényelsz segélyt. De ha nincs munkád, miből lesz jövedelmed?! Miből fogod fenntartani a 3 szobás lakást?
2013. ápr. 2. 11:53
 20/35 anonim ***** válasza:
68%
szia, én is nő és anya vagyok, megértem amit írsz. én azt javaslom, keress munkát. bármit!!! csak dolgozz, legyen jövedelmed. nem kell a szakmádban, akár menj szobalánynak, mindegy. innentől nyert ügyed van. van lakás, van bevétel, az írásod alapján teljesen normálisnak tűnsz, aki imádja a gyermekét. nálunk nincs szó válásról, de ha lenne, én sem adnám a fiamat. inkább öljenek meg. tudom, h szüksége van az apjára és nem is tiltanám, találkozhatnának, amikor akarnak, feljöhetne, stb... de a nevelését nem bíznám rá. abba belehalnék és ahogy olvasom, te is. küzdj a gyermekedért. gyorsan találj munkát és akkor minden rendben lesz, szorítok :)
2013. ápr. 2. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!