Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit csinálnátok, ha a gyerek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csinálnátok, ha a gyerek anyja azt mondja, hogy nem akar az apjához menni a gyerek, mert ott nem szeretik eléggé? És többet nem akar az apjához menni. Ez láthatási jog akadályoztatása is lehet?

Figyelt kérdés
Az anya sokat dolgozik, így a suli után a gyerek a nagyszülőknél van, van új kapcsolata az anyának. Az apának is van családja, két pici gyerekkel, nyilván megváltoztak a viszonyok. Uncsi a gyereknek a két gyermek mellett..

2013. márc. 15. 09:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Igen, de sokszor van olyan eshetőség hogy a gyerek jogosan nem akarja látni. Az én apám alkoholista volt, verte az anyámat, biztos nem tudtak volna kényszeríteni hogy a közelébe menjek válás után.

Ahogy mondtam nem erre a kérdésre értem itt nem áll fenn ez. De sokszor vannak szélsőséges esetek....

2013. márc. 15. 19:28
 12/17 anonim ***** válasza:

Én gyanítom, hogy e mögött az áll, hogy az anya teledumálja a gyerek fejét és az apja ellen neveli. Sajnos tipikus dolog manapság.

A gyereknek mennie kell, ha nem akar, az az anya hibája, mert úgy kell nevelnie, hogy akarjon menni. Ha emiatt elmarad a láthatás, irány a gyámhivatal és menjen a feljelentés.

2013. márc. 18. 14:55
 13/17 anonim ***** válasza:

Mivel ritkabban van a nagyobbik gyerek az apjaval, kedves mostohaanya, akkor talan nem azzal kellene teljen az apanal töltött idö, hogy te bizonygatod h biza mar nem egyke es nem hagyod h csak kettesben is legyen az apjaval ! Gondolom kemenyen nyomod az orra ala a testvereket, hogy hadd lassa, mar nemcsak ö a fontos, felismerem a rosszindulatot. Sajnos a gyereket törveny kötelezi h latogassa az apat es ez szomorú, hogy sok szulö el is ezzel alehetöseggel es nem veszi figyelmebe agyereke akaratat!

Inkabb a szulö jogait tartja szem elött atörvény, sajnos.

En is elvaltam es alányom dönti el, hogy mikor akar menni az apjahoz es szerencsere az apa nem kötelezi láthatásra, megszakadna a szivem, ha nem akarna menni az apához de en kötelezném, kicsi a gyerek, de nem hülye, ö tudja miert nem akar menni...

2013. márc. 20. 22:10
 14/17 anonim ***** válasza:

Ja utolsó és majd ha iskolába sem akar menni akkor se menjen mi?

És mi van akkor ha van kistestvére, attól még ugyan olyan fontos. Egy gyereknek azt is meg kell tanulni hogy a világ nem körülötte forog.

Ja és nem vagyok elvált és nincs elvált férjem sem.

2013. márc. 20. 22:13
 15/17 anonim ***** válasza:
10%

Micsoda kijelentés, a gyereknek muszaj menni, ha akar , ha nem! Micsoda lelketlen elvárás, hogy kötelezni larhatasra egy szulövel, aki bantalmazta esetleg öt vagy az anyjat!

Es ha nem akar menni , az anya hibaja??? Nem, úgy kell viselkedni, hogy akarjon menni, ne kelljen kenyszeriteni, tessek kicsit igyekezni! Istenem

2013. márc. 20. 22:14
 16/17 anonim ***** válasza:

Ki kell deríteni miért nem akar menni. Ha az apa soha nem foglalkozott vele, akkor érthető, de akkor nem hinném hogy ragaszkodna a gyerekláthatásából. Ha bántalmazta valamilyen módon (fizikailag, lelkileg) akkor menni kell a bíróságra, pszichológust bevonni. Ha a gyerek érdeke valóban azt kívánja, hogy ne menjen az apához, akkor majd az orvos ad egy ilyen szakvéleményt amit a bíróság figyelembe vesz. Csak az anyának is lépni kell, ilyen útra terelni a dolgokat.

De az, hogy a gyereknek nincs kedve, vagy haragudni vél az apára, azért nem kell rá hallgatni. Meg kell oldani a helyzetet. Az 5ös hozzászólást is én írtam. Nálunk pl. a 10 éves fiam tényleg meg volt győződve arról, hogy ő utálja az apját, holott dehogy. Nagyon szereti. Mi sem tudtuk házilag megoldani, ezért is kerestünk fel orvost. Nekem sem volt egyszerű ott ülni, de inkább kibírtam, minthogy évek múlva egy sérült gyerekkel kelljen szembesüljek, akit már tényleg nagyon nehéz helyrehozni. Ha a szeretet megvan a gyerek és apa között akkor a többi dolgot szépen le kell hámozni

2013. márc. 20. 22:24
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hozzászólást. Mint kiderült, a gyerek nem tudott az egészről. Ő jönni akart, csak az anyja nem akarta valamiért. Rendeződni látszik a kapcsolat, bár vannak nehézségek, miszerint ha olyan történik, amit nem akar, akkor azt mondja, hogy az ő anyukája azt mondta, hogy neki ilyet nem kell csinálni pl. tanulni, rendet rakni maga után, megenni a zöldséget, mert látja, hogy süti van... Dehát gyerek, nálunk bizony vannak szabályok. :D
2013. jún. 5. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!