Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekünk születése után nem sokkal elváltunk, gyereknek én vagyok a vér szerinti apja, a születési anyakönyvi kivonaton a gyermek az én vezetéknevemmel szerepel. Az anyja az én engedélyem és tudtom nélkül megváltoztathatja a gyerek vezetéknevét?
11:25-ös: ne irj már hülyeségeket!
"Jogszabalyok vonatkoznak erre, de ha megindokolja, akkor van erre eselye. Foglalkozol a gyermekkel, lathatas?"
Ha egy apa egyáltalán nem foglalkozik a gyerekkel, nem fizet utána semmit, söt ha bántalmazza és el van tiltva töle, akkor sem lehet a nevét megváltoztatni a gyerekenek egyoldalúan, ehhez az apa beleegyezése minden esetben szükséges.
(Talán kivétel, ha tömeggyilkos és annyira különleges a neve, hogy mindenki egyértelmüen megtudja, hogy ez a szörnyeteg az gyerek apja és emiatt a gyereknek hátránya lehet belöle - de még ez is csak hosszas eljárás után lehetséges)
A gyerek nevét csak akkor lehet megváltoztatni, ha mindkét szülö beleegyezik, illetve ha az apa belelegyezik, hogy valaki más örökbe fogadja a gyereket - illetve a már nagykorú gyerek kérheti indolokt esetben.
13:14
K.koru voltam es megvaltoztattuk a vezetek nevemet, az edesapam beleegyezese nelkul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!