Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben az esetben mennyi lenne a reális összege a gyerektartásnak?
2 gyermekünk van, a volt párom netto fizetése 190000Ft+ cafeteria. Már megítélték a gyerektartást (2X32000Ft), de ezt nagyon soknak tartja. Azt mondta, amint lehet kéri a csökkentést.
Kíváncsi vagyok, hogy ilyen fizetés mellett mit tartotok megfelelő összegnek.
Nos először is a cafetéria nem alapja a gyerektartásnak. Másrészt hogy mi a törvény és mi a normális, az nem azonos. Kérdés, hogy éltetek korábban, neked mennyi volt és mennyi most a jövedelmed. Mert ha akkor is főként csak a párod fizetéséből éltetek és most nem tudsz te is ennyit hozzátenni, akkor sok. Ha te is keresel ennyit, akkor nem sok.
Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy mi a gyerek szükséglete. Mert ugye ez 64.000/hó + ugyanennyit te is hozzáteszel, + családi pótlék + adókedvezmény, az 150-200.000 forint összesen a gyerekekre. Abból azért bőven fel lehet őket nevelni.
2. vagyok es no 3 sajat es egy nevelt geyrekkel.
Ahiol en elek kulfoldon ha nem tudom a gyerekem eltartani akkor az apanak itelik. A gyerekneveles egyik feltetele a megfelelo jovedelem.Ha ez az apanak van akkkor o nevelheti a gyereket Gyerektartas csak egy kis osszeg hozzajarulas.
En az exemmel co- szulok vagyunk igy senki nem fizet egy fillert sem A gyerekek felvaltva vannak nala es nalam egy hetente.ez jo hiszen igy mindketten neveljuk es nincs durci a fizetes miatt.Mindketten megveszunk mindent nekik ami kell.
A maganvelemenyem sok magyar no annyira ragaszkodik foggal korommel csak dacbol is a gyerekekhez csak azt felejti el a gyerek penzbe kerul es ezt neki kell megkeresni az apa csak hiozzajarul hiszen nem o akrja a gyerekeket nevelni. Ha nem megy anyagilag megterhelo akkor add oda az apanak a gyerekeket ill legyen kozos felugyelet hetente vagy 3 naponta igy mindenkinek ua kerul a dolog.
basszus én 2 gyerekre kapok összesen 30 000.-
és simán elég ez az összeg h kiegészítse az én pénzeimet és neki is van elég h új életet kezdjen
szerintem inkább legyél gáláns és te kérd h csökkentség le neki, 25000.-/gyerek bőven elég
annyira imádom h az exet minden csaj csak lehúzni akarja és max gyt persze az adókedvezményt is elveszik és sorolhatnám :-(
nő létemre én szégyellem magam miattuk .....
másik ha ez az összeg a adókedvezménnyel együtt volt ennyi akkor simán kérheti h csökkentség mert igen csak kevesebb lesz a pénze az exnek
Szia!
Jól állapították meg, 20-20 %. Aki beszól azzal ne törődj, ilyen kérdésnél hemzsegnek az idióták!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!