Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Lehet bíróságon kérvényezni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet bíróságon kérvényezni, hogy a volt feleségem bizonyítsa be a gyermekekre költi -e a gyerektartást? Van ilyen törvény?

Figyelt kérdés
Csak az válaszoljon aki tud segíteni, olyanok kíméljenek akik nem a témáról írnak. Köszönöm.

2013. febr. 14. 18:03
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:

Volt feleségemmel semmit nem lehet megbeszélni. Majdnem 40ezer forintot fizetek gyerektartást, de az ex-feleségem családtagjaitól azt hallom, hogy ők öltöztetik a gyerekeket, mert exem nem hajlandó rájuk költeni. Ők sem tudják mire költi el a pénzt..

Számlák, nos.. Olyan házban lakik ahol nincs bekötve a víz, csak az áram.

Amikor olyanok okoskodnak akik nem éltek még át ilyet, hát köszönöm nem kérek belőle, akik a témához normálisan szóltak hozzá, azoknak köszönöm!

Megjegyezném a bíróságok 90%-a nőpárti, apuka hiába tesz meg mindent a gyermekeiért, anyuka a szent. Sajnos.. :(

Amúgy gyerektartáson felül én szoktam nekik ruhát és játékokat is venni, szóval.. Amellett hogy új házasságomban kiskorú gyermeket nevelek, ami ugye nekem sem ingyen van..

2013. febr. 15. 11:31
 22/51 A kérdező kommentje:

U.I:

Volt feleségemnek azóta mióta elváltunk újabb gyermeke született, szóval mivel 3 gyermeke van ingyenes az óvoda, az iskolai költségek 80%-a, az étkeztetés..

2013. febr. 15. 11:37
 23/51 anonim ***** válasza:
Hát akkor vedd magadhoz a gyerekeidet!
2013. febr. 15. 16:41
 24/51 anonim ***** válasza:
32%
Ja mert az olyan egyszerű egy apának Magyarországon.
2013. febr. 15. 16:42
 25/51 A kérdező kommentje:
Az anya beleegyezése nélkül nem igazán van Mo-on olyan bíróság ami az apának ítéli a gyermeket. Persze ha kicsit is értenél ehhez, nem csak beleszólási kényszered lenne akkor tudhatnád!!
2013. febr. 15. 18:12
 26/51 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen magyarországon apa nem kap gyereket pedig néha jobban járnának a gyerekek.

Én is anya vagyok.Viszont ha úgy van ahogy íród bizony tényleg nem a gyerekre költ:-(

2013. febr. 15. 18:43
 27/51 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg nem a gyerekre költ és a Kérdező ezt betudja bizonyítani,elveheti az Anyától a gyermeket.+ ha jobb /összkomfortos / körülményeket tud biztosítani az is előny!De mendemondák a bíróságot nem érdeklik!
2013. febr. 15. 19:42
 28/51 A kérdező kommentje:

Fiatal vagyok, elég fiatalon váltam el, és új családot alapítottam ahol kiskorú gyermeket nevelek.

Nem vagyok gazdag, nincs palotám, sem 5 szobás lakásom. Ha magamhoz vehetném a gyerekeimet már rég megtettem volna, de sajnos Mo.-on ez lehetetlen. Hacsak nem bizonyítom be hogy anyuka drogos, vagy alkoholista, mert ennyi van a törvényben ami szerint nekem ítélnék a gyerekeket!!

Az hogy egy gyerek havi eltartása 60 ezer forint ez kicsit túlzás!! Nem tudom ki írta, de ennél nagyobb butaságot.. Nem veszek luxus-cikkeket a gyereknek és máris kijövök kevesebből.

Volt feleségem harmadik gyermeke más apától van aki szintén elhagyta és ő is fizet neki, így havi 120- 140 ezer körüli összeg jön be neki, szóval annyira nem kell őt sajnálni!! S mivel 3 gyermeke van (akiket egyedül nevel), így szinte minden ingyenes neki államilag.

2013. febr. 16. 17:28
 29/51 anonim ***** válasza:
31%
Érdekes, hogy mindenki a ruhával jön elő, nekünk anno elég volt negyed évben 1 farmer... hova jutott a világ? Lehet kérni az elszámolást, de nagyon kell fogyelni, mert néha anyuka azt is elviszi, amit magának költ... mondjuk ha S-es pulóver van rajta, azt nem biztos, hogy a gyereknek vette... Meg ha minden hónapban vesz 2-3 nadrágot... mindek? Kompenzáljuk a gyereket, mert az egyik szülő nincs vele...
2013. febr. 17. 09:52
 30/51 anonim ***** válasza:

Bocsánat a részleges offért... Nekem is 3 gyerekem van (nem egyedül nevelem őket szerencsére) és ha mindent összeadok, bőven többet költök/költünk rájuk havonta mint 40.000 Ft 6 gyermekenként. Nem a férjem tart el, én is dolgozom.

A kérdésedre már többen megírták a helyes választ, igen, kérheted bíróságon, hogy bizonyítsa be a volt nejed, hogy mire költi a tartásdíjat, de a 40.000 Ft elköltését elég könnyű lesz bizonyítani. Pl. ha sportol vagy zenét, esetleg nyelvet is tanul, akkor azok és a kapcsolódó cuccok (sportszerek, hangszerek, tankönyv, cd.... stb) elég sokba kerülnek. A napi átlagos dolgok: ruha, iskolaszerek, étel-ital, gyógyszerek, vitaminok, tisztálkodószerek stb. kívül. Mondjuk most téli hónap van, egy gyerek csizma is bőven kerül 10ezer Ft-ba, egy télikabát meg akár többe is. Ilyenkor elég gyakori a vírusos megbetegedés, a gyógyszerek több ezer Ft-ba kerülnek. A gyerekre eső rezsiköltséget nem is említem, szerintem enélkül is elfogyott már az a 40ezer Ft- Persze, tudom, vannak sokan, akik ennél jóval kevesebből élnek, de itt most arról van szó, hogy ha a feleségednek kell bizonyítania a költségeit, akkor van-e rá reális esély, hogy össze tud gyűjteni elegendő számlát. Szerintem még többet is.

A 3 gyerekesek sem kapják olcsóban az ételt a boltban, és a ceruza, füzet, edzőcipő, stb. is pont ugyanannyiba kerül, mint ahol csak 1 vagy 2 gyerek van. Nem mindent lehet örökölni, és kb. 5 éves kor felett lehet, hogy fel sem veszik egymás ruháit (pláne, ha különneműek a gyerekek).

2013. febr. 17. 22:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!