Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Köteles vagyok odaadni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kőhegyi Kitti kérdése:

Köteles vagyok odaadni a gyereket az apának ha nem fizet gyerektartást?

Figyelt kérdés

egy éve külön élünk...élettársi kapcsolatban voltunk, amikor elköltözött ő szabta meg hogy minden hó 15.napjáig 12.500,.ot fizet gyerektartás ként...

Ez hol sikerült hol nem most a decemberiből fél hónap a januáriból teljes hónap hiányzik...

Azt is mondtam már neki hogy részletekben is jó csak valamit, mert hát ugye a gyerek nem csak abból áll hogy van...Bíróságon nem voltunk, gyermek elhelyezés is csak most lett csinálltatva és az is csak gyámügy álltal.

Nem akartam megbonyolítani a bírosággal azt hittem meg tudunk egyezni, a gyereknek is az lenne az érdeke.Most december óta nincs munkahelye és egyálltalán nem fizet...holotta minden napi szükségleteit kielégíti...dohányzás,....

#gyerektartás-láthatás
2013. jan. 23. 17:20
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Amíg együtt éltünk nem bulizott.Ha nincs ott a gyerek nem érdekel ha nem veszi fel a telefont, bár akkor is zavar,

mert ha baj van a gyerekkel akkor? utánna meg sápítozik hogy nem szóltam, holott ő nem képes felvenni a nyomorult telefonját.

A gyerek érdeke is szerintem hogy megegyezzünk ne pedig a bíróság kösse ki hogy 2hetente láthatja az apját...

Bár akkor sem apához megy hanem a mamához...ennyire érdekli az apját...elviszi hogy ne mondják a faluba hogy mekkora egy...

De ezt a kérdést így és ide nem kellett volna feltennem, mert sok tényező ismerete nélkül nem érzem reálisnak a megítéléseket.

Mert ha szájalni kell, meg ki tud hozni rossznak akkor röktön tud "apa" lenni.Nem hinném hogy akkora fájó pont lenne neki.

Egyébként nem bánom ha nem fizet de akkor ne is vigye, sőtt hagyjon békén bennünket és élje mindenki asaját kis világát.

De nem szeretem ha ő a menő apuka mellette meg semmit nem tesz a gyerekéért.

Mit fogok mondani hogy mért nem mehet? Akkor mit mondok mikor este apával szeretne beszéllni apa meg nem veszi fel a telefont? vagy számtalanszor előfordult pl hogy pénteken vitte volna a gyereket,

nem tudta hozni a pénzt és inkább nem vette fel a telefont ismét csak.annyira szar anya vagyok hogy felhívtam a nagybácsit hogy jöjjön már elérte szombat reggel had menjen el a gyerek a mamához...

2013. jan. 24. 09:37
 12/26 anonim ***** válasza:

"Egyébként nem bánom ha nem fizet de akkor ne is vigye"

A gyerek nem árucikk ezt fogd fel sürgősen!Ha az apa nem fizet,az bírósági kérdés,még akkor is,ha te jófejnek akarod beállítani magad,aki nem jár bíróságra,inkább csak zsarol.Ha apa bulizik és felelőtlen az pedig gyámhatósági kérdés,de önkényesen,csak,mert te szülted a gyereket,nem tilthatod el az apától.Járd végig a hivatalos utat,de ne tekintsd a gyerekedet kölcsönzési cikknek,akit akkor kap meg az apa,ha leteszi a pénzt érte!

2013. jan. 24. 09:59
 13/26 A kérdező kommentje:

nem azért ne vigye mert nem fizet...

Már ott tartok ha fizetne se vigye...hagyja békén, nem akarom állandóan kivédeni a zokogó gyerek előtt.

2013. jan. 24. 10:05
 14/26 anonim ***** válasza:
Csak ezt sajnos nem te döntöd el.Joga van a saját gyerekéhez.Ha nem tetszik neked ahogy a gyerekkel bánik,akkor fordulhatsz a hivatalos szervekhez,de önkényesen nem dönthetsz.
2013. jan. 24. 10:43
 15/26 A kérdező kommentje:
Mert elveszik a gyereket ha mégis?
2013. jan. 24. 22:19
 16/26 anonim ***** válasza:
Pontosan.Ő is elindulhat a hivatalos úton és panaszt tehet,hogy korlátozod a jogait.A helyében már rég megléptem volna és bebizonyítottam volna,hogy alkalmatlan vagy az anyaságra és első nálad az anyagiak,második a gyerek.
2013. jan. 24. 22:32
 17/26 A kérdező kommentje:
Mert engem meg sem hallgatnak?
2013. jan. 25. 08:27
 18/26 A kérdező kommentje:

Nem hiszem el hogy egy apának csak megcsinállni kell egy gyereket, mert aztán hiába lesz bírósági ítélet ha nem fizet továbbra sem semmi bántódása büntetése nem lesz.

De nem hiszem hogy egy 5 éves gyereknek hétvégente házibuliban kell részt vennie fürdés és alvás helyett.

2013. jan. 25. 08:40
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

December óta nem fizet, mert nincs állása.

Lehet, hogy nem az apák példaképe, de APA, akinek jogai vannak.

Értehtő, hogy a gyermekedet szeretnéd megvédeni (gondolok a hétvégi házibulikra), de hidd el, egy hibázó apa is jobb egy nem létezőnél.

Tudasotísd apukában, hogy a havi kiegyezett gyerektartásra szükséged van, de ne vond egybe a láthatással.

Ő is szülő és még ha sajátos felfogása van, joga van a gyermekéhez.

A gyermek lelkét pedig ápold, az összetört szívét hozd rendbe, nem tudsz mást csinálni.

2013. jan. 25. 12:24
 20/26 anonim ***** válasza:
93%
Nem bántásként de ha együtt élnétek és nem lenne fizetése akkor is neked többet kellened költened rá. Ilyen a magyar valóság egyik nap van a másik nap meg nincs munka.
2013. jan. 25. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!