Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Köteles vagyok odaadni a gyereket az apának ha nem fizet gyerektartást?
egy éve külön élünk...élettársi kapcsolatban voltunk, amikor elköltözött ő szabta meg hogy minden hó 15.napjáig 12.500,.ot fizet gyerektartás ként...
Ez hol sikerült hol nem most a decemberiből fél hónap a januáriból teljes hónap hiányzik...
Azt is mondtam már neki hogy részletekben is jó csak valamit, mert hát ugye a gyerek nem csak abból áll hogy van...Bíróságon nem voltunk, gyermek elhelyezés is csak most lett csinálltatva és az is csak gyámügy álltal.
Nem akartam megbonyolítani a bírosággal azt hittem meg tudunk egyezni, a gyereknek is az lenne az érdeke.Most december óta nincs munkahelye és egyálltalán nem fizet...holotta minden napi szükségleteit kielégíti...dohányzás,....
igen, joga van látni a gyerekeit, és ha anya vagy, akkor a gyerekeket nem csukod el az apjuktól.
Ja és segitsd a munkanélküli exedet, mert sosem tudhatod mikor fordul a kocka, és te kerülsz az ő helyzetébe. A gyerekek miatt muszáj egymást a bajban segítenetek.
Ha nem voltatok bíróságon akkor semmi hivatalos papírod nincs, hogy nálad van a gyerek elhelyezve. Ha holnap megjelenik teljesen törvényesen elviheti a gyereket, nem kell engedélyt sem kérnie mivel hivatalosan közös a felügyeletetek.
Amit te megtehetsz azt ő is.
De ha lenne hivatalos papírod akkor sem korlátozhatód az apai láthatást, még ha nem fizet gyerektartás akkor sem.
Komolyan mondom nem értem az ilyen szülőket..nemis nevezném szülőnek. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Képes lennél eltiltani az apjától ezért??? Hát te nem vagy anya.
Amugy meg fordulj bírósághoz, csináltass mindent hivatalosra és kész.
Ja és le lehet pontozni.
Van hivatalos papír gyámügytől hogy nálam van elhelyezve a gyerek! Igenis anyának érzem magam, mert ha nem "erőltettem" volna semmilyen kapcsolata nem lenne a gyerekkel! És igen is a többszörösét költöm a gyerekre hozzá teszem nem megterhelő, de egy gyereket nem csak megcsinállni kell....szerintem. egyébként meg nem igazán tenne érte ha azt mondanám pénteken hogy nem viheti nem is erölködne. A másik amiért nem szívesen adom oda a gyereket hogy nem veszi fel a telefont...ha ott a gyerek akkor sem...én viszont vele ellentétben szeretem tudni mi van a gyerekemmel. nem percenként hívom, de ha elviszi pénteken ovi után akkor azért azt hiszem ha szombat este szeretnék beszélni az 5éves fiammal hogy minden rendben-e és tudja hogy hiányzik azt hiszem ez nem zaklatás és érthető.
És igen idegesítő ha vissza sem csörög...persze hogy nem szavesen adom oda a gyereket, mikor minden hétvégén buli van...féltem...és ennek tetejében még a gyerektartást sem képes fizetni... kérdezem én...milyen apa? én nem vagyok anya?
Nem. Azt ő határozta meg mikor elpakolt mindenben megegyeztünk...a láthatásban is meg ő kötötte ki a gyerektartás összegét ill. határidelyét is...
A gyámhivatal csak hivatalossá tette hogy nálam van elhelyezve a gyerek.ez is csak azért kellett mert a gyermekvédelmihez kellett hivatalos igazolás hogy nálam van elhelyezve...
Nyelj egy nagyot, és segítsd, hiszen a gyereked apja.
Ilyenkor mindig elgondolkodok azon, mennyivel egyszerűbb egy singlinek, akinek nincs gyereke..vége egy storynak-lép, egy gyerekesnél teljesen másképp van.
Több mindent nem értek ebben a sztoriban.Egy éve életek ilyen életet.Eddig is bulizott a férjed hétvégén,nem vette fel a telefont,nem érdeklődött annyira,te mégsem fordultál a bírósághoz,hogy segítsenek,mert félted a gyerekedet,az apja nem alkalmas a nevelésére.
Most,hogy nincs pénze,mert nincs munkája,hirtelen minden sérelem feltört és most már ő lett maga az ördög.
A másik logikai bukfenc,ha neked kellett "erőltetni",hogy lássa a gyerekét,akkor miből gondolod,hogy a láthatás megvonásával tudod őt zsarolni? Vagy mégiscsak érdekli a gyereke és ezt tudod,hogy fájópont lenne neki?
A gyerekednek mit fogsz mondani,miért nem láthatja az apját?"-Amíg apa nem fizeti ki a váltságdíjat,addig nem mész hozzá."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!