Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan kaphatom meg a "nekem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan kaphatom meg a "nekem járó" nevet?

Figyelt kérdés
Lehet nem teljes a megfogalmazás a kérdésben, de leírom mire is gondoltam. A párom kb 10 éve elvált van egy 13 éves fia. Viszont az ex neje nem változtatta meg a nevét még mindig minden iratán a férjezett neve van, még a gyerek ellenőrzőjébe is úgy ír alá, minden csekk és postai küldemény arra a névre szól. Az a név engem illet csúnyán szólva, hogy kaphatom meg?

#válás utáni név
2013. jan. 21. 09:10
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
93%

Anya 13 éve elvált, sőt apám már meg is halt 4 éve, de még mindig a férjezett nevén szerepel, mert így van minden okmánya és az ismerősi köre is így ismeri. Leánykori nevén van, aki nem is ismeri fel. Mindig minden segélyt, kedvezményt megkaptunk gyerekkoromban, úgy is, hogy a férjezett nevén maradt, mivel mindig be kellett nyújtani a válási papírok másolatát... Jogilag teljesen elfogadott, hogy a férjezett néven marad, de egyedül nevel. Egyetemi szoc. ösztöndíjhoz is be kellett szkennelni a válási papírokat, ezt még akkor is meg kellett volna tenni, ha a leánykori nevét visszaveszi.

Nagyon kár ezen kattognod, semmi közöd a volt feleséghez, ha neked ez lelki traumát okoz, akkor fordulj szakemberhez, aki segít. Megkapni meg megkaphatod a párod nevét, ha feleségül vesz, ezen nincs mit tovább ragozni.

2013. jan. 21. 09:38
 22/33 anonim ***** válasza:
43%

Én megértelek. Én is hasonló okokból nem gondolkodtam azon, felvegyem-e a férjem nevét. Amúgy is voltak fenntartásaim, de így meg pláne.

Én magamból kiindulva nem értem, miért tartják meg a férjes nevüket. Az kvázi arról szólt mindig is, hogy az asszony kihez tartozott, tehát, ha már nem tartoznak össze, akkor a név sem jogos. Vagy mondjuk inkább úgy, teszek arra, hogy még ma is többet ér egy férjes nő a társadalom szemében, akitől én elváltam, biztos nem akarnám tovább hordani a nevét. Külön utakon járunk, nem egybe tartozunk már, ezért nem kell a neve sem.

Az okmánycsere halvány ürügy, nekem ennyit megérne, bár abban sem vagyok biztos, hogy ilyen esetben illetékköteles, mert ha házasodás miatt van névcsere, akkor illetékmentes, úgy tudom.

2013. jan. 21. 09:44
 23/33 anonim ***** válasza:
90%
Rosszul tudod. Házasság miatti névcserénél is fizetni kell mindenrt.
2013. jan. 21. 09:54
 24/33 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, páromnak is mondtam de mindig elmarad a közös megbeszélés. mindegy akkor hagyom és probálok kigyogyulni ebből a bajból :) köszi még1x netek
2013. jan. 21. 11:03
 25/33 anonim ***** válasza:
88%

Szia!

Nem tudom az esetleg segítene, ha úgy vennéd fel a párod nevét, hogy a vezetéknevedet lecseréled? Tehát a párod vezetékneve lenne a tiéd.

2013. jan. 21. 11:38
 26/33 A kérdező kommentje:
itt nem is a névvel van a gondom mert ugyan ugy felveszem ha úgy alakul, itt csak azon van a hangsúly hogy tulajdonképpen nem akarja elengedni a páromat valamilyen szinten. én már mondtam hogy ki fizetem a költségeket ami a cserével jár de ő nem hajlandó, és egy közös (3asban) beszélgetésre sem került még sor, hogy szépen megbeszéljük, mert amugy meg nem vagyunk rosszban, ugyhogy meg lehetne beszélni de tuti nem menne bele a cserébe. itt tényleg csak az a gondom hogy ö még mindig kötödni akar a páromhoz ilyen formában , holott egy gyerek már van tőle tehát nem értem neki mért nem elég ez (csúnyán szólva)
2013. jan. 21. 12:49
 27/33 anonim ***** válasza:
84%
Nade ne is haragudj, mibol gondolod, hogy jogod lenne ilyet kerni tole? Nem csak az okmanyok cserejerol van szo. Mehetne az osszes szolgaltatohoz atiratni a aszolgaltatast -viz, villany, stb, sok helyre ilyenkor meg tulajdonlap masolatot is kernek. mehetne az orvoshoz atiratni a nevet, a bankba, biztositohoz.
2013. jan. 21. 13:01
 28/33 anonim ***** válasza:
84%

Neked valójában nem a névvel van gondod, hanem azzal, hogy versenyezni akarsz az ex-szel, de még az emlékével is. A pasidnak kellene ezt tisztáznia bennedm hogy téged választott, pont neked pedig tudomásul venni és pont. Ha viszont téged választott, akkor miért nem vesz feleségül? Még ennyit sem ad meg neked? És te miért akartál egy elvált pasival úgy élni, hogy nem vesz feleségül?

Az asszony hiába pedálozik, ha a pasi téged választott, akkor ennyi. A névhez pedig joga van addig, amíg törvény nem kötelezi arra, hogy le kell arról mondania (pl. a volt férje életére tör), érdemtelenség miatt. A férjezett nők számára, akik elváltak akkor nagy gáz a névcsere, ha gyerek van. Gondolj csak bele: XYné, aki válás után visszaveszi a lánykori nevét, de a gyereke XZ és XC marad. Ez a külső szemlélő számára úgy jön le elsőre, MINTHA soha férjhez sem ment volna. Azaz lányként szülte volna a gyerekeit. Van, akinél ez komoly gond, mert nagyon ad a Naccságos és Szent Társadalom véleményére.

2013. jan. 21. 13:40
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek.Engedd el te őt és éld a saját életed.Vedd fel a párod nevét,ha úgy dönt,hogy végre feleségül vesz,szülj te is gyerekeket,élj boldogan a pároddal,hiszen ő veled van és végre hagyd élni a múltat is.Ha nincs okod féltékenységre,mert téged szeret a férfi,akkor ne azon kattogj,hogy mi maradt az exnek,hanem,hogy mi van most neked.
2013. jan. 21. 13:44
 30/33 anonim ***** válasza:
87%

Azért szól még érv az ellen, hogy visszavegye a leánykori nevét.

Tegyük fel, hogy Kissné. A közös gyerek meg pl. Kiss Töhötöm. Ha az anyuka bemutatkozik, mint a Töhötöm anyja, vagy a gyerektől kérik az anyja nevét, akkor nem derül ki, hogy elváltak, és nem gondolják azt sem, hogy az anyja leányanya. Fennmarad az egészséges család látszata.

Butaság, hogy azért tartja meg a férjes nevét, mert nem akarja elengedni a párját. Ez már paranoia.

És tény, ami tény: ő volt az első feleség a pasid életében.

2013. jan. 21. 17:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!