Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válófélben vagyunk, férjem h még egyet fordítson a késen a szívemben, most kitalálta, h "elveszi" a nevét a gyerektől, nem akarja, h bármi köze legyen hozzánk és a családomhoz. Egyedül nem tudja ezt megtenni, ugye?
1. A gyerektöl NEM veheti el a nevét, ehhez semmi joga sincs.
2. Az apai jogairól nem mondhat le, a gyerektartást köteles fizetni, viszont ha nem akarja látogatni, ahhoz joga van.
Ezekhet CSAK akkor lenne joga, ha azt mondja, hogy nem ö a gyerek apja, és ezt be is tudja bizonyitani. Ha bejelenti, hogy nem övé a gyerek, akkor a biróság elrendeli az apaság vizsgálatát, de ha nincs igaza, akkor ennek a diját neki kell fizetnie, ami nem kis összeg.
A férjed csak téged akar megijeszteni, ne foglalkozz az ilyen hülyeségekkel.
A nevén nem tud változtatni. Ha egyszer már megállapodtatok abban, hogy az ő vezetéknevét kapja a gyerek, akkor az is marad. Majd 18 éves korában a gyerek ha úgy gondolja, megváltoztathatja.
A többit már írták.
Házasságban született a pici, másfél éves, 5 éve nem volt nekem más. Akkor csak magának bonyolíthatná a dolgot... lelke rajta. 15ezerben állapodtunk meg, mondtam neki, ha akarja majd visszautalom neki mindig. Ha erre van bőr a képén... Anyósom már felajánlotta, h fizeti helyette, ne aggódjak. de nem is a pénzről van itt szó...
köszönöm a villámgyors és biztató szavakat!
Mert az ő gyereke, ugyanúgy akarta mint én. És szeretem annyira a szüleit, h megtegyem ezt értük. Belebetegednének... így is ki vannak készülve.
És ez a változás állandóan magyarázatra szorulna, előbb-utóbb a fiunk is kérdezné. Neki is nagy és érthetetlen fájdalom lenne ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!