Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kaphatom meg a "nekem járó" nevet?
Figyelt kérdés
Lehet nem teljes a megfogalmazás a kérdésben, de leírom mire is gondoltam. A párom kb 10 éve elvált van egy 13 éves fia. Viszont az ex neje nem változtatta meg a nevét még mindig minden iratán a férjezett neve van, még a gyerek ellenőrzőjébe is úgy ír alá, minden csekk és postai küldemény arra a névre szól. Az a név engem illet csúnyán szólva, hogy kaphatom meg?#válás utáni név
2013. jan. 21. 09:10
11/33 anonim válasza:
Na, az en szüleim elváltak mar több mint harminc eve. Apám ujra nősült, a felesége Xne Y Akármi lett, anyám XYne maradt. A kedvencem az ölt, amikor új feleség felhívott a munkahelyemen, ahol mindenki ismerte es bemutatkozott, hogy XYne vagyok. Mintha az anyám lenne...
12/33 anonim válasza:
Erre meg csak azt lehet mondani, hogy elvált embert választottál és fogad el az ezzel járó nyűgöket is. Ez van ha ilyen és tudja, hogy zavar csak azért sem fogja megváltoztatni. Személy szerint nekem válás után az elsők között lenne, hogy vissza venném a lánykori nevem.
Lehet a gyerek miatt nem akarja.
13/33 anonim válasza:
Hollandiában nincs választási lehetőség, kotelezo visszavenni a házasság előtti nevet valas eseten.
14/33 A kérdező kommentje:
a gyerek miatt vissza kéne hogy vegye mert mivel egyedül neveli igy megilleti egy-két segély vagy mia fene de igy lehet meg sem kapja (pl ingyen kaja a suliban) mert azt hiszik még férjnél van, és amilyen szerencsétlen nem is jár utána ezeknek. Csomó minden lenne ott ahol laknak amit kaphatna de nem jár utána és a pénzükből meg alig jönnek ki
2013. jan. 21. 09:28
15/33 anonim válasza:
Én teljesen megértelek kérdező... :)
Nekünk is sok bosszúságot okozott az ex.
Nekem attól is feláll a szőr a hátamon ha a párom kimondja az ex nevét. Igazából elkerülhetetlen mert van két közös gyerekük akik nálunk élnek.
Én megértelek teljesen.
Párodnak mondtad már, hogy hogy érzel?
16/33 anonim válasza:
Kérdező, önmagában az egyedülálló szükség nem jogosít fel semmilyen segélyre, vagy kedvezményre, az mind jövedelem fuggo, pláne nem érdekel senkit, hogy mi a neve az igénylonek....
17/33 anonim válasza:
segély kérelemnél biztos hogy nem fogják azt hinni, hogy ő nem egyedülálló mivel van a kezébe egy bírósági végzés,miszerint ő elvált, és egyedül neveli gyermekét. Jogában áll megtartani a volt nevét. Elhiszem, hogy ez neked rosszul esik, de nem tudsz ellene mit tenni.
18/33 anonim válasza:
Segélyhez semmi köze annak milyen neve van, a né önmagában semmit sem jelent. A gyerek miatt nem szeretné azt én úgy értettem, hogy azért hogy ne gondolják azt, hogy lány fejel szülte.
19/33 anonim válasza:
Akkor vedd fel más verzióban a nevét.
20/33 anonim válasza:
Ez téged ne zavarjon, ha elvesz úgy veszed fel a nevét ahogy akarod. Hátrányod nem lesz belőle :) Én is elváltam, nekem evidens volt, hogy visszaveszem a leánykori nevem, ..né X Y voltam házasság alatt, majd újra csak XY. Nekem ez fontos volt, a párod exének úgy tűnik nem, vagy nem akar erre pénzt áldozni nem tudom.. Az ő dolga. Ettől még ugyanúgy te leszel a felesége ha elvesz, ő csak az ex :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!