Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kaphatom meg a "nekem járó" nevet?
Figyelt kérdés
Lehet nem teljes a megfogalmazás a kérdésben, de leírom mire is gondoltam. A párom kb 10 éve elvált van egy 13 éves fia. Viszont az ex neje nem változtatta meg a nevét még mindig minden iratán a férjezett neve van, még a gyerek ellenőrzőjébe is úgy ír alá, minden csekk és postai küldemény arra a névre szól. Az a név engem illet csúnyán szólva, hogy kaphatom meg?#válás utáni név
2013. jan. 21. 09:10
1/33 anonim válasza:
Összeházasodtok és felveszed a nevét.Ennyi
2/33 anonim válasza:
nem kötelessége visszavennie a lánykori nevét, így simán lehet ő is Kovács Józsefné meg Te is
3/33 anonim válasza:
Fizesd ki a volt feleség okmány cseréjét, talán akkor belemegy.
4/33 anonim válasza:
Törvény szerint joga van megtartani válás után is a férjezett nevét, ha úgy dönt.
Miért zavar ez téged, nem a név miatt lettél a párod párja?
Én a férjemnek harmadik felesége voltam, és még ugyanígy hívták az anyósomat is. Soha eszembe sem jutott volna, hogy ez zavarjon.
6/33 anonim válasza:
Válás után joga van megtartani a volt férje nevét. Nem tehetsz ez ellen semmit.
7/33 anonim válasza:
Te is felveszed aztán kész. Vedd fel másként mint ő.
8/33 A kérdező kommentje:
köszi a gyors válaszokat, és megértem hogy nem értitek :) nekem úgymond zavaró a dolog, nem jogi háttere van a gondomnak. Tudom, hogy a párom soha nem menne vissza hozzá de a nő sokszor csinál olyat ami arra utal, hogy még mindig vissza akarja hódítani. Ezért is zavar, hogy még a nevét sem képes le tenni, az okmány cserét meg már én felajánlottam, hogy kifizetem
2013. jan. 21. 09:18
9/33 anonim válasza:
De kis édes vagy. :) Neked járó nev? Neki miért nem jár? A felesége volt. Nem kotelezo levenni a férjezett nevet. Nem s lehet kérni ilyet. Egy kivétel van, ha a volt házastárs "szégyent hoz" a névre, pl gyilkosságot követ el.
10/33 A kérdező kommentje:
csak lelkileg zavar vagy nem is tudom hogy hogy mondjam
2013. jan. 21. 09:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!