Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Engedik szerintetek ezt a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Engedik szerintetek ezt a nevet felvenni?

Figyelt kérdés

Korábban kiírtam egy kérdést, mi van, ha válás után nem akarom a férjem nevét megtartani, de az apámét sem akarom visszavenni, kiderült, van lehetőség egy teljesen más név használatára.

Annyi a kikötés, hogy nem lehet magyartalan, sem történelmi név.

Szerintetek a "Pekár"-t, mint vezetéknevet engedélyezik?

Hozzá tartozik, szlovákul péket jelent (ugyanis imádom Szlovákiát, és a képsütiket :) a hangzása is tetszik nagyon, és a keresztnevemhez is passzolna.

Nekem nem hangzik magyartalannak, szerintetek működhet?

2012. aug. 20. 15:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A környékünkön nagyon sok Pekár lakik.

Szóval van ilyen vezetéknév az országban

2012. aug. 20. 15:35
 2/15 A kérdező kommentje:

meg ugye nem hangzik történelmi névnek, remélem, nem lesz akadály...

köszönöm a választ!

2012. aug. 20. 15:36
 3/15 anonim ***** válasza:
80%

Nem vehetsz fel akármilyen nevet. Igazolnod kell, hogy a felmenőid között volt olyan vezetéknevű illető.

Ez a munkám, szóval nem írok marhaságot.

2012. aug. 20. 15:40
 4/15 anonim ***** válasza:
a történelmi név a Rákóczi, Dobó, Kádár, Habsburg, Hunyadi és társai
2012. aug. 20. 15:41
 5/15 anonim ***** válasza:
Erről az MTA Nyelvtudományi Intézetet kérdezd meg inkább, az ő állásfoglalásuk alapján fognak úgyis dönteni.
2012. aug. 20. 16:37
 6/15 anonim ***** válasza:
tanacs@nytud.hu
2012. aug. 20. 16:37
 7/15 A kérdező kommentje:
Miért kell a felmenőim közül valaki? Pont ez a lényege, hogy teljesen el akarok szakadni a famíliától, nem akarom, hogy bármi közöm legyen hozzájuk.
2012. aug. 20. 17:27
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Én olyat hallottam, hogy a felvett névnek, és az eredeti nevednek ugyanaz kell, hogy legyen a kezdőbetűje.
2012. aug. 20. 17:43
 9/15 anonim ***** válasza:
Én a vezetéknevemet a mostoha nagyapám általi tiszteletből és szeretetből vettem fel. Mikor meghallották, hogy miért pont azt szeretném, el kellett hívnom és neki is bele kellett egyeznie. Ha kerítesz valami Pekár nevű embert és te is eljátszol valami hasonlót, akkor egy megfelelő indoklással engedélyezik :)
2012. aug. 20. 19:01
 10/15 anonim ***** válasza:
Bocsi, utolsó vagyok, kis kiegészítés: a keresztnevemet is megváltoztattam, mert nagyon tucatnév volt és kerítettem hozzá egy szép kis indoklást, amiben kifejtettem, hogy „rendszeresen nevetség tárgya volt az iskolában, hogy az osztályunkban, ha kimondták a nevet négyen is felkaptuk a fejünket”, illetve beleírtam még néhány erősen kamuszagú dolgot és szó nélkül engedélyezték. Oda egy sima magyar nevet választottam az utónévkönyvből.
2012. aug. 20. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!