Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha kimondják a válást, mennyi idő múlva tudom a leánykori nevemet újra felvenni?
Mivel igazolnod kell,hogy hivatalosan is elvált ember vagy,így meg kell várnod a végzésről szóló papírt.Én 2 hét múlva kaptam meg..
De az átírás pénzbe kerül..hogy mennyibe nem tudom,mert én lassan 9 éve váltam el,és azért nem írtam át a nevem mert nem volt rá pénzem,hogy minden iratot átírjanak..(albérletbe mentem) Még mindig a volt férjem nevével élek,de nem sokáig.Nemsokára újra férjhez megyek....
igen, a végzés kell hozzá.
és minden iratodat le kell cserélned, amin a neved szerepel. nem olcsó mulatság.
Ingyen? Nemes gesztus.
Házasságkötéskor is ilyen olcsó felvenni az új nevet?
Mihez kellett 5.000.- Ft?
Útlevél, jogsi, bankkártya sorolhatnánk hány külön tétel.
16:42 ha mégsem lenne ingyenes, akkor tényleg felesleges várni a végzésig.
Ahogy nem kötelező felvenni a férj nevét, ilyen elven a leánykorit is bármikor vissza lehet változtatni, BOLDOG házasság közben is.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!Most hivtam fel az Anyakönyvi hivatalt mindenképpen kell 5000 ft -ot fizetni ha fel akarom venni a leánykori nevemet,mindegy , hogy a vállási papírokkal vagy csak simán akarom visszavenni.A válásról a papírokat azonal nem fogom megkapni csak pár héten belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!