Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Megoldható a gyerektartás így?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megoldható a gyerektartás így?

Figyelt kérdés

Mérnökként dolgozom a fizetésem 6-700 ezer ft. Van két gyermekem,a feleségem ragaszkodik a 20% gyt-hez ami nem csekély összeg lenne.

Van egy házam,még a házasság elött szereztem,arra gondoltam hogy azt teljesen ráiratom a gyerekre az értéke kb 25-30 milliós, így kiváltom a a kötelező gyerektartást. nem akarok az ex nejemnek ennyi pénzt adni... Ha nem lehet kiváltani a lakássala gyt-t akkor eladnám... mert a volt nejem ugy tervezi h ott akar maradni az uj palijával a lakásban. Ezért is perelni akar,hogy ne adjam el a gyerekek feje fölül a házat

2013. jan. 16. 13:52
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
74%

ez akkor oldható meg, ha megegyeztek

amúgy azt nem értem, hogy van egy házad, és te abból elköltözöl?

a gyerek maradhat, az ex meg mehet az új pasival, ahova akar

a saját házamból biztos nem költöznék el

amúgy ne parázz, nem lesz 20%. Az én apám nagyságrendekkel többet keres mint te, mégis 50 000 forintban maximálták a gyt-t.

2013. jan. 16. 14:38
 12/35 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen fölösleges, mivel ez a 20% szabály nincs kőbe vésve. Ilyen nagyságú fizetésnél a bíróság 2 gyerekre NEM FOG MEGÍTÉLNI 250-280 ezer forintot! Több helyen többen leírták, hogy a gyerektartás megállapításánál 50-50%-ot vélelmeznek szülőnként, vagyis a kérdező esetében közel 300 ezerbe kerülne a gyerek havonta, ez IRREÁLIS! (akármennyi és akármilyen drága magánórákra jár)

Kérdező, keress ügyvédet!

Egy jogász

2013. jan. 16. 14:43
 13/35 anonim ***** válasza:
86%

Ilyen esetben nem ítélnek meg 20%-ot úgysem, mert az mérhetetlenül magas összeg lenne!

Ilyenkor fix díjat szoktak megállapítani, úgyhogy ne aggódj.

2013. jan. 16. 14:50
 14/35 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem meg ne is akard ezt. Egy Anya hivatalosan nem mondhat le a gyerektartásról mert az nem neki hanem a gyereknek jár. Most belemegy aztán 1-2. év múlva mégsem jó aztán visszamenőleg fél évre beperel gyerektartás nem fizetés miatt.

Add el a lakást és fizesd minden hónapban számlán utalva az összeget tárgy mezőbe beírni, hogy gyerektartás.

A gyerekeknek meg ha szeretnél nagykorúkba valami nagyobb összeget félretenni azt gyűjtsd külön számlán.

"Ezért is perelni akar,hogy ne adjam el a gyerekek feje fölül a házat"

Az a te különvagyonod mit akar azzal? Akkor tájékoztasd arról is , hogy lakáshasználati díjat kell fizetnie neked, amit te mondasz meg mennyi.

2013. jan. 16. 14:59
 15/35 anonim ***** válasza:
0%

#4-nek: Áhá, úgy tűnik, te a minimálbéres családba tartozol, ráadásul a váláshoz is volt már szerencséd, vagy közel állhatsz hozzá, ha ennyire agresszív, és utálatos vagy, már ne haragudj. Foglalkozz a témával, ne velem, utálom az ilyen "megnézek egy kérdést, hátha bele tudok kötni az egyik válaszba" kommentelőket... Főleg, ha a kérdésre nem válaszolnak, mert Neked az egyáltalán nem sikerült... szánalom.

Amint látom, megoldódik a gond, nem lesz 20%... (persze no.4 ezt se olvasta:D) azért a gyerekeknek jár, ami jár, sajnos sok olyan van, aki otthagyja a feleséget meg a kicsiket, fizeti a fél fogukra sem elég gyerektartást, az anya küszködik, a férj meg évente egyszer meglátogatja a gyerekeket, és akkor is beleköt mindenbe, meg pereskedik.

2013. jan. 16. 15:03
 16/35 anonim ***** válasza:
79%
Nem fognak ennyit megítélni asszonytartást nem kell fizetned csak gyerektartást. Utolsó persze van olyan példa meg olyan is aki a gyerektartásból akar megélni az új apa jelölttel.
2013. jan. 16. 15:14
 17/35 anonim ***** válasza:
88%

"aki otthagyja a feleséget meg a kicsiket,"

Ott hagytak neki a hitelmentes lakást még mi nem kéne. Nem hiszem, hogy az Apa lépett félre ha már új palija is van a nőnek.

2013. jan. 16. 15:16
 18/35 anonim ***** válasza:
82%
Én eladnám a házatm és keresnék egy jó ügyvédet. Ez amit a nejed akar-ez irreális és pofátlan a végtelenségig.
2013. jan. 16. 15:48
 19/35 anonim ***** válasza:
82%

ha a házasság előtt szerezted a lakást akkor az a te magánvagyonod azt csinálsz vele amit akarsz

tehát a vagyonmegosztásban nem szerepelhet -- abban az szerepelhet amit a házasság alatt szereztetek együtt az kell kétfelé osztani

minden esetben azt vizsgálják h az anya mellé tudd e tenni ugyan annyi pénzt mint te, nem fognak neki 20% adni az irreális lenne

megváltás : elvileg ha a gyerekek nevére iratod akkor meg lehet váltani a gyt-t

de én szereznék egy nagyon jó ügyvédet mert szerintem ki akar zsebelni az asszonyka

a lakásban zárcsere és kitenni az asszonyt és a szeretőt

ekkora fizuval akár te is nevelheted a gyerekeket pláne ha még otthon is dolgozol (építész mérnökként nekem alig kell bent lenne a melóhelyemen nagyrészt otthon dolgozom )

2013. jan. 16. 17:22
 20/35 anonim ***** válasza:
0%
Többen írják, hogy nem lehet kiváltani a gyt-t a házzal, pedig nálunk ismerős is így csinálta, megegyeztek az anyával, hogy rájuk írja a házat, ő meg nem fizet gyt-t. Lehet, h bíróság ilyet nem ítél, de ha külön megegyeznek, abba nem fog beleszólni.
2013. jan. 17. 08:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!