Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Átverés! Szerintetek mit kéne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ati777 kérdése:

Átverés! Szerintetek mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
Élet társámmal szét mentünk durván egy éve. Van két gyerekünk az exel mentek ők is. Albérletbe akartak menni, de nekem és tesvéremnek van egy lakásunk és mondtam neki hogy a gy. Tartás fejébe költözzenek oda.85 négyzeméteres lakás, durván 60e forintért kiadható. Gondoltam fedezi a fizetni valómat. Ezen felül a testvéremnek is adnom kell 20 e forintot. Aztán kaptam egy ügyvédi levelet hogy gyerektartás ügyében találkoznunk kell. Tegnap voltam az ügyvédemmel és le esett az állam. A lakáson felül kér még 70ezer forint gyerek tartást. és vissza menőleg is 6 hónapra. Szerintetek mit kéne tennem? Ja papíron netto 60ezret keresek, és egyéni vállalkózó is vagyok ami veszteséges. Ami közel áll a valósághoz.Gyakorlatilag a lakással együtt 130 ezer forintos gy.tartásról beszélünk.?

2013. jan. 9. 08:40
 1/10 támpont ***** válasza:
100%

A gyermektartásdíj elkülönül minden más vagyoni megállapodástól.

Eltúlzott követelések megjelenhettek egy ilyen egyik oldali ügyvédi tájékoztatáson.

Érdemes ismert válási szakértőhöz, válási mediátor irodához fordulnod (pl. Szuperinfo szakértők stb.), mert a válási mediáció más, mint a válóperes tárgyalás. Létezik az EMV Első Magyar Válási Intézet ott azon dolgoznak, hogy a gyerekek érdekébe ne perre és tárgyalásokra menjen minden pénz és idő! Keresd meg Őket!

2013. jan. 9. 08:49
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

Ez valóban átverés!

Most már csak annyit tudsz tenni, hogy nagyon gyorsan keresel egy ügyvédet, aki majd segít kimászni a bajból, és peres eljárás keretében tanúkkal, stb. bizonyítjátok, hogy ha az exed kéri a gyerektartást, akkor te kéred az albérleti díjat!

Amikor beengedted az üres lakásba, akkor kellett volna tanúkkal, ügyvéddel, egyéb módon körbe-bástyázni magadat, most így utólag bizonygatni, hogy át akarnak verni, kicsit nehezebb lesz.

2013. jan. 9. 08:52
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
A gyerek tartásról nem lehet lemondani, ott kezdődik. Visszamenőlegesen valóban hat hónapra kérhető. A netto jovedelmed 50 százalékát fogjak megítélni a 2 gyerekre. A lakásért lakás használati díjat kerhetsz.
2013. jan. 9. 08:54
 4/10 anonim ***** válasza:
76%

Éhessé vált az élettársad.

Egy 85nm-es lakás kiadási ára: 90-110 eFt(lakás állapotától függően).

Ha vagyonosodási vizsgálatot kér ellened, akkor cseszheted a papíron mínuszos egyéni vállalkozásodat.

2013. jan. 9. 08:56
 5/10 anonim ***** válasza:
16%

4+

Az ilyen embernél a következő lépés a vagyonosodási vizsgálat kérelme, a gyerekekre való hivatkozással.

2013. jan. 9. 08:58
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha vagyonosodási vizsgálatot kér, azt akkor is csak arra az időszakra végezhetik el, amióta külön vannak, hiszen amit az idő alatt "szereztek", mialatt együtt voltak, az ugyebár a válásnál közös vagyonként feleződik.

Egyébként NAV által végzendő vagyonosodási vizsgálattól ne tarts, ha minden gyermektartási ügyben lehetne kérni a NAV vizsgálatát, semmi mással nem foglalkoznának.

2013. jan. 9. 09:00
 7/10 anonim ***** válasza:

6

A NAV nem csak időszakot vizsgál. Vagyonosodásnál-mindent.

2013. jan. 9. 09:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Én azt csinálnám,hogy ügyvédek nélkül megegyeznék vele hogy részletekben megadom neki a pénzt,de pluszban kivágnám a lakásból.
2013. jan. 9. 11:55
 9/10 anonim ***** válasza:
82%
....vagy azt hogy szépen elmondanám neki,hogy vagy a pénz,és akkor keressen lakást,és húzza ki valahogy ebből a kevés pénzből,vagy szépen maradjon csöndben,és örüljön,hogy van a segge alatt lakás.
2013. jan. 9. 11:56
 10/10 anonim ***** válasza:
77%

Sztem a lakást örökölhette a kérdező,mert irja h testvérével közös.

Attól h van egy lakása még mehet sz.aril a vállalkozás és lehet rosszvanyagi helyuetben.

A gyt-t meg lehet váltani,ha a gyerekek nevére iratja a lakást. Pl én apám is rám iratta a 20 milliós házat,így váltva ki a gyt.

2013. jan. 9. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!