Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit kellene tennem? Hová...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kellene tennem? Hová mehetnék és miből?

Figyelt kérdés

A probléma a következő:párommal 7 éve vagyunk együtt, van egy 1 éves lányunk.Kihűlt a kapcsolatunk,ő meg is csalt amikor terhes voltam, én őt persze soha!

Nem tudunk és nem is akarunk már segíteni a dolgon, inkább élnénk külön, de boldogan.

A problémám annyi, hogy a szüleim 300 km-re laknak (onnan költöztem ide a páromhoz), hozzájuk nem szeretnék menni a lányommal, mert akkor alig látnák egymást az apjával amit én nem akarok, mert imádják egymást és a párom nagyon szerető apa.Szeretnék ittmaradni helyben, de a gyed és a családi összesen 68000 ft, ebből nem tudok albérletet fizetni meg eltartani magamat és a gyerekemet.

Anyósom (!) most felajánlotta, hogy költözzek hozzá, mert ő valószínűleg úgyis kimegy külföldre dolgozni, addig meg elférnénk nála, utána meg csak magunk lennénk.

Ezzel annyi a gondom, hogy én önálló életet szeretnék, esetleg új kapcsolatot, de aztmégsem kivitelezhetem az anyósomnál...

Másrészt pedig pl télen nagyon nehezen megközelíthető a hely ahol lakik, messze van a várostól, ha leesik a hó akkor nem is lehet közlekedni egyáltalán...

Elsősorban gyereküket egyedül nevelő anyukák véleményére lennék kíváncsi, de mindenki más tanácsát is szívesen fogadom.

Ja a párom nem tud a terveimről ezért az anyagi részét sem vitattuk még meg...

2012. jan. 4. 18:42
 1/10 anonim ***** válasza:

Most hol laktok? Ott nem tudsz maradni a picivel? És akkor költözhetne apuka az anyjához?

De hogy is van ez? Anyós már tudja a párod még nem???

2012. jan. 4. 18:48
 2/10 A kérdező kommentje:

Igen valahogy úgy.

Évek óta ebben a lakásban élünk, most lett csak papíron a páromé, eddig anyósomé volt, nekem az égvilágon semmi közöm sincs hozzá.

Ez egy udvari lakás, tehát ha mi maradnánk itt, akkor sem élhetném az életem úgy ahogy én szeretném, mert a rokonság rögtön leadná a forródrótot.Az udvarban csak az ő rokonai laknak(nagybátyja és unokanővére családostul).

Párommal csak annyit beszéltünk erről, hogy el kéne mennem, de hogy hogyan, hová és miből még nem, úgyhogy tudja, hogy elfogom hagyni csak éppen nem holnap:)

2012. jan. 4. 18:52
 3/10 anonim ***** válasza:
írtad, hogy gyedet és családi pótlékot kapsz ami kb 68 ezer ft. azért ehhez adj hozzá még majd egy kis tartásdíjat is. írtad, hogy erről még nem beszéltél pároddal, de azért tudd, hogy megfognak ítélni neked tartásdíjat. mennyi a kereste a párodnak? kb te is kiszámolhatod, hogy mennyit fognak megítélni neked. úgy vettem ki s azavaidból, hogy békés válás lesz, nem akarod elszakítani a gyermeket apukától, úgy vélem ez setben akár beszélhetsz is vele, hogy egy kicsit segítsen be az albérletedbe. nézd neked és a pici gyerekednek bőven elég egy kicsike ksi albérlet, ami meg nem lesz drága, mivel kicsi lesz, vélhetően a rezsi sem lesz sok stb. azért ha kb. egy 20 ezer ftot ad majd párod, azért az már majdnem 90 ezer ft lesz neked havonta a bevételed...azért nem olyan rossz ám a mai világban, pláne úgy, hogy kettecskén fogtok élni az elején úgyis. ha meg még többet is tud adni apuka mint 20 ezer ft,akkor meg az még jobb.
2012. jan. 5. 10:35
 4/10 anonim ***** válasza:
3. vagyok. bocsánat látom 1 éves a kislány...
2012. jan. 5. 10:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért az 1 éves gyerek már nem karonülő, pár hónapon belül elkezdhetsz gondolkodni rajta, hogy elmenj dolgozni és akkor meg van oldva a dolog - addig meg valahogy csak kihúzod.
2012. jan. 5. 12:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia!Én is voltam hasonló helyzetben.Én elmentem dolgozni,plusz a gyerektartás,családi.Keresni kellene egy olcsó albérletet.Laktam én is anyóséknál egy kis időt,amíg nem találtam albérletet,szintén anyós ajánlotta fel,és én elfogadtam a kicsi miatt.Ezt nem ajánlom,később rádkiabálhatja.Hagy lássa a párod hogy egyedül is elvagy és megoldod.Engem a szüleim sem támogattak,de hátha Téged igen.
2012. jan. 5. 12:38
 7/10 A kérdező kommentje:

Sajnos a szüleim anyagi helyzete sem túl rózsás így az ő támogatásukra nem is számolok.

Válás nem lesz, mivel nem voltunk házasok, de gondolom azért csak adna valamit a gyereke után, gondolhatja, hogy ennyi pénzből egyedül nem könnyű albiban...

Nem akarom én perre vinni ezt a dolgot, szerintem vagyunk olyan emberségesek, hogy meg tudjuk beszélni a dolgainkat, főleg ami ilyen jellegű.

Ma felvetette a párom, mikor mondtam neki, hogy mit ajánlott fel az anyja, hogy egyszerűbb lenne, ha ő költözne ki hozzá.

Ez elgondolkodtatott, mert igaza van, de akkor sem birtokolhatom örökké az ő lakását...

Na majd meglátjuk!

2012. jan. 5. 12:55
 8/10 anonim ***** válasza:
3.as vagytok. élettársként is megítélnek neked tartásdíjat. De persze valóban jobb lenne megegyezni bíróságot kihagyva, de akárhogy is alakul, azért egy papírt írjatok arról, hogy pl. minden hónap 10-éig ad neked X forintot. ha átutalja akkor oké, ha kézbe adja neked, akkor arról is írjatok 1 sort, hogy ekkor és ekkor ennyi összeget átvettem tartásdíj címen. te és apuka aláírása. ez fontos. később se legyen ebből félreértés, hátha ő majd egyszer úgy fogja érezni, hogy sok pénzt adott neked. vagy nyilván igaz ez rád is, így apukát is védi a lepapírozás, így te sem mondhatod, hogy nem is kaptál semmilyen pénzt. jobb a békesség. pozitív, hogy apuka felajánlotta, hgy maradjatok alakásban, és költözik a szüleihez. ez nagyon jó dolog, mondhatni ritka dolog. ez setben szerintem élj a lehetőséggel, de mindenképpen kezd el munkát keresni, még ha 4 órásit is, de kezd el, így látni fogja apuka is, hogy igyekszel megállni a saját lábadon, mert jól mondtad, nem hinném, hogy örökbe adná a lakást neked/nektek. egyébként van hitel azon a lakáson? (amiben éltek)
2012. jan. 5. 13:12
 9/10 anonim ***** válasza:
1 éves kisgyerekkel egyedül,pénz nélkül,boldogan? Átgondoltad? (pl a nem rossz 90 E-ből sok helyen épp kijön az albérlet, a rezsi,meg a pelenka, persze a kukákban ma már sokminden van, szerencsére pazarlunk.)Amúgy az albérletet sem hagyják rád, úgyhogy én elfogadnám a férjed ajánlatát, hátha még egy kis rokoni segítségre is találsz az udvarban. Másképp hogyan akarsz új kapcsolatot találni?A karodon a kicsivel? Munkát sem lesz könnyű, te több műszakosat eleve nem vállalhatsz, meg 12 órázósakat sem.
2012. jan. 5. 14:31
 10/10 A kérdező kommentje:

Utolsó előttinek:

Nincs hitel a lakáson, ez az övé:)A munkahelyem elvileg visszavár jövőre, de előbb semmiképpen nem szeretnék/tudok visszamenni, csak ha apa kivenné jobban a részét a gyereknevelésből.(Ő maximum fürdet, de etetni, pelenkázni, öltöztetni nem tud, vagy nem akar).

Utolsónak:

Tudom, hogynagyon drága egy lakás, de valahogy csak meglennénk.Vagy maradjak egy rossz kapcsolatban életem végéig egy ilyen emberrel, aki semmire nem becsül és legyek a lábtörlője, csak, hogy megéljek?Köszi, akkor inkább a szüleim...

2012. jan. 5. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!