Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mik az esélyeim? Válnék,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mik az esélyeim? Válnék, külföldre vinném a gyereket, de férjem hallani sem akar válásról.

Figyelt kérdés

Következő a helyzetem: 2008-ban házasodtam össze férjemmel, van egy közös gyerekünk, aki 3 éves. Már két éve megromlott a házasságunk, egy éve próbálom megmenteni, de egyedül maradtam. A férjem nem veszi észre, hogy lelki roncs lettem mellette. Lassan a gyerek előtt sem tudom már tartani magam, pedig nem szeretném, hogy bármit észrevegyen és sérüljön.

Hosszas tépelődés után úgy döntöttem elválok. Közös vagyon nincs, a lakás, kocsi az én nevemen van. Annyi hátrányom van, hogy nincs munkám, sem önálló keresetem, tehát a férjem tart el. Viszont úgy néz ki lenne állásom, de külföldön, ahova vinném a gyereket is természetesen nem hagynám itt.

Férjem hallani sem akar a válásról, arról pláne nem, hogy elvigyem a gyereket. Anélkül is kimondják a válást, hogy ő megjelenne? Vagy a gyerek miatt mindenképp kell az ő aláírása is? És gondolom az ő beleegyezése nélkül nem is vihetem ki külföldre a gyereket? Addig pláne nem, amíg ki nem mondták a válást?

Mik az esélyeim? Vagy csak a közös megegyezés a megoldás?

2013. jan. 1. 17:59
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

A vagyon-kérdés esetében ha meg tudtok egyezni (pl te lemondasz a közös vagyon rád esö részéröl), akkor ebböl nincs semmi komplikáció.

A fö dolog az, hogy elöször legyen MO-on munkád és csak a válás után akarj külföldre menni.

2013. jan. 2. 08:43
 32/35 anonim ***** válasza:
Alkoholista a férjed? Ha igen, akkor nagyobb eséllyel nyersz.
2013. jan. 2. 08:45
 33/35 anonim ***** válasza:

Jogászkám, milyen jogász vagy te?

Más kérdés, hogy házasság ELŐTT szerzett valaki valamit, ajándékba kapott, vagy örökölt... Mert az különvagyon. "

Na, ez első kommentedből pont ez a lényeges dolog maradt ki. Persze így már tudod te is, hogy mások leírták utánad.

Ha már jogászkodsz, legyél alapos!

Köszi, hogy benéztél. Veled is csak többen vagyunk!

2013. jan. 2. 09:44
 34/35 A kérdező kommentje:

8.43 igen az lesz az első, hogy munkát keresek!

8.45 nem nem alkoholista, de nem is baj! elválni szeretnék és új életet kezdeni békében, mindenféle vádaskodás, és támadás nélkül

2013. jan. 2. 10:49
 35/35 anonim ***** válasza:

Szia előkerült a kérdésed.

Elvalltal, vagy most jól vagyok?

2021. ápr. 29. 07:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!