Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik az esélyeim? Válnék, külföldre vinném a gyereket, de férjem hallani sem akar válásról.
Következő a helyzetem: 2008-ban házasodtam össze férjemmel, van egy közös gyerekünk, aki 3 éves. Már két éve megromlott a házasságunk, egy éve próbálom megmenteni, de egyedül maradtam. A férjem nem veszi észre, hogy lelki roncs lettem mellette. Lassan a gyerek előtt sem tudom már tartani magam, pedig nem szeretném, hogy bármit észrevegyen és sérüljön.
Hosszas tépelődés után úgy döntöttem elválok. Közös vagyon nincs, a lakás, kocsi az én nevemen van. Annyi hátrányom van, hogy nincs munkám, sem önálló keresetem, tehát a férjem tart el. Viszont úgy néz ki lenne állásom, de külföldön, ahova vinném a gyereket is természetesen nem hagynám itt.
Férjem hallani sem akar a válásról, arról pláne nem, hogy elvigyem a gyereket. Anélkül is kimondják a válást, hogy ő megjelenne? Vagy a gyerek miatt mindenképp kell az ő aláírása is? És gondolom az ő beleegyezése nélkül nem is vihetem ki külföldre a gyereket? Addig pláne nem, amíg ki nem mondták a válást?
Mik az esélyeim? Vagy csak a közös megegyezés a megoldás?
Házasság alatt SEM VIHETED KI külföldre a gyereket a másik szülő beleegyezése nélkül, ez oltári nagy tévedés.
A kocsit ezek szerint csak lízingeled, nem is a tulajdonod, ha a férjed fizeti a hitelt, annak a fele megilleti. Szintén megilleti a házra fordított kiadás. Attól, hogy te otthon voltál, ugyanúgy van közös vagyonotok, a bíróság majd össze fog írni mindent.
Amúgy ha az apa is magának követeli a felügyeleti jogot, nem nagyon látok arra esélyt, hogy a bíróság jó szemmel nézné, ha te külföldre akarnál költözni vagy ha igen, tudnád fizetni 2 hete az apának az utazási és lakhatási költséget? Ha igen, akkor semmi gond.
Nem hiszem, hogy az apának ítélnék a gyereket, ha ennyire depressziós, hogy késsel hadonászik, hogy felvágja az ereit. Csak ugye ezt is bizonyítani....nem tudom ilyen esetben nem lehetne-e kérni pszichológus véleményt.
Kérdező, egyébként mitől depressziós a férjed, mi áll a háttérben?
A válókeresetbe ird bele, hogy a férjed depressziós, öngyilkossággal (felvégja az ereit) fenyegetözik, és ezért akarsz válni.
Ez indokolja, hogy a gyereket nálad helyezzék el, mert igy a gyerek lelki egészségét veszélyezteti ezzel a viselkedéssel.
Adott esetben erre hivatkozva lehet kérni, hogy a külföldre költözéshet a férjed helyett a gyámhatóság engedélye legyen szükséges.
De elsö lépésként mindenképpen a válást kell elintézned, elötte nem mehetsz sehová a gyerekkel külföldre.
19.54 az apja is az volt, meg nem volt könnyű gyerekkora sem.
19.58 köszönöm, de remélem nem lesz erre szükség :S
24-es vagyok. Nekem sem volt könnyű gyerekkorom, sőt borzasztónak nevezném, de ez mégsem mentség arra, hogy a gyerekem előtt hadonásszak késsel. Persze tudom, nem vagyunk egyformák. A férjed egyébként elismeri a betegségét? Felajánlottad neki, hogy menjen el egy pszichológushoz?
Ha tagadja a depresszióját, vagy visszautasítja a kezelést, akkor kérdezd meg tőle, hogy ő azt normális dolognak tartja, hogy a 3 éves gyereketek ilyeneket kell látnia?
Írnak itt sokan butaságokat. Kezdve ma 18:43-al. Uniós országokban jó az útlevél és a személyi igazolvány is gyerek esetében is. A személyi igazolvány igényléséhez elég az egyik szülő aláírása.
Már többen leírták. Válni elválhatsz akkor is ha a férjed nem akar . A vagyoni perre nem térek ki, többen megtették már.
A külföldről annyit, hogy hiába van fix állásod ha a férjed nem engedélyezi hogy a közös gyermek kint éljen nem viheted ki. Hiába jössz azzal hogy a férjed beteg vagy nem foglalkozik a gyerekkel akkor is az apja. Az engedélyére szükséged lesz ha külföldön akarsz élni.
Én külföldön élek a 6 éves fiammal. Csak személyi igazolvánnyal rendelkezik. Mi bár barátként váltunk el, de az elején az én exférjem sem engedélyezte a külföldre utazást a fiammal. Így a gyámügy segítségét kérem. Ők mindent mérlegeltek, átnéztek, kijöttek tanulmánybeszélgetésre is, végül a kérelmemet elutasították. Nem mehettünk. Szerencsémre úgy alakult, hogy a exférjem újra nősült, új gyermeke lett, és a fiam útban volt neki a hétvégi látogatások alkalmával is. Majdnem 2 évre rá, ő maga írta alá a gyámügyes ügyintéző előtt az engedélyt. Így most kint élünk...
Kedves kérdező. Előbb érd el,hogy a férjed belemenjen abba hogy kint élhessetek. Ha aláírta az engedélyt akkor tervezz külföldre..Addig felesleges mert midig falba ütközöl..
9-es!
A Jogász én vagyok, és nem töröltettem az ég világon semmit.
És nem írtam hülyeséget, mert a házassági vagyonközösség nem olyan egyszerű, hogy kinek a nevén van, és kész.
Más kérdés, hogy házasság ELŐTT szerzett valaki valamit, ajándékba kapott, vagy örökölt... Mert az különvagyon.
De az, hogy a férj tartja el jelenleg a feleséget, igenis számít.
Nem lehet csak úgy kisemmizni valakit, el kell számolni.
Hiába pontozzák le már megint a bevadult férfigyűlölő nők az összes értelmes választ, a jog attól még nem úgy van, ahogy ti azt elképzelitek, vagy szeretnétek.
azt elismeri hogy hajlamos depresszióra, de ennyi. :/
20.59: igazad van előbb ezt kell megvárnom, illetve elérnem :S köszönöm!
Jogász: igazad van, én nem mondtam, hogy nem...viszont a vagyon teljesen másodlagos. az sokkal fontosabb, hogy depressziós és hogy ez így nem egészséges :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!