Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mik az esélyeim? Válnék, külföldre vinném a gyereket, de férjem hallani sem akar válásról.
Következő a helyzetem: 2008-ban házasodtam össze férjemmel, van egy közös gyerekünk, aki 3 éves. Már két éve megromlott a házasságunk, egy éve próbálom megmenteni, de egyedül maradtam. A férjem nem veszi észre, hogy lelki roncs lettem mellette. Lassan a gyerek előtt sem tudom már tartani magam, pedig nem szeretném, hogy bármit észrevegyen és sérüljön.
Hosszas tépelődés után úgy döntöttem elválok. Közös vagyon nincs, a lakás, kocsi az én nevemen van. Annyi hátrányom van, hogy nincs munkám, sem önálló keresetem, tehát a férjem tart el. Viszont úgy néz ki lenne állásom, de külföldön, ahova vinném a gyereket is természetesen nem hagynám itt.
Férjem hallani sem akar a válásról, arról pláne nem, hogy elvigyem a gyereket. Anélkül is kimondják a válást, hogy ő megjelenne? Vagy a gyerek miatt mindenképp kell az ő aláírása is? És gondolom az ő beleegyezése nélkül nem is vihetem ki külföldre a gyereket? Addig pláne nem, amíg ki nem mondták a válást?
Mik az esélyeim? Vagy csak a közös megegyezés a megoldás?
Köszönöm a válaszokat!
A lakás az én nevemen van, apám a haszonélvező, már megvolt a házasság előtt!
Az autó az én nevemen van, de férjem fizeti az igaz nem az enyém emiatt.
De igazából nem a pénz érdekel, hanem, hogy elváljak, és kitudjak menni külföldre. Ott jó helyem lenne, munkám is. És a férjemet sem a vagyon érdekelné, hanem a gyerek, meg egyáltalán, hogy ő nem érzi hogy válni kéne, és ragaszkodik hozzánk.
Első válaszoló ezt írod: "megeshet, hogy az apának ítélik a gyereket, ha neked nincs elegendő bevételed ahhoz, hogy eltartsd magatokat." de pont hogy lenne munkám, csak külföldön. Papírt tudnék róla mutatni akár már holnap csak ahhoz hogy elkezdhessek dolgozni és pénz is legyen belőle ahhoz kell kimennem külföldre. De gyerekemet meg nem szeretném itt hagyni.
Egyébként EU-s ország, személyije van a gyerkőcnek.
Harkonnen: tehát így házasként simán kivihetném a gyereket csak úgy?
18.15 nem akarom elszakítani az apjától csak kinn lenne új életem, ezért szeretnék kimenni. És gyerekemhez ragaszkodok, nem hagynám itt semmi pénzért.
18.17-es köszönöm nagyon hasznos válasz volt, még így is hogy számomra nem reményt keltő :( A vagyon másodlagos, külföld lett volna a lényeg
Nem hiszem, hogy az apa beleegyezne a külföldbe, mert így esélye van arra, hogy nála legyen elhelyezve a gyerek.
De ha beleegyezik, akkor messze viszed, lesz munkád, és így a gyerek is nálad maradhat.
A lakás a tiéd, az autó arányosan megoszlik.
7/13 nem azért tartattam el magam mert nekem az jó volt hanem mert itthon nevelem a gyerekem, és sehova nem vesznek fel!
10/13 megtakarításom van csak állandó munkám nincs, és olvastam, hogy ezt nézik...nem biztos hogy a bíróságot érdekli hogy megtakarításom mert az elfogy egy idő után
9/13 köszönöm! nem jókedvemben válok el. de amilyen légkör van abban nem lehet élni. a férjem erősen depressziós, ránk kevésbé de önmagára nézve nagyon veszélyes. sajnos sosincs szemtanú amikor egy késsel hadonászik hogy ő felvágja az ereit. de így nem lehet élni. és még a gyerek is ezt látja.
Szia!
A kérdésed az volt, mik az esélyeid.
A többiek már előttem részletesen leírták, hogy a válás igazából egyszerű dolog. Ha az egyik fél válni akar, kimondják a válást, csak idő kérdése.
A gyerek elhelyezés már nehezebb dió. A gyermek pici még, de már nem csecsemő, így akár az apánál is elhelyezhető, ha jobb feltételeket tud biztosítani neki. Az, hogy nincs munkád, jövedelmed, nem feltétlenül hátrány a bíró szemében, hiszen a gyerek 3 éves koráig őt láttad el, gyest kaptál. Ezután pedig munkát keresel majd. Lakásod van, fél autó,ez is jó.
Viszont a bíróság szemében biztosan nem lesz jó pont, ha már a váláskor hivatkozol a "lehethogyösszejön" külföldi munkára. Ez bizonytalanságot sugall a gyermek jövőjét illetően és esetleg a gyermekelhelyezést is befolyásolhatja. Ha a férjed már a válást sem akarja, úgy a gyerek külföldre vitelét sem fogja engedélyezni, márpedig az ő engedélye mindenképpen kell.
Én azt tanácsolom, várj még egy picit a válással, először keress munkát, itthon. Utána add be a válást, és ha már minden elrendeződött, a férjed is lenyugodott, lesz lehetőséged előhozakodni a külföldi munkával.
Az, hogy engedély nélkül külföldre mész a gyerekkel, emberrablás, ha a férjed feljelent, hazatoloncolnak Benneteket és a gyermekelhelyezésnél is erősen rontja az esélyeidet.
A baj inkább, hogy nem akar válni, és szerinte nincs semmi baj :(
De már többször leírtuk, hogy nem kell hozzá az engedélye, az meg hogy nem akarja külföldre engedi a gyerekét teljesen természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!