Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mik az esélyeim? Válnék,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mik az esélyeim? Válnék, külföldre vinném a gyereket, de férjem hallani sem akar válásról.

Figyelt kérdés

Következő a helyzetem: 2008-ban házasodtam össze férjemmel, van egy közös gyerekünk, aki 3 éves. Már két éve megromlott a házasságunk, egy éve próbálom megmenteni, de egyedül maradtam. A férjem nem veszi észre, hogy lelki roncs lettem mellette. Lassan a gyerek előtt sem tudom már tartani magam, pedig nem szeretném, hogy bármit észrevegyen és sérüljön.

Hosszas tépelődés után úgy döntöttem elválok. Közös vagyon nincs, a lakás, kocsi az én nevemen van. Annyi hátrányom van, hogy nincs munkám, sem önálló keresetem, tehát a férjem tart el. Viszont úgy néz ki lenne állásom, de külföldön, ahova vinném a gyereket is természetesen nem hagynám itt.

Férjem hallani sem akar a válásról, arról pláne nem, hogy elvigyem a gyereket. Anélkül is kimondják a válást, hogy ő megjelenne? Vagy a gyerek miatt mindenképp kell az ő aláírása is? És gondolom az ő beleegyezése nélkül nem is vihetem ki külföldre a gyereket? Addig pláne nem, amíg ki nem mondták a válást?

Mik az esélyeim? Vagy csak a közös megegyezés a megoldás?

2013. jan. 1. 17:59
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
95%

1. A válást akkor is kimondják, ha ő nem jelenik meg. Az esküvőhöz mindkét fél akarata kell, a váláshoz elég az egyiké is.

2. A férj beleegyezése nélkül nem viheted a gyereket külföldre.

3. Jó, hogy van lakásod, de gyorsan keress munkát is, mert még az is megeshet, hogy az apának ítélik a gyereket, ha neked nincs elegendő bevételed ahhoz, hogy eltartsd magatokat.

2013. jan. 1. 18:09
 2/35 anonim ***** válasza:
24%

Közös vagyon igenis van, illetve lehet, attól még, hogy minden a te neveden van. Írod, hogy jelenleg a férjed tart el. Azt hiszed, az nem számít??? Ugyanúgy bele kell számítani azt is, amit neked adott.

A közös vagyon nem azon múlik, hogy kinek a nevére vannak írva a dolgok.

Válni lehet a beleegyezése nélkül, a gyereket külföldre vinni viszont nem. (Még a válás után sem.)

Jogász

2013. jan. 1. 18:09
 3/35 anonim ***** válasza:
73%
Bizonyára meglepő, de amíg házasok vagytok könnyebben viheted akárhová a gyerekeket, mint egy válás és gyermekelhelyezési per után, mert akkor már kötöttségek vannak!
2013. jan. 1. 18:11
 4/35 anonim ***** válasza:
87%

Válásnál nem kell a férjed beleegyezése. Beadod a válópert, és elindítják a pert. A hátrány csak annyi, hogy több tárgyalásra kell számítanod, így tovább is fog tartani. De a végén el fogtok válni. Viszont a gyerek már gond ha külföldön akarsz boldogulni. Útlevélhez kell az apa aláírása is, de Unión belül ugye mehet a gyermek személyivel is. Oda nem kell mindkét szülő aláírása. Viszont csak 1 évig viheted ki a gyermeket úgy, hogy a bíróság által megszabott apa láthatási időt be tartod. Ez azt jelenti hogy ha 2 hetente van láthatási ideje az apának,és élni is akar vele, akkor neked 2 hetente állnod kell az apuka útiköltségét.

Ha több mint 1 évre akarsz gyerekkel külföldre menni, oda kell az apuka engedélye. Ha enélkül mész ki, akár gyermekrablással is beperelhet. Akár a gyámügy segítségét is kérheti. Még valamit. Amíg nincs meg a gyermekelhelyezési per,addig nem viheted külföldre. Addig mindketten a jogos gyámjai vagytok, a gyermek annyit lehet az apával is mint veled..

Ezért érdemes már az elején barátságban,közös megegyezéssel elválni, hátha ez megkönnyíti későbbi lehetőségeidet.

2013. jan. 1. 18:15
 5/35 anonim ***** válasza:

Szia!

Remélem tudok segíteni:)

A helyzeted nem egyszerű és az esélyeid elég csekélyek..főleg, hogy külföldre menjetek.

A gyes-ed most járt le, szóval munkát kezdhetsz keresni. A lakás a házasságod előtt is a neveden volt ill. az autó? Ha igen, azon biztos nem kell osztoznotok vagy a férjedet kifizetned. Viszont amit az évek alatt ráköltötettek, bizonyos összeg jár a férjednek. Abból pl. hogy festettetek és ő vette a festéket, nem kell felezni, mivel ez az ő életkörülényei javítására is szolgált. Mivel van gyerek mindenképpen 2 tárgyalás lesz. Beadhatod te is válást, így te leszel a felperes. Neked kötelező elmenni, ha ő nem megy el, akkor is elvileg szétválasztanak. De nem hiszem, hogy a gyerek miatt nem menne el. Gyerek nélkül biztos elválasztanának úgy is, ha ő nem megy el.

Sajnos a külföldre menést felejtsd el...ahhoz, hogy külföldre vidd kell az ő aláírása is. Régebben volt itt arról szó, hogy 1 évre bárhová elviheted az apa beleegyezése nélkül, de nem tudom, hogy ez valóban így van e-. Egyébként lehet elváltként is külföldre költözni, de manapság szinte lehetlen, mert az apuka általában nem egyezik bele. A gyámhivatal is megadja azt az aláírást, hogy mehessetek külföldre, de ez nagyon hosszú folyamat, akár évekbe is beletelhet. Járhatsz évekig bíróságra.

Itt tudsz tanácsot kérni:

[link]

2013. jan. 1. 18:17
 6/35 anonim ***** válasza:
35%

# 3/6

Ha házasság előtt vette a kérdező akkor is a házasság alatt a lakásra, autóra költött pénz fele jár neki, mivel vagyon közösség van házasságba.

A gyereket Apa engedély nélkül nem viheted külföldre, és ez jó is a gyereknek is szüksége van az Apjára.

2013. jan. 1. 18:22
 7/35 anonim ***** válasza:
95%

Kitartott lenne az a nő, aki otthon van a gyerekével, annak 3 éves koráig?

Nocsak...

Azt meg nem tudhatod, hogy mi vitte rá a Kérdezőt a válásra.

De nyugodtan oszad az észt.

2013. jan. 1. 18:25
 8/35 anonim ***** válasza:
20%
Miből fizeted ki a férjed, és éltek meg ha semmi jövedelmed nincs?
2013. jan. 1. 18:26
 9/35 anonim ***** válasza:
83%

A "jogász" töröltette azt a hsz-t, amiben leleplezik, hogy hülyeséget írt. :)

Elég ciki.

2013. jan. 1. 18:26
 10/35 anonim ***** válasza:

ma 18:21-es: szerintem ha valaki a gyerekkel otthon van, azt épeszü ember nem nevezi kitartásnak.

A kérdésre:

A váláshoz nem kell a másik beleegyezése, ha te beadod a keresetet, akkor mindenképpen elválasztanak benneteket.

A közös vagyonról csak akkor nem lenne szó, ha a lakás-kocsi nem volt meg már a házaság elött, akkor az közös, akkor is, ha a te neveden van. Ha már elötte megvolt, akkor terméseztesen saját vagyonod.

A gyereket külföldre csak az apa engedélyével viheted, az lényegtelen, hogy neked ott van munkád. Ha aférjed ebbe nem egyezik bele, akkor a gyereknek MO-on kell maradnia.

2013. jan. 1. 18:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!