Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnám elérni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám elérni, hogy válásnál a feleségem egy fillért se kapjon?

Figyelt kérdés

Van két kisfiunk és arra gondoltam, hogy a házat ahhol élnek 50-50%-ban átíratom rájuk. A házat a házasság előtt vettem és csak kisebb munkálatok voltak (festés, burkolat cser...), ezeket én csináltam. Spórolt pénz nincsen, erről a feleségem gondoskodott. Már 2 éve új kedvesemmel és hamarosan kislányunkkal élünk egy a szüleimtől örökölt lakásban, ezt a barátnőmre szeretném íratni. Ezt a feleségem jogi úton meg tudja támadni vagy így megoldható?

Én sem így terveztem, de a feleségem bizonyította, hogy nem érdemel mást.

2012. dec. 28. 06:44
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Egyébként a kocsi fele sem biztos, hogy jár.

Ha a kérdező azt a különvagyonából vette (vagy a különvagyonát eladta és abból a pénzből), akkor attól függetlenül, hogy az adásvételre a házasság alatt került sor, nem ment át közös vagyonba!

2012. dec. 28. 22:58
 32/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat!

Hogy a néhány mocskolódó privát üzenet írója is képbe kerüljön, nem én léptem le a feleségem mellől és hagytam őt cserben, hanem ő tett ki 3 éve, amikor a rák ellen küzdöttem. Szépen összepakolta a bőröndömet és megkért, hogy kicsit költözzek el, mert neki nincs a gyerekek melett ideje arra, hogy egy haldoklót is pesztráljon. A gyerekeimet nem láthattam, mert megijednének tőlem. A közös bankszámlánkról pedig átutalta a sajátjára a spórolt pénzünket, mert arra az élőknek van szükségük. Úgy nézett ki mintha azt mondta volna, hogy jó voltál amíg egészséges voltál és dolgoztál mint az állat, de most dögölj meg szépen minél hamarabb, mert zavarsz. Ezek után megnézném ki az aki nem gyűlölné meg a társát.

A barátnőmet a nagypapája révén ismertem meg, őt látogatta a kórházban és mikor kiderült, hogy hozzám senki nem jön, mert a felességem egyszer sem jött be(!), nekem is hozott ezt-azt. Mikor a feleségem kitett otthonról nem akartam tök egyedül lenni ezért felhívtam az öreget, hogy mehetnék-e hozzá. Sajnos ő már addigra meghalt, de az unokája azt mondta, hogy menjek nyugodtan. Először lakótársak lettünk, majd ebből alakult ki a többi. Lehet, hogy a barátnőm sem tökéletes, de azt már tudom, hogy nem fog kihajítani amikor a legnagyobb szükségem lenne a segítségre. Nincs rá mentség, hogy még nem váltam el, de nem lett volna eddig elég erőm a feleségemmel harcolni, mert könnyen biztos nem fog menni.

2012. dec. 30. 08:17
 33/34 anonim ***** válasza:

Ha beadod a válókeresetet, akkor az összes saját vagyonod neked jár, és ebbe a feleséged semmit nem tud beleszólni. Mellesleg a válás és a vagyonmegosztás két külön dolog, a válást kimondják akár két tárgyalás után is, ha nem ragaszkodsz ahhoz, hogy a vagyonmegosztást is belevegyék.

Ha meg a ház és a lakás a te különvagyonod (mároedig ami a házasság elött megvolt, illetve ez idö alatt örököltél, az saját vagyon), akkor nem sok vitás kérdés lehet.

Mellesleg ha a feleséged a te számládról átutalta a sajátjára a pénzedet, attól az még közös maradt, ezzöl el kellett volna számolnia - de mivel elég sok idö eltelt, ezért már nem lehet a felét visszakövetelni.

2012. dec. 30. 08:24
 34/34 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Akkor derül ki igazán, ki a barát, és ki az ellenség, ha az ember beteg lesz.Mikor nekem is tumorom lett, nagyon sok emberben csalódtam kegyetlenűl. Nagyon sokba pedig kellemesen. Aki akkor nem állt mellettem, azt örökre leírtam

az életemből. Nem sajnálat kellett volna, csak "emberi" viselkedés. Nőként nagyon rosszul viseltem a kopaszságom, és hogy mások cikizik a parókámat.

Megértelek, nagyon sok mindenben.

Aki akkor melletted volt, az az igazi párod. Végrendelkeztem én is, a biztonság kedvéért.

Mielőbbi gyógyulást, sérelmeken próbáld túltenni Magad.

2012. dec. 30. 09:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!