Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám elérni, hogy válásnál a feleségem egy fillért se kapjon?
Van két kisfiunk és arra gondoltam, hogy a házat ahhol élnek 50-50%-ban átíratom rájuk. A házat a házasság előtt vettem és csak kisebb munkálatok voltak (festés, burkolat cser...), ezeket én csináltam. Spórolt pénz nincsen, erről a feleségem gondoskodott. Már 2 éve új kedvesemmel és hamarosan kislányunkkal élünk egy a szüleimtől örökölt lakásban, ezt a barátnőmre szeretném íratni. Ezt a feleségem jogi úton meg tudja támadni vagy így megoldható?
Én sem így terveztem, de a feleségem bizonyította, hogy nem érdemel mást.
Ne írass semmit a barátnődre! A szüleidtől örökölt ház maradjon a neveden! Ha ez a kapcsolat is tönkre mennye, akkor ne akarj hajléktalan lenni!
Annak még lehet értelme, hogy a másik házat a gyerekeidre írasd, de ezzel a gyermektartást nem tudod kiváltani.
Feltétlen keress egy jó ügyvédet!
A barátnőm megérdemli a lakást, mert ő miattam eladta a sajátját. Megpróbáltuk eladni a lakásokat, reméltük, hogy a kettő közül valamelyik csak kell valakinek és az övére előbb akadt vevő. A pénz pedig leginkább rám lett 'elköltve'. Megpróbálom úgy, hogy átíratom és én leszek a haszonélvező.
Attól félek, hogy a feleségem mindent el fog követni, hogy pénzhez jusson, mert nem akar visszamenni dolgozni. Már több mint egy éve lejárt a gyes a kisebbik fiú után, de ő még húzza-halasztja a dolgot és inkább feléli minden megtakarított pénzünket. Most, hogy fogyóban a pénz elkezdett hívogatni, hogy próbáljuk meg újból és hogy rájött mennyire szeret és a gyerekeknek is szükségük van rám. 3 évvel ezelőtt nem ezt monta.
Eddig nem volt időm, energiám és egészségem a válással foglalkozni. Most pepótolok mindent.
Ne írass semmit senkire. Ha meghalsz, vita lehet, hiszen két gyerekre írattad. Jön a harmadik..akkor ő háborog.
Minek íratnád a barátnődre? Ez több a naívságnál..
Ha az ő életébe jön egy új pasi, hová költözöl? Híd alá?
A feleséged csak a kocsi árának a felét kapja. Azt meg ne sajnáld. A házhoz semmi köze, tehát abból semmit.
Nem kell a gyerekekre sem íratni..legalább öreg napjaidba a "vagyonodért" rád néznek. Lehet, amúgy is, de erre nincs garancia.
Ne légy ilyen naív és jóhiszemű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!