Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnám elérni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám elérni, hogy válásnál a feleségem egy fillért se kapjon?

Figyelt kérdés

Van két kisfiunk és arra gondoltam, hogy a házat ahhol élnek 50-50%-ban átíratom rájuk. A házat a házasság előtt vettem és csak kisebb munkálatok voltak (festés, burkolat cser...), ezeket én csináltam. Spórolt pénz nincsen, erről a feleségem gondoskodott. Már 2 éve új kedvesemmel és hamarosan kislányunkkal élünk egy a szüleimtől örökölt lakásban, ezt a barátnőmre szeretném íratni. Ezt a feleségem jogi úton meg tudja támadni vagy így megoldható?

Én sem így terveztem, de a feleségem bizonyította, hogy nem érdemel mást.

2012. dec. 28. 06:44
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

1. A saját házat, ahol a gyerekek élnek, semmi értelme átiratni rájuk, mert nem változik semmi. Válás esetén is a tied marad, és ha meghalsz, a gyerekek öröklik.

2. Az örökölt lakás kzárólag saját tulajdonnak számit, a válásnál nem osztódik. De a lakásodat nem érdemes a barátnöre iratni, mert ha ott is válasra kerülne a sor, akkor elveszited. (A feleségeddel sem gondoltál válásra az elsö gyerek születése körli idökben - és semmi garancia sincs arra, hogy ez a kapcsolat nem megy idövel tönkre).

2012. dec. 28. 08:13
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg kérd ügyvéd tanácsát, az kevés, hogy te itt ezt így elmondod, nem lehet pontos képet alkotni a vagyonról.

Papírokkal, PONTOS dátumokkal már ki lehet okoskodni, mi az, ami eleve a különvagyonod, az nem is lesz témája a vagyonmegosztásnak, alapból.

A többire pedig a sima átíratás nem feltétlenül oldja meg a dolgot, másrészt pedig (erről szintén konzultálj ügyvéddel!) az esetek nagy részében elég öngól kiskorúakra ingatlant íratni.

A "fedezetelvonó ügylet" pedig nem oldja meg a problémádat, mivel a jogosult irányába megállapíthatják a hatálytalanságát.

Egy jogász

2012. dec. 28. 08:26
 13/34 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szívleld meg 11 és 12 tanácsát, mert az aluljárókban találhatsz ottalvókat, akik 20 évvel ezelőtt "tudták" kire-mit-hogy érdemes. És majd 30 év múlva te is máshogy gondolod, ki-mit "érdemel"..
2012. dec. 28. 08:42
 14/34 A kérdező kommentje:

A feleségem már bebizonyította, hogy mit érdemel, de a gyerekek miatt nem fogom az utcára kidobni.

A ház amiben élnek a gyerekek miatt maradna nekik. Amíg viszont az én tulajdonomban van majd megint nekem küldözgeti az elmaradt számlákat, hogy fizessem ki mert az én házam. Gondoltam az a legtisztább, ha megkapják már most a gyerekek, talán az anyjuk is kicsit észbekapna és nem szórná el a pénzt hülyeségekre. Ráadásul a házat sem herdálhatná el, mert csak a gyámügy beleegyezésével tehetné pénzzé.

2012. dec. 28. 09:17
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Felmerült itt, hogy ügyvéddel is kellene beszélni, nos én az vagyok, és meglepődve olvastam az itteni korrekt és jogilag is helytálló válaszokat. Egyetértek velük.
2012. dec. 28. 09:18
 16/34 anonim ***** válasza:
88%

Igen itt a gyakon mindig pontos válaszokat adnak, mai joggal kapcsolatos (kivéve kresz, azt az emberek 90%-a nem tudja értelmezni).

De ennek így is kell lennie, hisz az embereknek nem csak kötelességük van, hanem jogaik is.

2012. dec. 28. 09:29
 17/34 anonim ***** válasza:
11%
Akármit is érdemel a barátnőd, hogy ha te még nős vagy jogilag, minden 50%-os az exnejeddel.
2012. dec. 28. 09:37
 18/34 anonim ***** válasza:
48%
Én azt tanácsolom,hogy ne irass, senkire semmit...ki tudja mit hoz a holnap(kisemmiznéd magad?)A házat íratsd a gyerekeidre,de a jelenlegi párodra nem iratnák semmit.Egyébként egy jó ügyvéd "bármit" el tud érni egy válópernél is.Sok sikert!
2012. dec. 28. 10:22
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért nem árt tudni, hogy ha a gyerekekre iratod a hazat es az anya lesz a gondviselojuk, o lesz a vagyonkezelő is es igaz, hogy gyamhivatali engedéllyel, de eladhatja a hazat. Vagy ne írasd rajuk, vagy jegyeztesd be magad holtig tartó haszonelvezetre.
2012. dec. 28. 10:27
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

1., Az eredeti házat ami házasság előtt vettél ne írd sehova, arra a feleséged nem tarthat igényt. Viszont ha most ráiratod a két gyerekre akkor a születendő kisgyermeket "kisemmized" az örökségéből. Majd ha te meghalsz a 3 gyerek osztozkodik

2., Az örökölt lakással ugyan azt csinálsz amit akarsz, de én ezt sem iratnám sehova, ugyanis ha az új barátnőd nevére iratod akkor kisemmized az örökségéből a 2 régi házasságból származó gyermeket!

3., A kocsi árának a felét kérheti az EX-ed - ezen nem változtat az sem, ha eladod, akkor is kérheti utólag az árat.

2012. dec. 28. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!