Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám elérni, hogy válásnál a feleségem egy fillért se kapjon?
Van két kisfiunk és arra gondoltam, hogy a házat ahhol élnek 50-50%-ban átíratom rájuk. A házat a házasság előtt vettem és csak kisebb munkálatok voltak (festés, burkolat cser...), ezeket én csináltam. Spórolt pénz nincsen, erről a feleségem gondoskodott. Már 2 éve új kedvesemmel és hamarosan kislányunkkal élünk egy a szüleimtől örökölt lakásban, ezt a barátnőmre szeretném íratni. Ezt a feleségem jogi úton meg tudja támadni vagy így megoldható?
Én sem így terveztem, de a feleségem bizonyította, hogy nem érdemel mást.
1. A saját házat, ahol a gyerekek élnek, semmi értelme átiratni rájuk, mert nem változik semmi. Válás esetén is a tied marad, és ha meghalsz, a gyerekek öröklik.
2. Az örökölt lakás kzárólag saját tulajdonnak számit, a válásnál nem osztódik. De a lakásodat nem érdemes a barátnöre iratni, mert ha ott is válasra kerülne a sor, akkor elveszited. (A feleségeddel sem gondoltál válásra az elsö gyerek születése körli idökben - és semmi garancia sincs arra, hogy ez a kapcsolat nem megy idövel tönkre).
Tényleg kérd ügyvéd tanácsát, az kevés, hogy te itt ezt így elmondod, nem lehet pontos képet alkotni a vagyonról.
Papírokkal, PONTOS dátumokkal már ki lehet okoskodni, mi az, ami eleve a különvagyonod, az nem is lesz témája a vagyonmegosztásnak, alapból.
A többire pedig a sima átíratás nem feltétlenül oldja meg a dolgot, másrészt pedig (erről szintén konzultálj ügyvéddel!) az esetek nagy részében elég öngól kiskorúakra ingatlant íratni.
A "fedezetelvonó ügylet" pedig nem oldja meg a problémádat, mivel a jogosult irányába megállapíthatják a hatálytalanságát.
Egy jogász
A feleségem már bebizonyította, hogy mit érdemel, de a gyerekek miatt nem fogom az utcára kidobni.
A ház amiben élnek a gyerekek miatt maradna nekik. Amíg viszont az én tulajdonomban van majd megint nekem küldözgeti az elmaradt számlákat, hogy fizessem ki mert az én házam. Gondoltam az a legtisztább, ha megkapják már most a gyerekek, talán az anyjuk is kicsit észbekapna és nem szórná el a pénzt hülyeségekre. Ráadásul a házat sem herdálhatná el, mert csak a gyámügy beleegyezésével tehetné pénzzé.
Igen itt a gyakon mindig pontos válaszokat adnak, mai joggal kapcsolatos (kivéve kresz, azt az emberek 90%-a nem tudja értelmezni).
De ennek így is kell lennie, hisz az embereknek nem csak kötelességük van, hanem jogaik is.
1., Az eredeti házat ami házasság előtt vettél ne írd sehova, arra a feleséged nem tarthat igényt. Viszont ha most ráiratod a két gyerekre akkor a születendő kisgyermeket "kisemmized" az örökségéből. Majd ha te meghalsz a 3 gyerek osztozkodik
2., Az örökölt lakással ugyan azt csinálsz amit akarsz, de én ezt sem iratnám sehova, ugyanis ha az új barátnőd nevére iratod akkor kisemmized az örökségéből a 2 régi házasságból származó gyermeket!
3., A kocsi árának a felét kérheti az EX-ed - ezen nem változtat az sem, ha eladod, akkor is kérheti utólag az árat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!