Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnám elérni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám elérni, hogy válásnál a feleségem egy fillért se kapjon?

Figyelt kérdés

Van két kisfiunk és arra gondoltam, hogy a házat ahhol élnek 50-50%-ban átíratom rájuk. A házat a házasság előtt vettem és csak kisebb munkálatok voltak (festés, burkolat cser...), ezeket én csináltam. Spórolt pénz nincsen, erről a feleségem gondoskodott. Már 2 éve új kedvesemmel és hamarosan kislányunkkal élünk egy a szüleimtől örökölt lakásban, ezt a barátnőmre szeretném íratni. Ezt a feleségem jogi úton meg tudja támadni vagy így megoldható?

Én sem így terveztem, de a feleségem bizonyította, hogy nem érdemel mást.

2012. dec. 28. 06:44
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

"A ház amiben élnek a gyerekek miatt maradna nekik. Amíg viszont az én tulajdonomban van majd megint nekem küldözgeti az elmaradt számlákat, hogy fizessem ki mert az én házam. Gondoltam az a legtisztább, ha megkapják már most a gyerekek, talán az anyjuk is kicsit észbekapna és nem szórná el a pénzt hülyeségekre. "

1. A ha a házat a gyerekek miatt a feleséged használja, akkor át kell irtani a közüzemi számlákat az ö nevére, és ettöl kezdve töle követelik. Ha netán nem akarna beleegyezni, akkor megemlitheted neki, hogy neked - attól kezdve, hogy te máshol élsz - fizetnie kellene lakáshasználait dijat.

2. Ha a gyerekekre lenne iratva, akkor attól kezdve a feleség gyámhatósági engedéllyel eladhatná.

3. A lakás miatt meg gondolj bele, hogy a feleséged NEM az elsö két évben tett olyat, ami miatt szerinted nem érdemel semmit....

2012. dec. 28. 11:30
 22/34 A kérdező kommentje:

Nem, nem 2 év után. A feleségem 7 év után akkor hagyott cserben, amikor nekem a legnagyobb szükségem lett volna rá és a támogatására. A barátnőm pedig akkor segített, pedig akkor még csak a nagypapája kórházi szobatársa voltam.

Nem szeretném kitenni a barátnőmet annak, hogy egy örökösödési perben a feleségemmel kerüljön szembe. Eredetileg minden a fiúké lett volna, de a mostani végrendelet szerint a ház a fiúké lesz a lakás a kislányé, viszont hiába a végrendelet, a feleségem azt biztos meg fogja támadni, mert már előre elköltött és beosztott mindent, többek között ezt a lakást is. Ezért szeretném lerendezni ezeket a tulajdoni viszonyokat. Ezt a lakást most a barátnőm csinosítgatja és a szüleitől is rengeteg holmit kaptunk (bútor, csempe, zuhanyzó...), szinte minden le lett cserélve, át lett alakítva, hogy kényelmesebben éljünk.

2012. dec. 28. 12:14
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretném kitenni a barátnőmet annak, hogy egy örökösödési perben a feleségemmel kerüljön szembe. Eredetileg minden a fiúké lett volna, de a mostani végrendelet szerint a ház a fiúké lesz a lakás a kislányé, viszont hiába a végrendelet, a feleségem azt biztos meg fogja támadni, mert már előre elköltött és beosztott mindent, többek között ezt a lakást is. Ezért szeretném lerendezni ezeket a tulajdoni viszonyokat. "

Ha te meghalsz, akkor a házat is meg a lakást is a gyerekeid öröklik, ezta feleséged semmilyen módon nem tudja megtámadni, mert nincs rá jogi alap.

HA végrendeletet csinálsz, amiben meghatározod, hogy a házat a két fiad örökli, a lakást meg a lányod - feltéve, hogy érték szerint nagyjából egyformán kap mindegyik gyerek - akkor az érvényes a jog szerint is, ezen SENKI SEHOGY nem tud változtatni.

Viszont ha a gyerekeidé a ház, és netán valamelyik (vagy mindkettö) gyerek meghalna, akkor a feleséged a gyerek után örökölne - tehát akkor van biztosabban kizárva, ha nem iratod át a vagyont senkire.

2012. dec. 28. 13:39
 24/34 anonim ***** válasza:
55%

Na de mi van, ha a kérdező és két fia autóbalesetet szenved, a kérdező meghal a helyszínen, a két fiú később, a kórházban. Ekkor ha most nem irat át semmit a kérdező, akkor kétharmad részt örököl a feleség?

Ha viszont a fiúk halnak meg a helyszínen, és a kérdező később a kórházban, akkor az egészet a kislány örökli?

Vagy ezzel már csináltak valamit jogalkotóink?

2012. dec. 28. 13:52
 25/34 A kérdező kommentje:

A gyerekek halálába bele se akarok gondolni! Ilyeneket ne is írjatok, mert még rágondolni is szörnyű.

A lakás szerintem most jóval többet ér, mint a ház fele, de csak azért mert a barátnőm és a szülei 1 éve teljesen felújították, mert elég lepukkant volt. Nekem ebben azon kívül, hogy én kellettem az engedélyekhez semmi munkám és pénzem nincsen benne.

2012. dec. 28. 14:09
 26/34 anonim ***** válasza:

A közös vagyonból fog kapni a feleséged, akkor is, ha csak ingóságok vannak a közös vagyonban. Láttam már bontópert, ahol műanyag keverőtálakon és fúrókészleten ment a vita.

A házból a feleséged nem kap semmit, mivel az különvagyon (házasságkötés előtt szerzett vagyontárgy). Az örökölt lakás szintén a különvagyonhoz tartozik. Ezekről végrendelkezhetsz, mivel a Te tulajdonodat képezik. És célszerűbb is végrendelkezni, mivel anno a feleségedről is úgy gondoltad, hogy minden csodás lesz vele, és mégis rosszul sült el. A végrendeletet (ami persze a Ptk-nak megfelelő kell legyen) ha meg is támadná a feleséged, akkor sem érne el semmit, mivel a saját tulajdonodról rendelkezel, és ő egyébként sem lenne állagörökös, csak özvegyi jogot (=haszonélvezetet) örökölne. Viszont mivel nem áll fenn már most sem az életközösség köztetek, így nagy valószínűséggel azt sem. Kívánom, hogy az új kapcsolatod igazán szép legyen, viszont a lakás maradjon csak a Te tulajdonod. Életedben tudsz gondoskodni a Párodról, halálod esetére pedig őt is belefoglalhatod a végrendeletbe a gyerekek mellé. A házat "átirathatod" a gyerekekre, de ha végrendelekezel róla, illetve egyébként törvény alapján is ők örökölik.

2012. dec. 28. 14:29
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges bármit bárki nevére íratni, az autón felsoroltakon kívül minden a különvagyonodba tartozik. Persze ettől függetlenül gyerekekre átírathatod.
2012. dec. 28. 14:58
 28/34 anonim ***** válasza:
54%
Azt mondom,hogy fogadj egy jó ügyvédet és amennyire csak lehet annyira keveset adj a volt feleségednek,de az fontos,hogy nehogy legyen valami kiskapu ahol még tud követelőzni ezért mondom,hogy ügyvéd.a párom voltja szintén pénzéhes,követelőzik most is,dolgozni luxus inkább szült mégegy gyereket,holott a másik 3-at el sem tudja tartani.undorító az ilyen ember.ügyvéd!!!és szurkolok hogy minden rendbe jöjjön
2012. dec. 28. 17:46
 29/34 anonim ***** válasza:
72%

A házasság előtt szerzett vagyonnak nem kell feleződnie. Egyébként ha együtt szereztétek volna, teljesen mindegy hogy átiratod-e a gyerekre vagy sem, ettől még a feleségednek nem lesz kevesebb joga, mivel ő a törvényes képviselőjük.

Ha a saját tulajdonodat átiratod másra, egy jó ügyvéd szerintem simán beleköthet. Csak abba nem köthetnek bele, ami a válóper beadása után kerül a tulajdonodba.

Nem vagyok szakember, de így tudom.

Egy válásnál mindenki szidja a másikat és sokszor erősen túloz, mi nem halljuk a másik fél véleményét, ennek fényében:

Ne is haragudj, nem olvastam végig a hozzászólásokat, de akármilyen hárpia is a kedvesed, 2 éve másik nővel vagy miközben papíron házasok vagytok? Hát gyönyörű az ilyen ember. A válást rögtön be kell adni. És erre nem lehet mentséged. Nekem lesülne a bőr a képemről hogy házas vagyok és mással várok gyereket. És 2 év után jut eszembe ezt rendezni!!! Te jó ég! (Én halkan megsúgom, nős férfival össze sem állnék, teljesen mindegy hogy milyen tönkrement házasságról beszél. Könnyűvérűnek érezném magamat.)

Könnyen lehet hogy túlzásokba esel itt, miközben csak kisemmizni akarod a feleséged aki- akármi is történt- a gyermekeid anyja. Lehet hogy az a herdálás közel sem úgy van, ahogy te előadod, az emberek válásnál ISZONYATOS TÚLZÁSOKBA esnek. Utálom ezt az "egy fillért se a másiknak" hozzáállást. Nem ő csináltatta fel magát mással, már bocs.

Ugyanilyen embert ismerek nőben. Mindenért a férfit okolja miközben ő ugyanúgy hibás és vinne mindent ami mozdítható. És még bezáratta a férjét pár napra, mert megvádolta azzal hogy bántotta őt, egy rafinált dög! Ennek bizony megvan a férfiváltozata is.

Szeretnék drukkolni, de sok embert ismerek akik mindenféle ócska hazugsággal lejáratják a másikat válásnál, miközben ők legalább annyira hibásak! Így egy szemszögből nem szorítanék neked... Büdös nekem a hozzáállásod.

Ha nincs igazam és másért nem is, az időhúzásodért:

Remélem a terved nem sikerül. :) Üdv!

2012. dec. 28. 19:27
 30/34 anonim ***** válasza:
51%
Hát, lehet, hogy szemétláda a feleséged, de te sem sokáig bánkódtál emiatt, ha 2 éve új nőd van úgy, hogy a kisebbik fiad is csak 4 éves... Mindenesetre jól írták az előzőek, csak a kocsi fele jár a feleségednek. Nem kell semmit átíratni.
2012. dec. 28. 22:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!