Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után ez csak számomra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után ez csak számomra ilyen abszurd? Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Nyáron váltunk el a férjemmel, akivel van egy közös, 20 éves lányunk. A kapcsolatunk már 8 éve tönkrement és utána már nem éltünk együtt, de a hivatalos felbontásra csak most került sor (anyagi és egyéb okok miatt). Az én szüleim világ életükben rajongtak a volt férjemért, számtalan dologban neki adtak igazat és ő élvezett előnyt velem szemben. Ez kölcsönös, a volt férjem is rengetegszer ment az anyámhoz panaszkodni rólam is egyéb dolgokkal kapcsolatban is. A jó kapcsolatuk a mai napig fennmaradt ugyanúgy, mint amikor mi még egy pár voltunk. Az exem eljár a szüleimhez, megvitatják az életüket, elmennek együtt ide-oda, segítenek egymásnak mindenben, stb. Ez nekem persze már régebben is rosszul esett, de most a volt férjemnek van egy új barátnője, akivel együtt jár immár az én anyámékhoz. Most is mentek hozzájuk karácsonyozni, a szüleim teljesen be voltak izgulva, hogy jajj, sütni-főzni kell nekik, mit kapnak ajándékba, stb. Én pedig azt mondtam nekik, hogy ha egyszer is összefutok itt velük, eldönthetik, hogy velem vagy velük szeretnék tartani a kapcsolatot a továbbiakban. A szüleim ezen teljesen kiakadtak és egyáltalán nem értik, mi a problémám ezzel, sőt, azt mondták, majd ők tudják, mit csinálnak, ez teljesen normális így, ez az ő magánéletük, azt csinálnak amit akarnak. Sőt, már arról beszélnek, hogy az én ex férjemnek ha gyereke lesz ettől a nőtől, az az ő kis unokájuk lesz és mennyire várják már! Nálam ez teljesen kiverte a biztosítékot, de ők egyáltalán nem értik, hogy miért kell ezen "hisztériáznom". Szerintetek? Ez csak nekem nem normális felállás? Én biztos, hogy nem mennék a volt anyósomhoz az újdonsült barátommal.
2012. dec. 26. 22:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem sem normális. Nagyon zavarna, hogy valaki az életemben marad ilyen szinten, akit nem szeretnék. Az meg pláne, hogy nem érezhetem magam biztonságban, mert mindent, engem is kibeszélnek.

És szerintem nem ugyanaz a válás meg az özvegység. Utóbbi (jó esetben) nem választott helyzet.

2012. dec. 27. 09:33
 12/23 anonim ***** válasza:
36%

Egyébként megkérdezhetem hogy miért váltatok el? Mert ha benned tüske van amiatt, ahogy a volt férjed régebben veled viselkedett (mondjuk megcsalt, vagy hanyagolt vagy stb...) és tulajdonképpen a te érzéseid szerint azért ment tönkre a kapcsolatod, akkor különösen nem helyénvaló hogy ennyire bújják a fenekét.

Az egyik kedves válaszoló meg elgondolkozhatna azon, hogy vajon miért olyan rideg és távolságtartó a volt férje új neje. Csak nem azért talán, mert anyósék a válaszolóért vannak oda, és ezt neki lépten nyomon tudtára is adják? :) Nem kell nagy pszichológusnak lenni ahhoz, hogy az ember ne szeressen olyan társaságba menni, ahol még folyamatosan a régi nőt ünneplik, engem meg le se tojnak.

Én is marhára megsértődnék, ha a saját szüleim a volt férjem új kölykét üngyümbüngyümöznék és egekig magasztalnák. Az én szüleim álljanak mellettem. Attól hogy kedvelik a gyereket, meg kedvelik az exet, attól nem kell hasra esni előtte, felém meg úgy viselkedni mintha a világon se lennék.

Egyébként szerintem is valami olyasmi lehet, hogy a kérdező szülei fiút szerettek volna, de lány lett, aztán megörültek a vejnek, mert rendes pasi, és már őt tekintik inkább a gyereküknek. Sajnos vannak ilyen korlátolt emberek.

Szóval a probléma az, hogy a sajátjuk elé helyeznek egy idegent. Úgyhogy nem kell csodálkozni, ha a sajátjuk is majd egy idegent fog inkább magáénak tekinteni.

Nekem az a hasonlat jutott eszembe, mintha elmennék a férjemmel szilveszteri buliba, és ott egy másik pasival kezdenék el flörtölni, táncolni meg satöbbi, és haza felé a férjemet traktálnám azzal hogy milyen jó pasi az a másik. És utána még meg lennék sértve, hogy nem tetszik neki a dolog :)

2012. dec. 27. 10:30
 13/23 anonim ***** válasza:
Annyit kérhetsz, hogy ne találkozz vele náluk (megbeszélt időpontban érkezve), és ne is hallj róla náluk. Ha ezt nem teljesítik, akkor tényleg nem a szüleid, de egyébként meg neked nincs közöd ahhoz, hogy kivel mórickáznak.
2012. dec. 27. 10:31
 14/23 anonim ***** válasza:
77%
Itt az a gond, hogy a saját lányuknál előbbre tartják az exférjet. És ez a beteges. Nem az, hogy jóban vannak vele, az normális lenne. De akármilyen okból következett be a válás, én, ha szülő lennék, nem lennék olyan sültparaszt, hogy a saját lányom előtt (akit már számtalanszor megbántottam azzal, hogy nem álltam ki mellette - bár megmondom őszintén, ez számomra elképzelhetetlen, hogy bármikor is ilyet tegyek) kezdjem azt ecsetelni, hogy hogy körbe fogom ugrálni a volt férjet meg az új nejét meg a meg nem született kölyköt, mikor a kérdező ezt valószínűleg, ilyen mértékű szeretetet meg törődést nem tapasztalt még meg, és lehet, a 20 éves unoka sem, legalábbis annak alapján, amit leírt. Mondjuk nekem sem lenne új feleségként képem odaállítani a párom volt anyósáékhoz telezabálni magam vendégségbe, nekem ez is elég abszurd lenne...
2012. dec. 27. 10:42
 15/23 A kérdező kommentje:
22:53-nak: Nem tudom, melyik mondatomban vélted felfedezni, hogy én utálom a volt férjemet. Szó sincs ilyesmiről, én amikor tönkrement a kapcsolatunk is próbáltam fenntartani vele egy normális viszonyt, leginkább a lányunk miatt. Ő ebben nagyon-nagyon sokáig nem volt partner, az elmúlt 8 évben egyetlen szót nem beszéltünk volna, ha rajta múlik. Régebben a gyereknek is próbálta beadagolni a velem kapcsolatos negatív érzéseit és véleményét, ő tényleg utálkozott velem szemben. Ha volt számomra valami mondani valója, megüzente a gyerekkel. Aztán mióta hivatalosan elváltunk, valamelyest normalizálódott a helyzet. Egyébként azért váltunk el, mert ő annyira sértődős típus, hogy apró dolgok miatt (pl. a kutyakaját ne öntse bele abba a lábasba amiben levest szoktam főzni) hónapokra megsértődött és nem szólt hozzám. Olyankor be se jött a lakásba, ült kint a garázsban vagy a kazánházban. Én ezt hosszú évek alatt meguntam, aztán pedig jött is valaki, akivel boldognak érezhettem magam (ennek azóta már vége). A szüleim akkoriban is lehordtak engem mindennek, bezzeg amikor régebben az exem csalt meg, az volt az anyám válasza, hogy "Jaj kislányom, a lónak is négy lába van, mégis megbotlik." Én nekem azzal nem is lenne gondom, ha megmarad köztük a régi jó viszony, de azt azért pofátlanságnak tartom, hogy az új nője az én szüleimhez megy karácsonyozni és azt a gyereket ugyanúgy az unokájuknak fogják tekinteni, mint az én lányomat. És a nő helyében is biztos, hogy nem lenne pofám a párom ex csajának a szüleihez elmenni.
2012. dec. 27. 11:32
 16/23 anonim ***** válasza:
50%

Teljesen átérzem a helyzetedet, hasonló cipőben járok.

A szüleid elárultak, a volt férjed pedig élvezi a helyzetet. Nem értem az ilyen szülőket. Bezzeg, ha meg mered mondani nekik a véleményedet, akkor vérig vannak sértve! :(

2012. dec. 27. 11:58
 17/23 anonim ***** válasza:
08.53-as vagyok. Nem, nem azért rideg és távolságtartó, mert anyósom engem "preferál", hanem mert egyszerűen ilyen. A nagyobbik fiam már 19 éves, tehát nem lehet olyan könnyen átverni mint egy kisgyereket, ő is úgy jött haza a múltkor, hogy "jé, NEVETETT!!" Nincs vele semmi gond, szereti az exemet, szépen nevelik a közös gyereküket, elfogadta a közös gyerekünket is, szereti is, csak egyszerűen ilyen a természete. Egyébként anyósomék is elváltak kb. 40 éve, és érdekes módon apósom - akivel évekig nem is találkozom csak telefonon beszélünk - ugyanígy van vele, valahogy mindenki feszélyezve érzi magát a csaj társaságában.
2012. dec. 27. 12:36
 18/23 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj,de a szüleid betegek.
2012. dec. 27. 16:03
 19/23 anonim ***** válasza:
82%
Én is érdekesnek tartom a szüleid viselkedését. Az, hogy megmarad egy normális viszony, az rendben van. Az én édesanyám sem utálta meg sose az exeimet, mindig jóban volt velük, de ha ők mondjuk hozzá jártak volna RÁM, a saját gyermekére panaszkodni, na abban biztos nem lett volna partner. Nem tudom, a Te szüleid miért viselkednek így. Tényleg nem arról van szó, hogy utálkozni kell, de azért mindennek van határa.
2012. dec. 28. 10:55
 20/23 anonim válasza:
50%

Szerintem a te érzéseid teljesen helyén valók ismerős a szitu amikor azt mondtam na elég akkor lehet választani azt mondták nem tudják melyik újukat harapják meg hiába mondtam, hogy nektek csak egy újatok van az meg én lennék pedig a szüleimmel nagyon jó kapcsolatom volt valamiért még sem tudták átérezni miről beszélek, megmondom miért mert egy harmonikus kapcsolatban élnek nem tudják átérezni hozhatsz fel példát veszett ügy neked marad az, hogy elnyomd magadba soha az életbe nem kapd meg a választ csak önmagadat marcangolod el kell tudni engedni a gondolatot és megnyugszol évek kellenek én sem értem mai napig de már nem bánt nem is beszélek róla azt gondolom, hogy az érzéseid a gondolataid magasan az átlag felett vannak...Mint nekem:))).

Üdv

2012. dec. 30. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!