Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Par honapja Floridaba mentem ferjhez, nehany napja kiderult hogy a ferjemnek nagy osszegu hitel van a hazan. A kerdesem az hogy hazassagi szerzodes hianyaban, ha valasra kerulne a sor mire szamithatok a vagyonmegosztasnal itt?
Szia, én elég jól tudok angolul és rákerestem, ezt találtam:
"In Florida, any debt incurred before the marriage is considered non marital and will not necessary be the liability of the other spouse."
röviden: ne aggódj
Ne aggódjon?? Ott van az a kis szócska, tudod, a "necessary"...
Én azért aggódnék, amíg nem járok jobban utána a konkrét helyzetnek, annyi szent.
Bár nem ismerem a floridai jogot, nem tartom valószínűnek, hogy téged felelőssé tehetnének a tartozásért, ha másért nem, mivel nem tudtál róla! Azt írtad, hogy a családjában más sem tudta, így tanukkal is viszonylag könnyen tudnád bizonyítani, ha válásra kerülne a sor.
Egy jogász
A legbiztosabb az lenne, ha kötnétek egy szerződést (vagy adna ő egy nyilatkozatot), hogy a tartozás csak az övé.
Valahogy azt is rögzíteni kéne, hogy a jövőre nézve esetleg felhalmozott tartozások se hulljanak a nyakadba - persze nem így, mert - gondolom - ilyen egyszerűen ez nem megy, de valami házassági vagyonjogi szerződés biztosan létezik ott is.
De hát a fene tudja tényleg a floridai jogot.
Már harmadszorra írom le, hogy el kell menned ott egy ügyvédhez, akkor is, ha nem akaródzik a dolog. Innen konkrét segítséget hiába vársz.
Szintén jogász
Hát ezt Amerikában kéne kiderítened, mert az ő jogrendszerük teljesen különbözik a hazaitól. Biztosan van v.milyen jogsegély iroda, ahol ezt neked megválaszolják (ott eléggé elterjedtek az ilyen profilú irodák).
Itt úgy van, hogy a házasság előtt szerzett vagyon külön vagyonnak számít, mindegy, hogy az adósság, vagy örökség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!