Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás után, vagyonmegosztásnál...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás után, vagyonmegosztásnál azt a felet aki a házban maradt mi kötelezi arra hogy az elköltözött felet kifizesse?

Figyelt kérdés
Szóval hogy a ház felét kifizesse neki? Volt férjem májusban kapott rá egy évet a bíróságon hogy eladja a házat és kifizessen, utána havonta bizonyos összeget kell fizetnie nekem. De mi van ha azt mondja hogy nem tudja eladni, de igazából nem is akarja? Muszáj volt eljönni, életveszélyben lettem volna ha ott maradok.

2012. okt. 30. 11:58
 1/10 anonim ***** válasza:
68%
Hát ezek szerint a bíró kötelezte, tehát elvileg van egy jogerős és végrehajtható ítélet a kezedben.
2012. okt. 30. 12:00
 2/10 anonim ***** válasza:
51%
Akkor gondolom van kényszerértékesítés.
2012. okt. 30. 12:03
 3/10 anonim ***** válasza:
51%
Keres te vásárlókat,hirdesd meg te újságban. Nem könnyű lakást eladni de azért nem is lehetetlen.
2012. okt. 30. 12:03
 4/10 A kérdező kommentje:
És ha évekig nem sikerül eladni a házat akkor mi van? Vagy ha letelik az egy év akkor elárverezik? Szükségem lenne arra a pénzre, mert a ház ahol lakok örökség, és ki kell fizetnem a testvéremnek a fele házat. A volt férjem alkoholista, félek hogy több év alatt teljesen lelakja a házat.
2012. okt. 30. 12:07
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem igazán tudom én meghirdetni a házat, mert ha lenne érdeklődő és meg akarja nézni a házat akkor nem tudom neki megmutatni, mert ki van cserélve a zár, nem tudok bemenni sem. És ha mégis sikerülne bejutni akkor a vevő menekülne el, ha meglátná részegen a volt férjemet, eléggé agresszív is. Nagyon öntelt, beképzelt ember, úgy gondolja hogy azt a házat ő építette egyedül és oda nem mehet senki sem. Amíg együtt éltünk akkor sem jöhettek soha vendégek sem.
2012. okt. 30. 12:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a bírósági végzéssel a kezedben kérhetsz majd végrehajtást, de önkormányzatoknál van ingyenes jogsegély szolgálat kérdezd meg feltétlenül őket.
2012. okt. 30. 12:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha letelt az egy év, beadod végrehajtásra.
2012. okt. 30. 12:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is mindenképpen ügyvédet kell megkérdezni.

Ha nem tudja eladni, akkor azt kell megpróbálni, hogy vegyen fel jelzálogot és fizessen ki.

De én azt tanácsolom, hogy minél előbb lépj.

Édesanyám úgy járt, hogy az alkoholista apám nem akart elköltözni a házból, így ő ment albérletbe velem és a húgommal. Évekig nem tudták eladni a lakást mert apám elküldte a vevőket.

Leélte a házat. Így a 200 nm-es családi házat melléképülettel 2 garázzsal nagy udvarral 16 millióért tudták csak eladni. Apám ebbe is csak úgy ment bele, hogy ő kapott 60%-ot anyum meg 40%-ot holott a telek anyukámé volt és együtt építkeztek. :(

Ne hagyd megad kérdező... Mindenképpen fordulj ügyvédhez az 1 év leteltét követő napon. ne várj!!

2012. okt. 30. 14:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha a TE örökséged akkor a férjednek mi köze hozzá? AZ örökség KÜLÖNVAGYON minden körülmények között!
2012. nov. 1. 11:27
 10/10 anonim ***** válasza:
9 es nem az a ház ōrōkség hanem amiben jelenleg lakik
2021. júl. 26. 03:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!