Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonmegosztásnál hogy van a kölcsön?
Szerintem attól függ, hogy a kapott (felvett) kölcsön mibe lett forgatva. Mert ha közösen elmentek belőle nyaralni, akkor igen, az is feleződik.
De ha pl. egy külön-vagyonnak számító ingatlant újítottak fel belőle, akkor szerintem a még hátralevő rész visszafizetése a különbvagyon birtokosát terheli.
közös ingatlanba lett, így akkor közös ez is
köszönöm a válaszokat
"De ha pl. egy külön-vagyonnak számító ingatlant újítottak fel belőle, akkor szerintem a még hátralevő rész visszafizetése a különbvagyon birtokosát terheli."
Különvagyonba fektet valaki vagyonközösség alatt akkor az értéknövekedés fele számonkérhető!
"Különvagyonba fektet valaki vagyonközösség alatt akkor az értéknövekedés fele számonkérhető!"
Mivel a hitel a vagyonközösség alatt került felvételre, függetlenül attól, hogy mekkora a tulajdonhányad, feleződik! De a ráfordításból adódó értéknövekedés fele is a másikat illeti. Amúgy ha különvagyont növel hitellel, akkor a hitel is és az ingatlan is 100%-ban a tulajdonost illeti logikailag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!