Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minden hitelt feleznek válásnál?
Diákhitelt vettem fel 300e forintot, és tudom bizonyítani, hogy ebből 110 ezret az ő hiteltörlesztésére költöttem (nálam van a bizonylat).
Válásnál akkor ezt a hitelt is felezik?
Uram ég, ne az etikai maszlagot kérlek, kérlek!
Ez egy elég ocsmány válás lesz, sz@rdobálással, és igenis a törvény azt mondja, a házasság alatt szerzett közös VAGYONT egyenlő arányban osztják szét.
A diákhitel meg szabad felhasználású, sokan költök albérletre, bérletre, kajára, egyszóval MEGÉLHETÉSRE (ahogy én is tettem), nem ez a lényeg.
Vagyonközösség, mindkettejük hitele.
A férjáltal felvett hitel - ha hitelfelvétel a házasság előtt történt, akkor a házasság alatt felmerülő törlesztőrészletek költségként számolódnak a vagyonelosztásnál.
Kedves Kérdező!
Ha a házasság előtt vetted fel, akkor nem lesz felezve.
Ha a házasság alatt, akkor felezik. (Ezesetben nem is kell bizonyítanod, hogy mire költötted, a vagyonközösség miatt az ő hitele is.)
7 vagyok
5-nek igaza van, ez lemaradt:
Ha a házasság előtt vetted fel, akkor annak a résznek, amit a házasság alatt törlesztettek, az 50%-át ki kell fizetned a férjek, mert a közös vagyonból lett a te hiteled törlesztve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!