Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságunk alatt a férjem jelzáloghitelt vett fel a közös ingatlanunkra egy KFT alapitásához. A KFT-ben én nem szerepeltem, viszont a hitelben adostárs vagyok. Most válunk és a hitel felét a nyakamba akarja varrni. Jogos-e?
Kedves Virág!
Én azért elmennék ügyvédhez, mert a dolog nem így áll! A házastársak egyike nem intézhet a másik nevében semmit sem. Viszont ha a hitelt közösen vettétek fel ( azaz te is aláírtad) akkor nincs apelláta. Adós vagy. Meg tulajdonos is.
Ezt megszívtad. A hitel fele valóban a tied.
De a váláskor igényt tarthatsz a kft.-ben lévő talajdonrészének a felére.
Mikor adta el a kft-t? Ha a válóper beadása után, akkor lényegében a te tulajdonrészed is eladta, mivel már megszűnt köztetek a vagyonközösség, tehát te kérheted az összeg felét, sőt még akár kérhetsz vizsgálatot is, hogy valóban jogszerű és értékarányos volt-e az adásvétel. Csúnya per lesz, de ezt a részt simán nyered.
Viszont ha a válóper beadása előtt adta el a céget, akkor a bevétel még a vagyonközösség részét képezte, ugyanúgy mint a hitel, tehát bukta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!