Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hisztis vagyok, vagy jogos a felhaborodasom?
5 eve elek a parommal harmonikus a kapcsolatunk soha nem veszekedtunk de ez jo reszt nekem koszonheto mert ellnezo vahyok.
Dolgos rendes ferfi, talan csak szetszort.
Allergias vagyok a mogyorora, megis a tegnapi szulinapomra olyan tortat vett melyben mogyoro is van (nem nezte, nem latta).
Nagy kivansag hogy ilyenekre oda figyeljen?
Surun mondhatni heti 1-2 alkalommal forsul elo hogy kerek tole valamit de olyan mintha meg sem hallana
pl. megy a boltba es en kerem hogy vegyen kefirt (csak en iszom), es elfelejti, es sok hasonlo aprosag ami magaban semmi de megis rossz nekem.
Nekem is rosszúl esne,.de.valszeg csak tenyleg szetszort.
Ilyen helyzetekben batran.fejezd ki a csalódottsagod!
Szerintem is csak szétszórt. Biztos nem azért van, mert nem szeret már téged. Ha lemegy a boltba és kell neked valami, akkor írd fel. De komolyan. Ha 5 dolognál több van és nem írom fel, akkor még én is elfelejtem.
A többinél meg csak kérd meg, hogy figyeljen oda jobban, mert rosszul esik, hogy 5 év után elfelejti, hogy allergiás vagy a mogyoróra.
A boltit meg tényleg írd fel. :)
Mi is ~5éve élünk együtt a Párommal.Eddig egyetlen egyszer kaptam szülinapi tortát,azt is az első évünkben.Tehát Én azt mondom nagyon örülnék egy szülinapi tortának,akkor is,ha azzal úgy járnék mint Te.Én,csak megmosolyognám ezt a mogyorós sztorit,de meg is simogatnám utána,nehogy rosszul érezze Magát emiatt és vágnám is fel a többieknek.
Tehát a válaszom a kérdésedre, attól függ milyen szemszögből nézzük a dolgokat! Remélem ha sikerül picit beleérezni ebbe a szemszögbe, egyből megnyugszol.:)
Koszonom.
O egy percig sem erzi/erezne rosszul magat ez miatt.
)
Es ez az az onzoseg eogista hozza allas zavar.
Szerintem nagyon aranyos, hogy tortával készült!
Biztosan nagyon igyekezett és kiment a fejéből a mogyoró a nagy készülődésben.
Van egy ismerősöm, aki több dologra nem tud/nem akar összpontosítani. Pl: ha egy helyen nekem is rendel és előre megmondom, h mi kérek, akkor magának is ugyanazt veszi, mert nem tud/ nem szeret több félét rendelni/ észben tartani.
jaj miért kellene ezért rosszul érezni magát. az ember még a másikkal kapscoaltban sem tarthat észbe mindig mindent.nyilván szeretetböl vette,vagy nem arra figyelt hogy "jé szülinapi torta , elöveszem a listám mire allergiás a párom,hogy ne vegyek olyan tortát".tesóm allergiás a csokira,szülinapjára mégis bonbont vettem.szóvá sem tette.viszont késöbb eszembe jutott,mondom késöbb nem veszek. de ha valakinek még sem jut eszébe ez, de szeret és jól teszi a dolgát" egy kapcsolatba,nehogy ezen akadjunk már fent.
szóval a kérdés első felével értek egyet, túlreagálod. (bár én fiú vagyok,lehet a nők emocionális gondolkodása és az érzelmek mindenhez történö tulajdonságát én nem érthetem,ahogyan lehet a párod sem. ezért nem tudja felfujni az ilyen dolgokat.
megy a boltba es en kerem hogy vegyen kefirt (csak en iszom), es elfelejti, es sok hasonlo aprosag ami magaban semmi de megis rossz nekem.
az apám ha vásárolni megy és elviszi a a bevásárlólistát, még azt is elfelejti megnézni,sosincs olyan hogy mindent megvenne,senki nem pampog miatta, egyszerüen feledékeny.bár lehet ott nálatok nem tolerálják a feledékenységet.
viszont ha sokat forogsz ezeken,kicsit olyan, mintha kifogást találnál direkt a kapcsolatban,különben elnéznéd az ilyesmit. nem?
a lényeg, hogy ne feszülj be ezen. kezeld humorral.
(akár jogos akár nem)
El lehetne ütni poénnal, de a mogyoróallergia nem poénos. Ma már a csapvízre is rá lehetne írni, hogy nyomokban földimogyorót tartalmazhat...ténylg szinte minden élelmiszer csomagolásán ez van rajta, hiszem a sok sok mindent ugyanabban a gyárban dolgozzák fel.
Én részleges tejcukorérzékeny vagyok. Keveset meg tudom emészteni, a sok kevés viszont felhalmozódik (mérgezéses tünet). De ha véletlen kevéskét eszem, nem okoz bajt. Viszont a mogyoróallergiában nincs részlegesség. Igaz itt nem mérgezéses tünetek vanak, hanem asztmás rohamok. Szóval nem játék, én nem intézném el egy poénnal.
Ha szereted a párod, szereted a dilis szétszórtságával együtt. Ha ez zavar, bizony nem szabad közös családot alapítani, mert gyerek mellett őt is gyereknek fogod érezni.
Ha nem tudsz mosolyogni a "bénaságokon", engedd el, hogy találjon magának olyan párt, akit ez kevésbé zavar.
Én férjem matematikus :) Elképesztő szétszort, feledékeny, olyan szórakozott professzor típus, de én imádom ezt benne és nem zavar. Szeretem, hogy mindent elfelejt, szeretem hogy 4 év után sem képes megjegyezni, melyik villanykapcsolóval mit kapcsolunk le vagy fel, nem képes megjegyezni mikor jönnek a kukások + mikor van a szülinapom... Hogy segítsem ezekben, állandóan emlékeztető cédulákat ragasztok ki szivekkel, virágrajzokkal. Persze vannak nehezebb napjaim, amikor elgurul a gyógyszerem és mint ma reggel is közlöm vele, hogy még egy autista is képes megjegyezni ezt meg azt, de pár perc után átölelem, mert tudom, hogy ő ezen nem tud változtatni.
Egyik kedvenc történetem tortával kapcsolatban:
megrendeltem magamnak a tortát, neki odaadtam a papírt hogy hozza el. Elment, megérkezett egy kissé összenyomott dobozzal. Mikor kinyitottuk, szomorúan vette tudomásul, hogy ebbe a dobozba (amit ő hozott el a cukrászdából) torta volt és éppenséggel nem túl óvatosan vezette a kocsit, így a doboz oldalához ütődött a torta és a teteje is lecsúszott a tortának. Hogy ne szomorkodjak, autóba ült és azonnal elment egy másik tortáért.
Mikor hazaért, láttam hogy nagyon gondolkodik valamin, letette a dobozt (ugyanolyan összenyomott állapotban, mint az előzőt) és elvonult a dolgozószobába. Kinyitottam a tortás dobozt és megmutattam neki, hogy ez a szállítás sem sikerült jobban :) Azt mondta, elmegy a 3. tortáért és most tényleg nagyon fog rá vigyázni, megigéri, de már így is volt 2 nyomi torta, így nem engedtem el újra.
Nekem ezek a történetek inkább kedvesek, mint bosszantóak, bár valóigaz, hogy akkor némi bosszúság is elegyedett a mosolyommal, de az mára már feledésbe merült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!