Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Tartásdíj automatikusan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tartásdíj automatikusan megszűnik 18 éves kortól?

Figyelt kérdés
Ha a gyermek saját elhatározása miatt 2 éve nem tartja a kapcsolatot az apjával (semmi oka erre, az anyja még örül is ennek, mert utálja apukát), egyszerűen csak nem kell fizetni 18 éves kor után? Ha jól tudom, ezen túl nem is tartásdíj, hanem rokontartás, ami érdemtelenség miatt nem kötelező fizetni.
2012. dec. 10. 15:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj, de te miért hagytad, hogy ne tartsa veled a kapcsolatot? Miért nem jelentetted fel az anyát már rögtön az első elmaradt láthatás után?

Írj egy tértivevényes levelet az anyának, hogy tájékoztasson, és jelezd, hogy élni kívánsz a láthatással. Az anyának ugyanis kötelessége úgy nevelni a gyereket, hogy az akarjon kapcsolatot tartani az apával, ha ezt nem így teszi, akkor az kiskorú veszélyeztetése. Nálunk is mindent elkövetett az anya, hogy távol tartsa tőlem, de a bírónő kiosztotta, hogy ha a gyerek nem akar jönni, akkor az az ő hibája és annak nem lesz jó vége.

Szóval lépj, és légy határozott.

2012. dec. 19. 17:09
 12/15 A kérdező kommentje:

Miért hagytam?.. Nem 10-12 éves, nem tudom irányítani, bulizni jár 2 éve az éjszakába a sok vele egykorúval, igazából nem lehet ráparancsolni, hogy bocs, a hétvégéd az apádé, nem a barátnőké és a fiúdé. És úgy voltam vele, ha nem akarja, mi értelme kényszeríteni, ez kinek jó? Persze az ember azt hiszi a helyzet átmeneti, változhat, aztán persze nem. Kisebb gyereknél van értelme írni...

Voltam bent a gyámhatóságnál amúgy egy éve, közölték, mire átfut az egész, meghallgatnak mindenkit, már 17.5 éves, szinte nagykorú, onnan kezdve meg úgyse tehetnek semmit, azaz sok értelmét nem látják a hivatalos útnak.

2012. dec. 20. 08:11
 13/15 anonim ***** válasza:

Látod itt a probléma. A gyámhivatal ezen hozzáállását is azonnal jelenteni kellene a felettes kormányhivatalnál, neked pedig ettől függetlenül fel kellett volna jelentened a feleséged.

Azonkívül mi az, hogy egy 12-14 éves gyerek egyedül jár bulizni a haverokkal? Milyen szülő az olyan, aki ezt megengedi. Ez önmagában is már kiskorú veszélyeztetése.

De ha te is leszarod a gyereked és hagyod hogy bűnöző váljon belőle, akkor ne csodálkozz, hogy így állnak hozzád is.

2012. dec. 20. 09:11
 14/15 anonim ***** válasza:
Van egy törvény, ami szerint 18 év alatti személy ete 10 óra után nem tartózkodhat egyedül közterületen. Egy 16 éves gyereknek még nem való az éjszakai bulizás. Ez a szülő felelőssége. Ha láttad, hogy az anya ezt engedi, akkor neked lépned kellett volna és kérni a gyerekelhelyezés megváltoztatását.
2012. dec. 20. 09:13
 15/15 A kérdező kommentje:
12-14 éves?... Ki írta ezt? Egy hónap múlva 18, és másfél éve jár bulizni (csak a facebook-on látom, és nem naponta jár, de hétvégenként olykor elmegy a barátnőivel). Nem tudom, honnan írtok, de itt ezt mindenki "normálisnak" tartja, tele van a Hajógyári Sziget 16-18 évesekkel. Ha lenne rá törvény, gondolom a rendőrség se csak ott sétálgatna közöttük.
2012. dec. 20. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!