Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tartásdíj automatikusan megszűnik 18 éves kortól?
Már ne haragudj, de te miért hagytad, hogy ne tartsa veled a kapcsolatot? Miért nem jelentetted fel az anyát már rögtön az első elmaradt láthatás után?
Írj egy tértivevényes levelet az anyának, hogy tájékoztasson, és jelezd, hogy élni kívánsz a láthatással. Az anyának ugyanis kötelessége úgy nevelni a gyereket, hogy az akarjon kapcsolatot tartani az apával, ha ezt nem így teszi, akkor az kiskorú veszélyeztetése. Nálunk is mindent elkövetett az anya, hogy távol tartsa tőlem, de a bírónő kiosztotta, hogy ha a gyerek nem akar jönni, akkor az az ő hibája és annak nem lesz jó vége.
Szóval lépj, és légy határozott.
Miért hagytam?.. Nem 10-12 éves, nem tudom irányítani, bulizni jár 2 éve az éjszakába a sok vele egykorúval, igazából nem lehet ráparancsolni, hogy bocs, a hétvégéd az apádé, nem a barátnőké és a fiúdé. És úgy voltam vele, ha nem akarja, mi értelme kényszeríteni, ez kinek jó? Persze az ember azt hiszi a helyzet átmeneti, változhat, aztán persze nem. Kisebb gyereknél van értelme írni...
Voltam bent a gyámhatóságnál amúgy egy éve, közölték, mire átfut az egész, meghallgatnak mindenkit, már 17.5 éves, szinte nagykorú, onnan kezdve meg úgyse tehetnek semmit, azaz sok értelmét nem látják a hivatalos útnak.
Látod itt a probléma. A gyámhivatal ezen hozzáállását is azonnal jelenteni kellene a felettes kormányhivatalnál, neked pedig ettől függetlenül fel kellett volna jelentened a feleséged.
Azonkívül mi az, hogy egy 12-14 éves gyerek egyedül jár bulizni a haverokkal? Milyen szülő az olyan, aki ezt megengedi. Ez önmagában is már kiskorú veszélyeztetése.
De ha te is leszarod a gyereked és hagyod hogy bűnöző váljon belőle, akkor ne csodálkozz, hogy így állnak hozzád is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!