Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váljak vagy könyörögjek?
Sziasztok.
15 éve vagyok együtt a feleségemmel,4 éve vagyunk házasok.
2 gyermekünk van,3 és 1,5 évesek.
Talán a gyerekek megszületésétő kezdödtek a gondok,elhidegülés,gyerekek ellátása,kevés egymásra fordított idő stb.Egyik nap a feleségem reggel elvitte a gyerekeket az anyjához lerekta őket és element ügyvédhez a tudtomon kívül,míg én otthon voltam.
Pár nappal előtte mindent kiplakátozott egy iskola jelentkezési lapjával,meg a bizonyítványával.
Gondolom azért hogy azt higgyem ott volt.
Mikor hazaért kérdőre vontam,hogy hol volt csak hebegett habogott,és a végén kibökte.Elvitte a ügyvédhez a házunk tervrajzát és mindent elintézett,hogy el legyen indítva a válás.Pár hónapja én küldtem el mert nagyon befolyásolható volt a szülei részéről.Utánnamentem és visszakönyörögtem őket.A családom fenntarása és nyugalma érdekében munkahelyet változtattam,
többet keresek,nyugodtabb vagyok.20 éves korom óta azon dolgozom,hogy nyugodt otthont teremtsek a gyerekeimnek,és neki,amit közösen el is értünk,de ő a célegyenesben kiszállt.Mikor kész lett a ház(nagyjából)elkezdett pakolni,és 1 hét alatt összecuccolt.
Elköltözött az anyjához a 2 gyerekkel,se válóper se semmi.Azt várja,hogy én könyörögjek megint.
1hónapja nem láttam a gyerekeket,az ő részéről a megbánás legkisebb szikrája sem mutatkozik.Elvannak a szüleinél nem kell fizetni semmit a nagyi vigyáz a gyerekekre,oviba viszi őket,foglalkozik velük.Nekem itt maradt a ház a renegteg fizetnivaló,egyedül vagyok.A témát elég felületesen írtam le de takarja a valóságot,én sem vagyok tökéletes de próbáltam neki lehetőséget adni de ő inkább az anyjáékat választotta.
VÁLJAK VAGY KÖNYÖRÖGJEK?
Na akkor egy kicsit mélyebbre ásunk,hogy mindenki értse a történteket.Mert nem egyszerű az élet.
Mint az elején is említettam 4 éve vagyunk házasok,a többi előtte együttélés volt.20 évesen elvesztettem édesanyámat és a két testvéremmel,meg apámmal egyedül maradtunk.Közös vállalkozásba kezdtünk apámmal és a bátyámmal,ami 8 évig ment is,de amint fogyott a munka,a pénz megszűnt a szeretett az ő oldalukról.Komplett műhelyt hagytam hátra gépekkel,teherautóval mert ők nem akartak dolgozni csak felélni a pénzt.Az apám annyira megsértődött,hogy elkőltöztem az anyosomékhoz,hogy nem jött el az esküvőnkre,az unokáit sem látta pedig mindene volt egy lány unoka mert senkinek nem sikerült kislányt összehozni a családban.Én voltam az első aki kilépett és dolgozni akart,vinni valamire.A műhelyen zárat cseréltek
igy nem tudom elhozni semmimet se,de nem is tudnám hova tenni.Míg az anyosoméknál laktunk kb.5-6 évig minden második héten mi vásároltunk be,minden télen rengeteg fűtőnanyagot biztosítottam nekik kivágtam,feldolgoztam
hazaszállítottam nekik,az anyósom is segített pár esetben adott kölcsön mikor megszorultunk a házépítésben.de azt a lehető legrövidebb úton visszafizettük.(erre mindíg odafigyeltem)A házépítésnél sokst segített fizikai munkval a nejem ha tudott mindíg felelőséget érzett a munka, a közös jövő miatt.A házat a saját kezemmel építettem csak vakolni volt a kőműves,burkolni a burkoló.
Csőszerelést,falazást,bútorkészítést,lakatos,asztalos,ács munkákat,gyakorlatilag mindent én csináltam napersze az ő családja fizikai segítségével.1 évig csak az ELTE-egyik honlapját bújtam,találok -e építési rajzokat a tetőszerkezet építésére,és találtam.Megcsináltam saját magam,kiterveztem és felépítettem,Itt jegyezném meg bárki látta idáig azt mondta,hogy nagyon szép lett.Jöttek az ablakok,ajtók azt is beraktam,a beltérieket saját magam csináltam,faragott ajtódíszek nagyméretű betétes 100 éves korahű ajtótokokkal,nagyon szép lett.Ezeket úgy csináltam ,hogy délután 4-ig dolgoztam utánna nekiláttam éjfélig csináltam,lefeküdtem hajnal 4-ig aludtam,felkeltem 4-től reggel 8-ig folytattam rendet rakatam a műhelyben elmentem dolgozni delután 4-ig és keztem előről.
Ez az egész 4 hónapig tartott,de megérte,mert olyan környezetben tudhadtam őket amilyenben mindíg is szerettem volna.2éve lakunk a házban de amikor azt mondtam neki,hogy iratassuk át ide erre a lakcímre magunkat csak engem akart átiratni,nekem már itt gyanús volt a dolog.Bármikor veszekedésre került sor mindíg megkaptam,hogy ez az én házam és ebből neki semmi se jár,az anyós is ezt hangoztatta mindíg,meg,hogy a lányának semmi becsülete a házban.Miután elköltözött a gyerekekkel,rögtön visszament 4 órásba dolgozni és ott mindenkinek eldicsekedett,hogy ő elhogyott.Rögtön kölcsönkért valakitöl 170.000 ft.-t. hogy egybe lerakja,egy tanfolyamra.Idáig nem volt lehetőségünk ilyesmire mert vagy a házra költöttük vagy az én elhelyezkedésemre.Éli világát jól néz ki ad magára,mindenhova az anyósék autójával rohangál.
Itt maradt az ő nevére vett autó,ez persze nekem is jó,de mikor javítatni kell,fizetni a biztosítás akkor nem.Kisebb hitel van a házon ez havi 35.000-t jelent,fizetem a rezsit,minimális havi költségből próbálom kihozni a kaját,hát ez van.
Ugy érzem magam mint a kutya akit beszoritottak a sarokba és ütik.Védekeznem kell csak nem tudom mi lenne a helyes,az anyósékat látni se akarom így nem is szeretnék elmenni hozzájuk.
Na akkor erre válaszoljatok!
Ejha kérdező. A történet bonyolult, a megoldás lehet nem az. Lehet hogy melletted nem érezte magát nőnek a feleséged, nem tudott öltözködni, nem tudta kicsípni magát. Lett egy ház, mait majd takaríthat a gyereknevelés közben. Ettől a tehertől szabadította meg magát.
Melletted nem volt önmaga, ezért teljesen új életet kezd. Téged nem károsított meg, látod még a házat sem íratta a nevére (megtehette volna, akkor a fele az övé, ha házasok vagytok). Tehát teljesen elszeparálta magát tőled.
Kicsit érthetetlen ez amúgy, hisz ha ránéz a gyerekeire, úgyis eszébe jutsz. Én erre tudok gondolni. Természetesen lehet hogy feleslegesen koptattam a billentyűzetmet. Amúgy nem hallottam még iylen történetet. Gyerektartást sem kér? Semmit? Hihetetlen!
Ráadásul lehet hogy ez a történet nem rólatok, hanem rólad szólt. Dolgoztál, hajnaltól reggelig, majd délutántól estik csináltad a házat, közben ő meg levesbe került. Azért várja hogy visszakönyörögd, hogy fontosnak érezze magát. Még ez jutott eszembe. De gondolom ezekkel nem mondtam semmi újat.
2 részre osztom a válaszom: a gyerekekkel mindig, minden körülmények között tartsd a kapcsolatot, szeresd, óvjad, féltsed őket. Egyetlen percet se hagyj ki a velük tölthető időből.
Válás vagy könyörgés?
Először meg kell értened a feleséged indokait, hogy dönteni tudj. Nem hajt a tatár, próbálj rájönni, mik az okok, amik ide vezettek. Ha tudod az okokat, a megoldás is ott lesz. Bárki is adna most tanácsot, csak lutri lenne.
En a leirtakból azt veszem ki, hogy a feleséged szabadon akar élni. Nem szeret már téged. Itt mindig azzal jönnek, hogy "nem érezte nõnek magát".Valaki családi fészket akar, vagy szabadon élni?Nem mindegy!
Amikor már valami kihült egy házasságban, ott már nagyon nehéz ujra helyrehozni. Most a feleséged jól érzi magát, lehet ahogyan mulnak az évek,akkor fog rádöbbenni, hogy mit tett, de most még nem.
Ne könyörögjél, azzal csak megalázod magadat a feleséged elõtt. Látogasd a gyerekeidet, de hagyd hadd menjen minden a maga utján.
Jó döntést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!