Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Adnátok még egy esélyt? Vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Adnátok még egy esélyt? Vagy csak vesződnék vele?

Figyelt kérdés

A barátommal már majdnem egy éve együtt vagyunk. Elmondása szerint nagyon szeret engem, ezt tettekkel is kimutatja, vacsorát főz, rendszeresen ajándékokat vesz, a fényképemet kint tartja az asztalán, hogy mindenki lássa...vannak jelek amik azt mutatják, hogy szeret. Én is szeretem őt,főleg most döbbenek rá, hogy szakítottam vele, és nagyon hiányzik...

Ami nagyon zavart a kapcsolatban, hogy egzisztenciálisan semmilyen szinten nem érzem magam mellette biztonságban. Nem vagyok sem gazdag sem elkényeztetett, de teszek azért, hogy egy tűrhető szintet fennt tudjak tartani. Nincsenek igazából nagy igényeim, csak annyi, hogy legyen egy kisebb kertes házam, és a számlákat ki tudjam fizetni, gyereket tudjak vállalni,róluk gondoskodni tudjak. A barátom enyhén szolva is vacak helyzetben van, ami még nem is zavarna, de szó szerint beleragadt a sárba... és sajnos vígan dagonyászik benne. Néha nyafog, hogy nem akarja így tovább, változtatni akar, de nem tesz érte lépéseket. Hiányolom belőle a tettrekésszséget. Ráadásul tudja, hogy ez nekem milyen fontos, így már úgy vagyok vele,hogyha szeretné és komolyan gondolná velem, akkor megtenné , hogy változtat, azért, hogy közös jövőnk lehessen, és merjek tervezni vele. De nem tesz semmit. Szakmája van amúgy, de feketén dolgozik, nem is a szakmájában...Szerintem elég jó szakmája van, el tudna vele helyezkedni, de annó meg se próbálta. Jött ez a lehetősség, elvállalta, fütyült rá, hogy miért nem kéne feketén dolgozni, és beleragadt. Nekem annyi volt a kérésem tőle, hogy legyen egy bejelentett munkája, és egy jogosítványa (főleg, ha kocsija már van...). Engem az se érdekel, ha nem a szakmájában helyezkedik el, mondjuk állítólag a suliban annak idején kifejezetten szerette, felőlem mehet egy gyárba is, de legyen bejelentett munkahelye...A jogosítványt meg azért mondtam neki, met elég alapdolog, az elhelyezkedéssel kapcsolatban is növelné az esélyét. Még szeptember elején beiratkozott egy gépkocsivezetői tanfolyamra...októberben volt vizsga, ami nem sikerült neki. Nem voltam mérges, mert miért lettem volna, bíztattam, hogy majd menni fog legközelebb... novemberben újabb vizsga, az se sikerült. Most november végén újabbb vizsga lesz, amire jelentkezett is, de sokáig nem tudta hány órakkor kezdődik. Mondták neki az irodában, hogy majd telefonáljon be ez ügyben. Csütörtök este összevesztünk, mert kiderült, hogy a drága párom ennyit nem tudott megtenni, hogy felhívja az irodát, hogy mikor megy vizsgázni... mert leszar.ta az egészet. Sőt közölte, hogy a korábbi kettőre se tanult semmit. Ezen persze nagyon kiakadtam, mondván miért nem akar tenni semmit a jövőjéért, hogy jobb legyen...miért nincs igénye a változásra, a szebbre, a jobbra, miért nem akar tenni azért, hogy jövőnk legyen?? A másik meg, hogy ebben a 2 hónapban alig találkoztunk, mondom háttérbe húzódok, hogy tanulhasson. Mivel sokat dolgozik, gondoltam kellenek neki az esték, hogy készülni tudjon, emiatt alig találkoztunk, erre tessék, nem tanul...hanem döglik a tévé előtt. Na meg siránkozik, ahelyett, hogy tenne érte, hogy jobb legyen... Nagyon összevesztünk, és szakitottam vele, ami láthatóan eléggé megviselte őt, de engem is...

Még a másik ami miatt kibuktam, hogy kértem őt, hogy irja meg az életrajzát (ezt is még szeptemberben...), és küldje el, mert akkor segítek benne, kijavitom a hibákat... erre se volt képes...

Másnap viszont délelőtt hívott telefonon, hogy bocsánatot kérjen. Kiderült az autósiskolába is betelefonált, meg van a pontos időpont és azt állítja el is fog menni... most meg elmondása szerint nagyon tanul. Megírta az önéltrajzát is, elküldte nekem, én kijavitgattam, megigérte, hogy visszaküldi kijavitva is... Szóval most, hogy rájött, hogy elveszíthet, nagyon elkezdtett teperni...

Én arra jutottam, hogyha megcsinálja a kreszt, és azonnal felveszi a kapcsolatot egy oktatóval, + szintén még decemberben elkezdi az elsősegélyt, illetve, ha elküldi az életrajzát tisztességesebb formában aztán elkezd állásokra jelentkezni... akkor adnék neki még egy esélyt...

Szerintetek? Én minden segítséget szeretnék megadni neki, hogy boldoguljon, jobb legyen, de csak akkor megy, ha ő is akarja...De már sokaktól megkaptam, hogyha így elszúrta, ne vesztegessem rá az időm, mert csak lehúz a sárba magamellé. Pedig nem vagyok nagyravágyó, de ennyit kértem tőle, hogy legyen idővel egy bejelentett állása (tudom milyen nehéz elhelyezkedni, addig is nagyon jó, hogy legalább feketén tud dolgozni), illetve legyen meg a jogsi... Szerintem ez nem nagy elvárás. Szóval, ha látványosan összekapná magát, ti adnátok még egy esélyt egy ilyen srácnak??

2012. nov. 25. 11:49
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
jah és hogy értsétek, a hiteles ház az 5 éves terv része... nem azonnal akarom! És igen, hiába nincs egy éves a kapcsolat, de komoly kapcsolat volt, közös célokkal, vágyakkal. Huszon évesek vagyunk, szerintem közel egy év környéként már el lehet gondolkodni, hogy akkor hogyan tovább. És érthető, hogy elkezdtem aggódni is emiatt...Szóba került a házasság is, mielőtt elköszöntünk egymástól, azt mondta az évfordulón megkért volna... viszont én olyannak mondanék igent, akivel egyeznek a céljaink, és együtt teszünk is érte...:(
2012. nov. 25. 13:17
 12/21 anonim ***** válasza:
84%

Figyelj Kérdező!

Kutyából nem lesz szalonna.Ez a hapsi egy léha,laza,energiavámpír volt.Nincs neked erre szükséged,nagyon remélem....

2012. nov. 25. 13:34
 13/21 anonim ***** válasza:
81%
ugyanilyen volt az exem. belefáradtam h húz le, h nem érzem magam senkinek mellette, mert csak cseszi el mindkettőnk idejét. Semmi jövőképem nem volt. Egy egy veszekedés alkalmával persze ígért ezt azt de csak ideig óráig tartotta be. Ő unta meg h csesztetem, lehet h igaza volt de hálás vagyok neki amiért kirakott mert azóta látom h mennyi energiámat elvette az h őt taszigáljam előre...
2012. nov. 25. 14:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Utolsóval egyetértek. Nem fog megváltozni, amikor úgy érzi, gáz van, ígér fűt-fát, amire 2 nap múlva már nem is emlékszik. Ilyen az alaptermészete, azt nem fogod tudni megváltoztatni.

A férjem ugyanilyen, igaz a napi munkáját maximalistaként végzi, de az itthoni élet számára akkor tökéletes, amikor a TV előtt aludhat. És minden másban ugyanolyan, amit írtál a barátodról. A saját dolgában is nekem kell nyaggatni, hogy intézkdjen, de még úgy sem nagyon sikerül. A konfliktusaink 90%-a ebből fakad, mert én pörögnék ezerrel mellette. És ez az évek múlásával egyre rosszabb lett.

Ha te ennyire céltudatos és tettre kész vagy, szerintem se ragadj le mellette. Később ott lenne a család és a rengeteg kötöttség, amik mellett már nem tudsz ilyen könnyen változtatni.

2012. nov. 25. 16:45
 15/21 anonim ***** válasza:
Egyedül él? Hány évesek vagytok? És ki vezeti a kocsit, ha nincs jogsija??? Akkor minek kellett neki?
2012. nov. 25. 17:01
 16/21 anonim ***** válasza:

Én azt nem értem, mi tart mellette... Miben reménykedsz? Az eddigi kapcsolataiban is csak így elvolt? Mi a közös bennetek, vagy miért ilyen fontos, hogy "átneveld"? Ez nagyon nehéz, szinte reménytelen vállalkozás, ha ő nem akarja. Főleg, ha azt mondod, jó szakmája van. Lehet kőműves, szobafestő, bármi, csak akarjon tenni...

Mondjuk ha még a huszonévei elején van, talán könnyebb...

2012. nov. 25. 17:20
 17/21 anonim ***** válasza:
Miért nem akar bejelentett állást? Ez is nem fura? Mintha igazából Te tepernél. Nála nem érződik ennyiből a közös jövő, család utáni vágy...(Utolsó voltam.)
2012. nov. 25. 17:24
 18/21 anonim ***** válasza:
60%

nem ártana tudni, h pontosan hány évesek vagytok...

nekem volt hasonló pasim, csak a nagy lufitervek voltak, de a megvalósítás vakvágányon haladt. belefáradtam, h folyton én noszogatom, segítek neki, miközben azt látom, h nem halad előre. tudom, én vagyok a gonosz, pénzéhes banya, aki nem pátyolgatja a szegény párját... elhagytam, mert láttam, h vele nem olyan jövőm lesz, amiben jól tudnám magam érezni.

amúgy jogsi nélküli vezetésért szépen meg tudják turkálni az ember popsiját, és 2 évig ne is álmodjon jogsiról, ha elkapják...

visszatérve: azóta van egy olyan párom, akinek elég volt a kezdő lökést megadni, azóta ível felfelé a karrierje, normális, jól fizető állása van, amiben lehet tervezni. persze én is teszek azért, h a közös jövőnk egy megvalósítható dolog legyen, egymást támogatjuk, szóval igazán összeillünk.

ennél a srácnál találsz sokkal jobbat, ha keresel, és nem ragadsz be mellé a sárba.

nálunk a párom támogatott a jogsiszerzésben, én pedig támogatom őt a másoddiplomája megszerzésében :) szerencsére nem kell megírnom helyette, csupán annyi, h itthon mindent megcsinálok, h legyen ideje a tanulással foglalkozni. bocs, de egy 20onéves ember ha nem tud egyedül egy CV-t megírni, az igencsak súlyos következtetéseket von le róla...

2012. nov. 25. 20:17
 19/21 A kérdező kommentje:

akkor mindenre próbálok válaszolni

a kocsiját úgy vette nyáron egy ismerősétől, előbb azt akarta, hogy előbb megszerzi a jogsit, utána kocsit vesz. Erre jött ez ismerőse az eladandó kocsijával, illetve megmondta neki, hogy nem birná kivárni, hogy ő letegye a jogsit, most árulja a kocsiját, eladná másnak ha nem veszi meg. Így lett előbb kocsija mint jogosítványa. Amúgy szerencsére nem nagyon vezet, nehogy elkapják, nagybevásárlást szokta megejteni kocsival, de oda föld út visz, ahogy hátrulról megközelíti a hipermarketet, így végül is mindegy, nem kapják el. Életkort illetően, ő 24 éves, én egy évvel fiatalabb. Családcentrikusnak ismertem meg, ezért is bánt, hogy akkor mi a fenének nem tesz érte érdemi lépéseket... csak ábrándozik tervezget, pont ahogy az egyik válaszoló írta:( Asztalos végzettsége van egyébként. Nem arról van szó, hogy nem akar bejelentett állást, de ezért is tennie kéne, hogy találjon valamit...mondogatja, hogy mit kéne tennie, de nem teszi meg, ez idegesít. Azért az túlzás, hogy egy cv-t nem tud egyedül összedobni: megírta az életrajzát egyedül, viszont pokolian rossz a helyesírása, ezért ragaszkodtam hozzá, hogy küldje el, mert én abban egész jó vagyok. Most egyébként megint hívott, hogy már a 71ből 75pontos kressz teszteket csinált a gyakorló programon... csak már úgy vagyok vele, hogy hiszem ha látom...

2012. nov. 25. 20:39
 20/21 anonim ***** válasza:
Hát, a víz is levert, annyira az exemről írtál szinte. Még a kocsis sztori is ugyanez volt, a fekete munka, vacsorák, stb. Mindent megértettem, a pszichés gondjait, mindent. Kapott esélyt, sokat. Szerelmes voltam bele, és még mindig az vagyok. De be kellett látnom: az én erőm kevés. És senkit nem erőltethetsz, ha nem akarja igazán. Te átmész tanító nénibe, pszichológusba, szociális munkásba, és ez eldeformálja a kapcsolatotokat. Te pedig minden kis jelnek örülni fogsz és reménykedsz. Több mint 10 évvel idősebb vagyok nálatok, és most szenvedek mint a kutya. De inkább elveszítem örökre, minthogy ő adja a kilincset, én meg köré építsem a házat - ha érted, mit gondolok. Nagyon sajnálom, és együttérzek veled. Azt sem mondom, hogy mindenki úgy végzi, mint mi végeztük (?), de saját magának kell belátnia, mi a fontos.
2012. nov. 26. 01:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!