Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adnátok tanácsot, hogyan tudnám végigvinni a válást viszonylag normálisan?
A szitu a következő: a férjemmel már régen elhidegültünk egymástól, minden téren, társas magányban éltünk évek óta. Egy gyermekünk van, jó apa, de pocsék férj. Én próbáltam rávenni, hogy oldjuk meg a problémáinkat, de évekig küzdöttem egyedül, semmiben nem volt partner.
Úgy döntöttem, hogy elválok, ezt közöltem is vele, de egyszerűen nem volt hajlandó tudomásul venni. A döntésem után kialakult egy új kapcsolatom, amiben abszolút látom a jövőt (másfél hónapja tart). A férjem tud az új kapcsolatomról.
A jelenlegi helyzet valami elképesztően szürreális... élek a férjemmel közös háztartásban, hetente kérem, hogy költözzön el, akkor mindig jön a lelkizés, hogy adjak még egy utolsó utáni esélyt és ő reménykedik, hogy vége lesz a mostani kapcsolatomnak. Közben a barátommal találkozgatunk, sokszor több napra elutazunk együtt.
Hogyan tudnék ebből a fura helyzetből kilépni, és véget vetni ennek az állapotnak? Másfél hónapja megy így, és nem jutunk egyről a kettőre....
Mindenképpen közös megegyezéssel szeretnék válni, de már ott tartok, hogy ha ennyire visszaél a türelmemmel, akkor perre viszem (biztos, hogy úgy rosszabbul jönne ki, ezt mondtam is). Sajnos a férjem amúgy is nagyon "kényelmes", nem képes lépni semmiben...
Miért nem te költözöl el?!?...
Ezt is megtehetnéd...
Miért az a természetes, hogy a férjed költözzön?...
Költözz el a barátodhoz, OSZT JÓNAPOT!...
Indítsd el a válást. Előbb-utóbb leesik neki.
Előzőnek: a lakáskérdés nem olyan egyértelmű.
Előzőnek: köszönöm, de a döntést már meghoztam azelőtt, hogy az új kapcsolatba kezdtem volna (különben bele se kezdtem volna).
Tehát nem az új miatt akarok válni, hanem mert a házasságom tényleg reménytelenül megromlott, és semmi esélyt nem látok a helyrehozatalára - már én sem akarom, a sok egyoldalú küzdelem miatt igencsak elhidegültem a férjemtől, nem tudom elképzelni, hogy valaha közünk legyen egymáshoz érzelmileg, szexuálisan.
És nem arról van szó, hogy hezitálnék, mert a férjemmel nagyon egyértelműen közöltem a döntésemet. Mindössze arról van szó, hogy hiszem, hogy felnőtt, intelligens emberek módjára meg tudjuk beszélni a részleteket, anélkül, hogy ügyvédeket kellene bevonni (egyikünk sem áll úgy anyagilag, hogy feleslegesen ügyvédekre költsünk).
Emellett pedig nem szeretném a férjem "padlóra küldeni", már csak a gyermekünk miatt sem.
Azt gondoltam, hogy tudjuk értelmes emberek módjára rendezni, de nem úgy tűnik sajnos...
Én megértelek, mi is így éltünk... illetve nem rúgtam ki a lakásomból, kapott külön szobát... :-S A legrosszabb időszak volt.
Végül közös megegyezéssel válunk, nem kellett hozzá plusz papír. Én adtam be, beleírtam, hogy vagyoni és gyerektartás/láthatás ügyben megegyeztünk. Az első tárgyaláson elő kellett adni, hogy mi az. Részletezni csak a gyerekkel kapcsolatban kellett, a vagyonnál elég volt az, hogy rákérdezett mind a kettőnknél, hogy megegyeztünk-e tényleg és ez megfelelő-e. Nem kellett részletezni, hogy övé a mikró, enyém a vasaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!