Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adnátok tanácsot, hogyan tudnám végigvinni a válást viszonylag normálisan?
A szitu a következő: a férjemmel már régen elhidegültünk egymástól, minden téren, társas magányban éltünk évek óta. Egy gyermekünk van, jó apa, de pocsék férj. Én próbáltam rávenni, hogy oldjuk meg a problémáinkat, de évekig küzdöttem egyedül, semmiben nem volt partner.
Úgy döntöttem, hogy elválok, ezt közöltem is vele, de egyszerűen nem volt hajlandó tudomásul venni. A döntésem után kialakult egy új kapcsolatom, amiben abszolút látom a jövőt (másfél hónapja tart). A férjem tud az új kapcsolatomról.
A jelenlegi helyzet valami elképesztően szürreális... élek a férjemmel közös háztartásban, hetente kérem, hogy költözzön el, akkor mindig jön a lelkizés, hogy adjak még egy utolsó utáni esélyt és ő reménykedik, hogy vége lesz a mostani kapcsolatomnak. Közben a barátommal találkozgatunk, sokszor több napra elutazunk együtt.
Hogyan tudnék ebből a fura helyzetből kilépni, és véget vetni ennek az állapotnak? Másfél hónapja megy így, és nem jutunk egyről a kettőre....
Mindenképpen közös megegyezéssel szeretnék válni, de már ott tartok, hogy ha ennyire visszaél a türelmemmel, akkor perre viszem (biztos, hogy úgy rosszabbul jönne ki, ezt mondtam is). Sajnos a férjem amúgy is nagyon "kényelmes", nem képes lépni semmiben...
5 évig. Utólag belegondolva nagyon nagy hülyeség volt.
Előtte nyűglődtünk, kimondtuk, hogy vége. A hálót megkapta ő, én mentem a nagyszobába aludni. Alig adott bele a költségekbe, pedig használt vizet, áramot, netet. A kaját amit én cipeltem haza sokszor megette. Szinte mint egy ingyen hotel. Házimunkában nem segített, a szobájából néha én vittem ki a kajamaradékot.
Persze élte világát, jött-ment, én meg nem tudtam kapcsolatot sem addig kezdeni, mert ott voltak a gyerekek, rájuk sem vigyázott. Amióta elköltözött sokkal jobb a hangulat otthon, én sem vagyok feszült.
Juj, elég rossz kilátások... azért ennyi ideig nagyon nem szeretném húzni! Pedig a férjem tuti elhúzná, abszolút olyan, és hát igen kényelmes neki ez a helyzet... Tulajdonképpen számára nem jelent túl nagy változást, mert eddig se volt sok közünk egymáshoz, most sincs...
És hogy sikerült véget vetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!