Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tartom el a gyermekem, ha elválok?
Figyelt kérdés
El szeretnék válni, az apa nem fog fizetni gyerektartást, mert aláirtam egy hülye papirt, hogy azért, mert felújitotta a lakást, az összeg ellenében nem kérek 6 évig gyerektartást. (Ma már nagyon bánom, hogy ilyet aláirtam, de akkor addig szekált, amig azt nem mondtam, hogy aláirom, csak hagyjon már békén). Szóval most jól keresek, de mi lesz, ha egyszer munkanélküli leszek? Vagy pont a lakást kell kifestetnem? Hogy tartom el akislányomat? Mi lesz, ha csak 80.000-ret fogok keresni jó esetben és a rezsi meg a kaja összesen 100 eFt. Akkor még hol van az ovi, a ruhák, a külön befizetnivalók, programok, buszutazás. Igy nem szabad elválnom? Nincs más szakmám, nem tudok több munkát bevállalni, mert a gyermekemmel is szeretnék lenni. Szerintetek? Inkább ne váljak el, mert nem tudom eltartani a gyermekem?
Bármilyen papír, amit aláírtál, csak akkor kötelezö érvényü, ha azt a válóper folyamán a bíróság jóváhagyja. Mennyi pénzt költött a felújításra, és mióta éltek együtt abban a lakásban?
2012. okt. 24. 08:26
32/41 anonim válasza:
Nem csak a festékek árát, hanem ha ő festette ki, akkor a munka díját, ha kifestette valakivel, akinek fizetett, akkor azt a pénzt is hozzászámolják.
Gyerektartás lesz fizetve. Ennyi a történet. Kérdező, te mentél hozzá iylen emberhez. Gondolmo akkor sem értékelt semmit. Válj el, a gyerek sokkal jobban megszenvedi a rossz légkört (erre majd réjössz, amikor elvonóra kell vinned a gyereked).
2012. okt. 24. 09:13
33/41 Mara Acoma válasza:
Nyugi, a gyerektartásról NEM LEHET lemondani, tök mindegy mit írtál alá:-) Azt le fogják vonni a fizujából és elutalják neked. Nem mondhatsz le arról, ami nem a tiéd, azt a gyerkőc megélhetésére kapod. Amit aláírtál ebben az esetben semmis! Te kapod a gyt-t, ő meg pereljen a pénzéért, ha tud. De nem fogja megkapni szerintem, mert a bíróság nem veszi el az ételt a gyerek szájából... A vagyonmegosztásnál semmiképp ne menj bele ilyenbe, kérd a bíróság döntését! El fogod tudni tartani a gyereket, mert kapsz családit, gyerektartást, ha esetleg van vmi tartós betegsége, pl asthma, akkor emelt családi, ingyen kaja a suliban-oviban, ingyen tankönyvek,gyest 10éves koráig, ami mellett dolgozhatsz is. Kérhetsz az önkormányzattól lakhatási támogatás, segélyt stb. Csak mindennek utána kell járni:) Mivel a gyerek nálad marad, nem fele-fele a vagyon, mert Ti ketten vagytok, Ő meg egyedül! Általában ilyenkor az anya a közös lakásban marad a gyerekkel és az apa kell elköltözzön!!!
2012. okt. 24. 10:09
34/41 anonim válasza:
lehet hogy azért, mert régi történet, de volt olyan eset a rokonságban, hogy a fickó otthagyta a lakás felét (tehát nem osztották el a közös vagyont), viszont a két lányára egy fillért sem fizetett soha.
a te sztoridban az hibázik, hogy a fennálló vagyonközösség idején újítottátok fel a lakást, tehát csak a felújítás költségének a felét követelhetné. ettől függetlenül jár a gyerektartás, hiszen valamiből enni kell adni a kicsinek. a párod kifizetését majd megoldjátok más módon.
gondolom nem került milliókba a felújítás, hogy egy óvodáskorú gyerek 18 évig történő gyerektartási költségével egyenlő legyen.
2012. okt. 24. 10:11
35/41 anonim válasza:
A papír, amit írtatok semmis, mivel jogszabályba ütközik: a gyerektartásról nem lehet lemondani!!!
2012. okt. 24. 13:29
36/41 anonim válasza:
Szia.
Az összes hozzászólást nem olvastam.
Lényeg, hogy a papírt milyen módon hitelesítettétek??
Ha nem közjegyző előtt írtátok alá vagy nincs rajta két tanú csak a ti kettőtök aláírása akkor a papír semmit sem ér.
2012. okt. 26. 10:48
37/41 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, ez biztató!!!
2012. okt. 26. 23:19
38/41 anonim válasza:
Ez neked nagyon jó ha nincs tanúzva a papír csak ti írtátok alá.
Nyugodtan mondd a bíróságon, hogy kényszer hatása alatt írtad alá és tegyék semmissé.
2012. okt. 27. 08:09
39/41 anonim válasza:
Ne negatívan állj a dologhoz! Ha most jól keresel, és el tudod tartani magatokat, ne azért szenvedj egy rossz kapcsolatban, mert mi van , ha egyszer elveszted az állásod. Persze ez mindenkivel előfordulhat, de ne ez a rettegés határozza meg az életed. Én is egyedül nevelem a fiam, viszonylag jól keresek, tudok félre rakni. Perzse előfordulhat, hogy elvesztem az állásom, de soha nem így képzelem a jövőnket, hanem azzal kalkulálok, hogy évekig még jól keresem. Kiszámolom mennyit tudok félrerakni, mikor tudjuk lecserélni jobbra a laskást, stb. Ne a rosszat, hanem a jót vonzd be az áletedbe!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!