Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy tartom el a gyermekem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tartom el a gyermekem, ha elválok?

Figyelt kérdés
El szeretnék válni, az apa nem fog fizetni gyerektartást, mert aláirtam egy hülye papirt, hogy azért, mert felújitotta a lakást, az összeg ellenében nem kérek 6 évig gyerektartást. (Ma már nagyon bánom, hogy ilyet aláirtam, de akkor addig szekált, amig azt nem mondtam, hogy aláirom, csak hagyjon már békén). Szóval most jól keresek, de mi lesz, ha egyszer munkanélküli leszek? Vagy pont a lakást kell kifestetnem? Hogy tartom el akislányomat? Mi lesz, ha csak 80.000-ret fogok keresni jó esetben és a rezsi meg a kaja összesen 100 eFt. Akkor még hol van az ovi, a ruhák, a külön befizetnivalók, programok, buszutazás. Igy nem szabad elválnom? Nincs más szakmám, nem tudok több munkát bevállalni, mert a gyermekemmel is szeretnék lenni. Szerintetek? Inkább ne váljak el, mert nem tudom eltartani a gyermekem?
2012. okt. 23. 23:02
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

"A férjednek pedig a lakásra költött pénz fel jár."

Nem hinném, a házasságban vagyonközösség van.

A közös vagyon elosztását majd a bíróság lerendezi, ha nem tudtok megállapodni, de a gyerektartásnak ehhez semmi köze.

2012. okt. 23. 23:47
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

# 10

Én egy szóval nem mondtam, hogy nem a gyereknek jár. A kérdező is a gyerekre költené. Gondoltam a kérdező számlájára érkezik és nem a gyerek kezébe adja az apa. Nem is értem miről beszélsz?

2012. okt. 23. 23:49
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

"Nem hinném, a házasságban vagyonközösség van. "

Pont azért jár neki a fele. Mert a házasság alatt keresett pénz közös. Így az ö házára költött pénz nem a kérdezőé és nem az apáé hanem közös így jár a fele az apának.

2012. okt. 23. 23:51
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
én tudtam, hogy soha az életben ne fogok egy vasat sem látni a gyerek apjától, mégis elköltöztem, elváltam... a család nyugalma minden pénznél többet ér!
2012. okt. 23. 23:53
 15/41 anonim ***** válasza:
19%
12-es, olvasd már el a saját szavaid! Ezt írod 9-ben: "Neked jár a gyerektartás."
2012. okt. 23. 23:56
 16/41 anonim ***** válasza:
86%
Neki mint gyermeket nevelő félnek. Komolyan miért kell mindene belekötni?
2012. okt. 23. 23:57
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Legalább van egy hitelmentes lakásod. Az a pénz, ami gyerektartásból befolyna, elfizethetnéd lakbérrel albérletben, vagy egy lakás törlesztőjébe. Ennyiből is meg kell tudni oldanod, valakik még kevesebből kénytelenek megélni, mert nem jut 1 főre 40 ezer forint. (ha 80-ból indulunk ki és 1 gyereked van).

Tanulj meg szűkösen élni és tegyél minél több pénzt félre a rosszabb időkre.

Ha csak ezért nem válnál el, akkor nem részletezem mi vagy...

2012. okt. 23. 23:59
 18/41 anonim ***** válasza:
25%
16: mert a kérdést is ez a sarkalatos tévedés ihlette. Krvára nem mindegy jogilag, hogy kinek jár.
2012. okt. 24. 00:01
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Soha az életben nem feltételezném, hogy nem a gyereknek jár, nekem ilyen eszembe sem jutott. Akkor nem gyerektartás hanem asszonytartás lenne a neve.
2012. okt. 24. 00:03
 20/41 anonim ***** válasza:
69%

18

Ha a te logikádat visszük tovább, akkor tényleg nem ér semmit az a papír, mert nem a gyerek írta alá!!

2012. okt. 24. 00:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!