Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tartom el a gyermekem, ha elválok?
Nem mintha a gyerek aláírhatna hivatalos papírt kiskorúként.
Keres fel egy ügyvédet az biztos jobban tud segíteni.
Kedves "kinek jár a gyerektartás"-on lovagló hozzászóló!
Úgy érzem te szó szerint értelmezed, és az a bajod, hogy gyerekkorodban kevés pénzt kaptál kézhez.
Ez nem így működik. Abból veszik a ruhát, az ételt, stb.
Csak egy sértődött gyerek viselkedhet így. Ha problémád van, indíts egy másik kérdést, de ez ne rólad szóljon már!!!
19: Értem, hogy a fejedben nem ez van, leírni viszont azt írtad le. Én pedig csak a leírtakra tudok reagálni. Miután ezt tisztáztuk, rendben van a dolog.
De ártani nem ártott; a legtöbb szülő itt akad fenn. A férfiak is rengetegszer azért indítanak itt topicot, hogy az a pics a ne kapja meg az ő pénzüket, és sehogy se fogják fel, hogy a gyerek életbenmaradására fizetnek és nem a nőnek.
Itt is a kérdező nem tudott különbséget tenni a saját tartozása a gyerektartás között, azt tévesen összemosta.
"Nem mintha a gyerek aláírhatna hivatalos papírt kiskorúként. "
Nem mintha a gyerek bárki által lemondhatna a saját tartásdíjáról.... :)
Nem olvastam végig a válaszokat, de úgy gondolom, olyan nincs, hogy a gyerek ne kapjon valami hülye szerződés miatt.
Ha mégis így történne, akkor csak anyukám példájával tudok szolgálni, aki 85 ezerből tartott el 15 évig. Igaz, saját házban és eléggé szűkösen, de mindig megvoltak a szép ruhák és sosem kellett szégyenkeznem.
"egy kisgyermekért is, akinek cipő kell, a mai Világban nem is akármilyen"
Nehogy már. Nem kell a gyereknek mindent megvenni, amit kiejt a száján, és nem kell mindenből a márkásat. Sok ember van, aki nem kapta meg a menőbbet, és ők is felnőttek, sokszor normálisabbak, mint akiknek lesték minden szavát.
Ha elválsz, neked és a gyerekednek együtt kell összeszorítani a nadrágszíjat, különben egy életre elrontod a gyereket. Ne próbáld meg a bűntudatodat levásárolni, mert nem fog sikerülni, és ez így helyes. Együtt vesztek ebben részt.
A férjem öt éve vált el. A gyerek az anyánál maradt. Mivel a vagyon nagy részét otthagyta nekik (lemondott róla - mármint a vagyon egy részéről), meg is egyeztek az anyával, hogy ő nem kér gyerektartást.
A bíró azonban mondta, hogy ilyen nincs, gyerektartást KELL fizetni, ugyanis nem váltható ki semmi mással ez a kötelezettség. Tehát náluk annak ellenére is megállapították, hogy az anya sem tartott volna igényt rá.
100%, hogy megítélnek gyerektartást. A felújításos szerződésre hiába írtad rá, hogy lemondasz róla, a szerződés ezen pontja semmis, mivel ütközik az erre vonatkozó törvénnyel.
Hogy értsd: pl. a szervkereskedelem tiltott. Hiába írok szerződést, hogy én eladom a vesémet, a szerződés semmis lesz, mert törvénytelen a vesém eladása.
Jogilag a ti szerződésetek ugyanebbe a kategóriába esik.
Szerintem is megítélik neked a gyerektartást. Mondhatod azt is a bíróságon, hogy kényszerített (megzsarolt) hogy írd alá azt a papírt.De ha nem mondod ezt, szerintem akkor is kötelezik a gyerektartásra.
Egyébként lehethogy a gyámügynél is meg tudják neked mondani, ha felhívod őket.
Ha most jól keresel, tudsz kötni biztosítást arra az esetre ha elveszítenéd a munkahelyed, vagy tartósan keresőképtelenné válnál.Ezt megtehetnéd a gyermektartási díj odaítélésétől függetlenül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!