Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy tartom el a gyermekem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tartom el a gyermekem, ha elválok?

Figyelt kérdés
El szeretnék válni, az apa nem fog fizetni gyerektartást, mert aláirtam egy hülye papirt, hogy azért, mert felújitotta a lakást, az összeg ellenében nem kérek 6 évig gyerektartást. (Ma már nagyon bánom, hogy ilyet aláirtam, de akkor addig szekált, amig azt nem mondtam, hogy aláirom, csak hagyjon már békén). Szóval most jól keresek, de mi lesz, ha egyszer munkanélküli leszek? Vagy pont a lakást kell kifestetnem? Hogy tartom el akislányomat? Mi lesz, ha csak 80.000-ret fogok keresni jó esetben és a rezsi meg a kaja összesen 100 eFt. Akkor még hol van az ovi, a ruhák, a külön befizetnivalók, programok, buszutazás. Igy nem szabad elválnom? Nincs más szakmám, nem tudok több munkát bevállalni, mert a gyermekemmel is szeretnék lenni. Szerintetek? Inkább ne váljak el, mert nem tudom eltartani a gyermekem?
2012. okt. 23. 23:02
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha már eldöntötted,akkor inkább válj el!Fölösleges olyanon aggódni,ami vagy bekövetkezik,vagy nem.
2012. okt. 23. 23:08
 2/41 anonim ***** válasza:
100%
Csúnyán fog hangozni, de időben kellett volna gondolnod a gyerekre, és minden hónapban egy keveset félretenni neki. Még most sem késő elkezdeni, később jól jöhet. Az biztos, hogy csak az anyagiak miatt nem érdemes fenntartani egy rossz kapcsolatot, inkább kisebb lakásban élnék, és nem ennék egy falatot se, hogy a gyereknek ruhát tudjak venni.
2012. okt. 23. 23:16
 3/41 anonim ***** válasza:
72%
Kisebb lakásba költöztök és a különbözetet felélitek. Megpróbálsz még jobban takarékoskodni. A rezsi+étel 100 ezerbe kerül havonta ? Abból biztos, hogy lehet lejjebb faragni.
2012. okt. 23. 23:18
 4/41 anonim ***** válasza:
94%

"El szeretnék válni, az apa nem fog fizetni gyerektartást, mert aláirtam egy hülye papirt, hogy azért, mert felújitotta a lakást, az összeg ellenében nem kérek 6 évig gyerektartást."

Szia!

Szerintem ez semmis, ilyen szerződés nincs, mert nem Neked jár a gyerektartás, hanem - ahogy a nevében is van - a gyereknek.

Egyébként én minimálisat kaptam, illetve azt sem fizette ki, szóval csak amit a nagyszüleim és anyukám tudtak adni, az volt nekem. Nehéz, mert a legszükségesebbeket is csak minimálisan kaptam meg, de azért életben maradtam.

Éhen nem fogtok halni, mert az adókedvezményt meg a családi pótlékot mindig megkapod, ha munkanélküli leszel, akkor meg gyermekvédelmi támogatást és egyéb támogatásokat igényelhetsz.

2012. okt. 23. 23:24
 5/41 anonim ***** válasza:
100%

" mert aláirtam egy hülye papirt, hogy azért, mert felújitotta a lakást, az összeg ellenében nem kérek 6 évig gyerektartást"

Én nem vagyok abban biztos, hogy ezt ilyen formában lehet.

A közös lakásotokat újította fel, amiben most is laktok?

Szerintem ilyen nem lehetséges.

Beszélj egy ügyvéddel.

2012. okt. 23. 23:25
 6/41 anonim ***** válasza:
100%

Még házasok vagytok, így a felújítás közösen szerzett vagyon, hacsak nem tudja bizonyítani, hogy örökségből történt a felújítás.

Ebben az esetben nem ér semmit a papírkája!! Mutasd meg egy ügyvédnek, mit mond rá.

2012. okt. 23. 23:30
 7/41 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nem lehet de a felújítási költség felét ki kell fizetnie a férjnek. Ő adna 20. ezret a kérdező meg egyben ki kellene fizetnie a lakásra ráköltött pénzt. Nem tudom pontosan mennyit költöttek a házra, de keres fel egy ögyvédet.
2012. okt. 23. 23:31
 8/41 A kérdező kommentje:
Nem a közös lakást, hanem a nagymamámét, aki megengedte nekünk, hogy ott lakhassunk és felújithassuk. Ő meg szabad akaratából átköltözött apuékhoz, aki a fia, mert már nem tudott emeletet mászni. Nreki sokat ksözönhetek, tehát albérletet nem kéne fizetni. Szóval a nagymamám lakását újitotta fel.
2012. okt. 23. 23:33
 9/41 anonim ***** válasza:
82%
Neked jár a gyerektartás. A férjednek pedig a lakásra költött pénz fel jár. Mivel a házasság vagyonközösséget is jelent.
2012. okt. 23. 23:35
 10/41 anonim ***** válasza:
74%
9-es Te is kezded a baromságot, egyszer s mindenkorra értsd meg: a gyerektartás a GYEREKNEK jár, nem a szülőnek!
2012. okt. 23. 23:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!