Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan éltétek meg a válást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan éltétek meg a válást gyermekszemmel?

Figyelt kérdés
A kérdés lényege az , hogy hogyan éltétek át szüleitek válását gyerekszemmel vagy a ti gyerekeitek hogyan élték át , hogyan tudtak túllépni rajta ?

#válás #válás gyerekszemmel
2012. okt. 14. 16:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Könnyen. Mivel apám agresszív és részeges volt.

Arra emlékszem csak, hogy mondták, hogy a bíróság azt mondta, hogy kéthetente elvihet, ha akar, és 7 éves fejjel ez annyira rémisztő volt. Soha nem jött el, nem hívott, semmi, de nagyon sokáig rettegtem, hogy egyszer eljön.

25/L

2012. okt. 14. 16:27
 2/13 anonim ***** válasza:

nehezen..

elején jó volt a szabadság,de csak a káromra vált az egész,pluszban elfogadni az új mostohaszülőket se volt egyszerű főleg együttélésnél.

Később már jobb volt persze mert örültem hogy a szüleim végre boldogok és a mai napig azok az új házastársukkal.

2012. okt. 14. 16:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Föllélegezve. Volt egy a környezet által nagyon tisztelt, egyébként iskolaigazgató apám, aki otthon vadállat volt. Rendszeresen bántalmazott minket és anyut is. A bíróságon nem is akarták elhinni, mikor a váláskor ezeket elmondtuk. Kisvárosban éltünk, mindenki ismert mindenkit, de persze csak a felszínen. Szerencsére anyu egy másik városból talált egy jó ügyvédnőt,, így sikeresen elszabadultunk a pokolból és elköltöztünk az ország másik végébe. Ennek 14 éve, azóta nem is láttam az "apám", nem hiányzik. 10 évesen megtanultam azt, hogy milyen jó, ha nem verik az embert olyanért, amit el sem követett. Szóval nekem és a bátyámnak a megváltás volt a szüleink válása.
2012. okt. 14. 16:32
 4/13 anonim ***** válasza:

6eve valtak el a szuleim, en 12eves voltam ekkor. En orultem neki, ugyanis az en apam is ivott, es bar nem volt agressziv, rendszeresek voltak a veszekedesek.

Most, igy 6 ev tavlatabol mar erzem azert a negativ hatasat. 4-5szor ennyi fizetesbol eltunk,mindenem megvolt, soha nem kellett nelkuloznom. Emellett volt egy relative normalis csaladom, es eskuszom,ha lett volna ra garancia, hogy egy even belul abbahagyja apam, akkor lebeszelem anyut. De nem volt, es nem is hagyta volna abba.

En szoszerint csak a szepre emlekszem, neha a tesom olyanokat mond, hogy ''emlekszel, mikor apa nekilokte anyut a falnak?'' es en NEM emlekszem, csak egy ido utan ugrik be a kep, hogy je, basszus, tenyleg.

Neha amikor setalok le a lepcsohazban arra gondolok,hogy lehet ez csak alom, es meg mindig a regi, gyonyoru lakasunkban lakunk,es minden oke. Mert apamnak voltak oylan hetei/honapjai, amikor nem ivott, de aztan nem birta tovabb.

Szoval en mostanaban elem meg nehezen, hogy egyszeruen nincs ki mogottem alljon,es ertem sem hajlandoak szobaallni egymassal. Elszomorito, hogy ment tonkre apam elete 2diplomaval, es tenyleg sok esszel.

2012. okt. 14. 16:51
 5/13 anonim ***** válasza:
Én is örültem neki, rosszul éltek, veszekedés ment és agresszivitás! Egy rémálom volt minden egyes nap. Alig vártam, hogy vége legyen és mikor ez bekövetkezett, mindannyian megnyugodtunk!
2012. okt. 14. 17:48
 6/13 anonim ***** válasza:

9 éves voltam, és életem legboldogabb napja volt, mikor édsanyám közölte, hogy apám elköltözik. Sok szülö, ha krízisben van, annak ellenére nem válik el mondván a "gyerekek miatt". Pedig sokszor jobbat tesznek a gyerekkel is, ha inkább különválnak.

Ugyan melyik gyerek érzi jól magát veszekedésekkel, eröszakkal teli hétköznapokban?

2012. okt. 14. 20:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Rokonom megkattant, hogy apa nélkül nőtt fel. Egyszerűen elszaladt vele, több pasija volt, mint amennyit egy átlag nő életében lát, és már anyuka, pedig fiatal, éppen felnőtt.

Nem volt előtte minta, fogalma sincs mit jelent a család.

Rengeteg olyan gyereket ismerek, akik részegen fetrengenek az utcán hajnalban és 99%-ban apa nélkül felnőtt gyerekek.

Én hálát adok az égnek, hogy teljes családban nőttem fel, és nincs 5 helyről annyi féltestvérem, hogy a nevüket is fáj megjegyezni.

2012. okt. 14. 22:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

22:08

És annyira nagyszerű ember lettél, hogy muszáj volt idejönnöd, és leírnod egy választ, amiben lenézed az elvált szülők gyerekeit.

2012. okt. 14. 23:34
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha így értelmezted az a te szegénységi bizonyítványod, nem az enyém.

Soha nem néztem le, én sajnálom őket, nem lenézem.

Biztos nem alaptalanul értetted így, szóval azt hiszem téged bőven van miért sajnálnom.

2012. okt. 14. 23:36
 10/13 anonim ***** válasza:
Az én szüleim házassága akkor ért véget, amikor 5-6 éves voltam, és drága jó grogfüggő édesapám megint cirkuszolt (lökdöste, pofozta anyát, meg falba verte a saját fejét, szóval elég látványosan csinálta ahhoz, hogy emlékeimbe égjenek ezek a jelenetek), anyának meg betelt a pohara, és fogta a két évvel idősebb testvéremet és engem, és lelépett velünk a szüleihez. Nem voltak benne aggályok, mert alapból tök erős nő, meg amúgy is csak ő dolgozott, szóval nem volt para, hogy ezentúl miből fogunk élni. Részemről én tökre örültem, egy percig nem hiányzott az apám (de furcsa ezt a szót használni - van neki ráillő kis beceneve), habár az első hónapokban rendszeresen jött cirkuszolni, volt bunyó is nagypapámmal meg győzködte anyát, de szerencsére anya okos volt. A nővérem szerette apát, szóval ő sajnálja, hogy így elcs*szte magát, mert jó kis család lehettünk volna, tök intelligens volt, imádott utazni meg ragadtak rá a nyelvek, csak éppen semmi felelősségérzete nem volt (na ő viszont rosszul élte meg, hogy a szülei váltak, és az anyja lepasszolta őt az apjának). Anya ezzel igazából példát mutatott nekünk, szóval láthattuk, hogy egy nő egyedül, két gyerekkel is meg tud lenni és fel tudja tornázni magát (persze az, hogy a szülei ott voltak, és nem kellett lakbért keresni, lényegesen megkönnyítette a dolgokat), nem lesz az, hogy ha esetleg hülye férjet fogok ki, hogy ,,jaj, a gyerekeknek rossz lenne, ha elválnánk". Ez csak kifogás. A keresztanyám is ezt mondogatja, orrba-szájba csalja a férje, de a gyerekekre fogja a halogatást.
2012. okt. 15. 01:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!